سرلشکر باقری: هر ۶ ماه شاهد ارتقاء چشمگیر توان دریایی ایران خواهیم بود سرلشکر سلامی: امروز قدرت ما ده‌ها برابر بیشتر از سال گذشته است/ ایران در مذاکرات، با شکوه ایستاده رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب: قدرت ایران آمریکا را به مذاکره واداشته است سردار حاجی‌زاده: ایران امروز قوی‌تر از گذشته است/ تهدید نظامی علیه کشور واقعیت ندارد آیت الله سیستانی در دیدار با آیت الله جوادی آملی: نگاه ما به حوزه علمیه قم، هیچ تفاوتی با نگاه‌مان به حوزه نجف ندارد سرلشکر باقری: ممکن است دشمنان آغازگر یک درگیری باشند، اما پایان درگیری، زمان و مکان درگیری را ایران مشخص خواهد کرد پزشکیان: ایران و ازبکستان پاره‌های یک پیکرند سخنگوی دولت: سفر رئیس‌جمهور روسیه به ایران در دستور کار است پزشکیان: مهم‌ترین مشکل در محیط زیست نبود برنامه جامع است بازدید سرلشکر باقری از کارخانه‌های نیروی دریایی ارتش در بندرعباس ظریف: اگر توافق نشود، مقصرش طرف آمریکایی است پزشکیان: در مذاکره جدی و به‌دنبال توافق هستیم، اما کنارگذاشتن تأسیسات هسته‌ای قابل‌قبول نیست بررسی تنش هند و پاکستان و حادثه بندر رجایی در کمیسیون امنیت ملی سرلشکر باقری: نیرو‌های مسلح برای هر شرایطی آمادگی کامل دارند اراذل و اوباش در لیست قرمز مجلس

تجربه‌ای که دولت در مذاکرات استفاده کرد

دولت آمریکا علی‌رغم نقض فاحش برجام بر حضور در دور آخر مذاکرات اصرار داشت اعضای اروپایی عضو مذاکرات برجام نیز بر حضور آمریکا در مذاکرات تاکید داشتند اما تیم مذاکره کننده ایرانی با الهام از فرمایشات حضرت امام به هیچ وجه حاضر به پذیرش این تقاضا نشد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۸ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 06
کد خبر: ۱۳۲۲۸۳

به گزارش راهبرد معاصر جلوگیری از آمریکایی‌ها در ورود به مذاکرات برجام توسط تیم جناب آقای رئیسی یک اقدام کاملاً «هوشمندانه» بود. 

دولت آمریکا علیرغم نقض فاحش برجام بر حضور در دور آخر مذاکرات اصرار داشت؛ اعضای اروپایی عضو مذاکرات برجام نیز بر حضور آمریکا در مذاکرات تاکید داشتند. اما تیم مذاکره کننده ایرانی با الهام از فرمایشات حضرت امام به هیچ وجه حاضر به پذیرش این تقاضا نشد. 

سوال این است که آیا این اقدام ایران یک لجبازی بچه‌گانه بود، یا به کارگیری یک تجربه؟ 

واقعیت این است که نگارنده نمی‌داند آیا مقامات کشور ما از تجربه خود از چند سال مذاکرات استفاده نموده‌اند یا از تجربه دول اروپایی؟ اما آن چه بود یک اقدام بسیار هوشمندانه و تجربه شده بود که اجازه ندادند آمریکا از این «فرصت طلایی» به نفع خود بهره‌برداری نماید. 

کنگره وین در سال ۱۸۱۵ به جنگ‌های ناپلئونی پایان داد. کشورهای اروپایی مخالف حضور فرانسه در کنگره بودند اما فرانسه جنگ باخته اصرار بر حضور نمایندگان خود در کنگره داشت و موفق به حضور گردید. کنت دو تالیران نماینده فرانسه (وزیر خارجه وقت فرانسه در کنگره وین یکی از سیاستمداران بسیار زیرک جهان در هنر نرمش پذیری به شمار می آید) با این کار توانست تمامیت ارضی فرانسه را همچنان حفظ نماید. 

ویلسون رییس جمهور آمریکا در پایان جنگ جهانی دوم، علیرغم اینکه تمایل داشت آلمان جنگ باخته در کنفرانس صلح حضور یابد، در نهایت تسلیم خواسته‌های مقامات بریتانیا، فرانسه و ایتالیا در محرومیت آلمان شکست خورده در جنگ، از حق شرکت در کنفرانس صلح شد.

کلمانسو نخست وزیر وقت فرانسه که به ببر فرانسه معروف بود با درس گرفتن از تجربه صد سال قبل کشور خود حتی این حق را به آلمان نداد که دارای یک نماینده ناظر در جلسات کنفرانس باشد؛ چراکه او همچون هر بچه مدرسه‌ای فرانسوی در قرن نوزدهم این نکته را آموخته بود که صرف حضور آلمان در این کنفرانس برای آلمان یک موفقیت به شمار می آید. 

چیزی که متاسفانه شوالیه‌های دیپلماسی در دولت روحانی از درک آن عاجز بودند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار