گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

مخالفت مصر، عربستان سعودی و قطر با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب

به گفته یک منبع اگاه پژواک‌هایی که از اتحادیه عرب به گوش می‌رسد نشان می‌دهد که سه کشور مهم از جمله مصر، عربستان سعودی و قطر بر این باورند که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب اکنون مطرح نیست.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۹ - ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 07
کد خبر: ۱۳۲۴۳۱

به گزارش راهبرد معاصر یک دیپلمات فرانسوی می‌گوید که سه کشور مصر، عربستان سعودی و قطر همچنان با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب مخالفت می‌کنند.

منبع یادشده، شامگاه جمعه، در گفت‌و‌گو با جمعی از خبرنگاران از جمله خبرنگار روزنامه لبنانی «النهار» در این خصوص اظهار داشت: «پژواک‌هایی که از اتحادیه عرب به گوش می‌رسد نشان می‌دهد که سه کشور مهم از جمله مصر، عربستان سعودی و قطر بر این باورند که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب اکنون مطرح نیست. زیرا این کشورها هیچ نشانه‌ای مبنی بر تغییر موضعشان در قبال دمشق از خود نشان نداده‌اند.»

این دیپلمات فرانسوی که اشاره‌ای نیز به نام او نشده، اضافه کرد: «تصمیمات اتحادیه عرب بر اساس توافق اتخاذ می‌شود. بنابراین این احتمال وجود دارد که دمشق در جریان نشست سران که قرار است در ماه نوامبر در الجزایر برگزار شود، به جایگاه خود در اتحادیه عرب باز نگردد.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب، بهمن‌ماه سال گذشته، خبر داد که وزیران کشورهای عربی در آینده نزدیک امکان بازگشت سوریه به این اتحادیه را بررسی خواهند کرد.

کشورهای عربی در ماه نوامبر ۲۰۱۱ و همزمان با آغاز بحران‌های داخلی دمشق، حق عضویت این کشور را به حالت تعلیق در آوردند. با این حال، برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در ماه‌های گذشته سفارت خود را در سوریه بازگشایی کردند و مقامات آن‌ها در گامی که حاکی از تحول در روابط با دمشق داشت، به سوریه سفر کردند.

در همین ارتباط، «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان در سفری رسمی وارد دمشق، پایتخت سوریه، شد. «عبدالله بن زاید» وزیر خارجه امارات عربی متحده نیز ماه نوامبر گذشته به سوریه سفر کرد و با «بشار اسد» رئیس‌جمهور و «فیصل المقداد» وزیر خارجه این کشور دیدار و گفت‌و‌گو کرد. حدود یک ماه پس از سفر عبدالله بن زاید به سوریه، بحرین نیز برای خود در دمشق سفیر فوق‌العاده تعیین کرد.

روزنامه «العربی الجدید» پیشتر به نقل از برخی مقامات گزارش داده بود که یکی از مهم‌ترین اختلافاتی که باعث تعویق نشست آتی اتحادیه عرب شده است، عدم اجماع‌نظر درباره حضور نماینده سوریه در اجلاس آتی این اتحادیه است. این روزنامه قطری خبر داده بود که ریاض، واشنگتن و دوحه با این گام مخالفت می‌کنند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر