غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

رایزنی بغداد و ریاض درباره مذاکرات ایران و عربستان

پس از اعلام برگزاری دور پنجم گفتگو‌های میان ایران و عربستان سعودی، وزیر امور خارجه عراق و همتای سعودی او درباره پیشبرد این گفتگو‌ها رایزنی کردند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۳ - ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 12
کد خبر: ۱۳۳۲۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت امور خارجه عراق، امروز (پنجشنبه)، اعلام کرد که «فؤاد حسین» وزیر خارجه این کشور و «فیصل بن فرحان بن عبدالله آل سعود» همتای سعودی او در مغرب با یکدیگر درباره گفتگو‌های تهران و ریاض رایزنی کرده‌اند.

بنا بر بیانیه وزارت امور خارجه عراق، فؤاد حسین در این دیدار تأکید کرده است که بغداد تمام تلاش خود را به کار خواهد بست و از روابط خود به منظور ایجاد فرصتی مناسب برای توافق میان تهران و ریاض بهره خواهد گرفت.

طبق این بیانیه، «دو وزیر به روابط دوجانبه عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران و بهبود آن در حوزه‌هایی مشخص پرداخته‌اند و بر لزوم تداوم گفتگو‌هایی که [میان تهران و ریاض]در بغداد آغاز شد، تأکید کرده‌اند».

دو طرف همچنین در این دیدار بر پیشبرد راهکار‌های مسالمت‌آمیز برای تأمین امنیت و ثبات و همکاری به منظور تحقق صلح و توسعه تأکید کردند.

ایران و عربستان بعد از قطعی روابط دیپلماتیک دو کشور در دی ماه ۱۳۹۴، از فروردین ۱۴۰۰ گفتگو‌هایی را در سطح امنیتی آغاز کرده‌اند که چهار دور آن در سال گذشته برگزار شد؛ گفت‌وگویی که چارچوب آن به گفته فؤاد حسین وزیر خارجه عراق بین دستگاه‌های امنیتی دو کشور بوده است. دور پنجم این گفتگو‌ها اوایل اردیبهشت‌ماه جاری در بغداد برگزار شد.

سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» از برگزاری دور پنجم گفتگو‌ها بین ایران و عربستان در روز پنجشنبه اول اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در بغداد و در فضایی بسیار مثبت خبر داد و اعلام کرد که دو هیأت بیشتر روی پرونده‌های منطقه و همچنین پرونده روابط دوجانبه و امنیت منطقه خلیج فارس صحبت کرده‌اند.

«فؤاد حسین» وزیر خارجه عراق هم که پیش‌تر اعلام کرده بود دولتش همه توان و روابط خود را برای ایجاد فرصت مناسب به منظور حصول تفاهم بین ایران و عربستان به کار خواهد بست، چهارم اردیبهشت ماه در اظهاراتی اعلام کرد که این مذاکرات مثبت بوده و از برگزاری دور جدید مذاکرات بین دو طرف در بغداد خبر داد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر