تسهیل فرآیند ترخیص خودروهای وارداتی در قشم ابهام در مدیریت سبد 2200 همتی سهام عدالت؛ وزارت اقتصاد شفاف سازی کند بزرگترین دارندگان بیت‌کوین جهان کدامند؟ اختصاص سهمیه ویژه ارزی برای خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی شورای رقابت: قراردادهای مشارکت در تولید خودرو غیرقانونی نیست رفع نیاز به واردات بنزین با کاهش 15 درصدی مصرف ورود 30 هواپیمای MD به عملیات اربعین / گرما ظرفیت پروازها را کاهش داد چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟ صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟

ارز ترجیحی کالاها عامل رشد قاچاق به خارج کشور

ارز ترجیحی کالاها عامل رشد قاچاق به خارج کشور رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق گفت: اختصاص ارز دولتی به جایی که مد نظر دولت بود اصابت نمی‌کرد، بنا بر این بود که اگر ما با آن ارز، گندم می‌خریم، در نهایت در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد اما ارز تخصیصی و در واقع بخشی از خرید انجام شده به وسیله قاچاق از کشور خارج می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۴ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 06
کد خبر: ۱۳۲۲۸۱

به گزارش راهبرد معاصر مهدی صادقی شاهدانی موضوع اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی را هدفمند نخواند و اظهار داشت: اختصاص ارز دولتی به جایی که مد نظر دولت بود اصابت نمی‌کرد. بنا بر این بود که اگر ما با آن ارز، گندم می‌خریم، در نهایت در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد اما متاسفانه شاهد بودیم ارز تخصیصی و در واقع بخشی از خرید انجام شده به وسیله قاچاق از کشور خارج می‌شود.

وی رانت ناشی از قاچاق کالاهای دریافتی ارز یارانه‌ای را موجب زیر سوال رفتن شیوه تخصیص ارز دانست و افزود: در حقیقت بخشی از مصرف کنندگان از ارز اختصاص یافته بهره نداشتند، رفع آسیب این شیوه پرداخت یارانه نیازمند تغییر و تجدیدنظر بود.‌

رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق حذف یارانه را نیازمند ایجاد جایگزین مناسب بیان کرد و ادامه داد: به نظر من آنطور که باید و شاید برای جایگزین مناسب حذف یارانه گندم وارداتی، چاره اندیشی نشده است. قبل از اینکه جایگزین مناسب پیدا کنند یارانه نقدی را جایگزین یارانه حذف شده کردند و این جای تأمل دارد.

صادقی شاهدانی حذف یارانه گندم وارداتی را منجر به افزایش نرخ تمام شده محصولاتی که از آن ماده اولیه تولید می‌شوند، خواند و گفت: وقتی قیمت تمام شده کالا افزایش یابد آحاد جامعه از افزایش قیمت دچار لطمه می‌شوند، قشر متوسط و حقوق بگیر با درآمد ثابت که نمی‌توانند در شرایط تورمی حقوق خود را افزایش دهند، لطمه شدید خواهند دید بنابراین ضرورت دارد بسته حمایتی در قالب یارانه نقدی یا کالابرگ در دستور کار باشد..

وی گرانی نرخ جهانی گندم در پی وقوع جنگ میان روسیه و اوکراین را که بر گندم وارداتی به کشور اثر مستقیم داشت یکی از عامل حذف یارانه گندم از سوی دولت دانست و گفت: یک سوی افزایش نرخ گندم وارداتی و ارز تخصیص یافته به آن درست است که دولت با تعدیل قیمت تلاش کرد بهینه سازی انجام دهد ولی حتما نیاز است برای قدرت خرید مردم به طور جدی فکر کرد.

صادقی شاهدانی یادآور شد: ارز ۴۲۰۰ تومانی شرایط خوبی نداشت باید برای آن اقدام می‌کردیم و لازم بود حذف یارانه مستلزم حفظ قدرت خرید جامعه باشد؛ می‌دانستیم که اختصاص ارز کارایی لازم را نداشت اما ضرورت دارد تلاش کنیم به طور ناگهانی قدرت خرید جامعه را کاهش ندهیم و جبرانی برای کاهش ارز ۴۲۰۰ تومانی با نظارت و مکانیزم‌های جبرانی، اندیشیده و بر آن تمرکز داشته باشیم.

کلمات کلیدی: ارز ترجیحی
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار