دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند

تاکید بایدن بر همکاری با سوئد و فنلاند برای مقابله با تهدیدها

 «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا گفت: «در حالی که درخواست‌ فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو مورد بررسی قرار می‌گیرد ایالات متحده با آنها همکاری خواهد کرد تا در برابر هر گونه تهدید علیه امنیت مشترک ما گوش‌به‌زنگ باشند و بتوانند با ستیزه‌جویی‌ها یا تهدید به ستیزه‌جویی‌ها مقابله کنند.»
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۲ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 18
کد خبر: ۱۳۴۳۵۵

به گزارش راهبرد معاصر رئیس جمهور آمریکا شامگاه چهارشنبه درباره تقاضای رسمی سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو گفت ایالات متحده با این دو کشورهمکاری خواهد کرد.

 «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در این زمینه گفت: «در حالی که درخواست‌ فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو مورد بررسی قرار می‌گیرد ایالات متحده با آنها همکاری خواهد کرد تا در برابر هر گونه تهدید علیه امنیت مشترک ما گوش‌به‌زنگ باشند و بتوانند با ستیزه‌جویی‌ها یا تهدید به ستیزه‌جویی‌ها مقابله کنند.»

بایدن در بخش دیگر بیانیه خود گفت که به گرمی از درخواست‌های تاریخی فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو استقبال کرده ، قویاً از آن حمایت می‌کند و مشتاقانه منتظر همکاری با کنگره ایالات متحده و متحدان در ناتو برای ورود سریع فنلاند و سوئد به قوی‌ترین ائتلاف دفاعی جهان (ناتو) است.

بایدن گفت: «سوئد و فنلاند تصمیم مهمی برای عضویت در ناتو پس از فرآیندهای دموکراتیک کامل و فراگیر در هر کشور گرفته اند. ناتو امنیت یک میلیارد نفر را در اروپا و آمریکای شمالی تضمین می‌کند  که با تعهد مشترک ما به اصول دموکراتیک و چشم انداز صلح و رفاه در اروپا و سراسر جهان متحد شده‌اند.

رئیس جمهور آمریکا اظهار داشت: «مشتاقانه منتظر هستم تا فردا پنجشنبه از رئیس جمهور فنلاند و نخست وزیر سوئد در واشنگتن استقبال کنم تا بتوانیم در مورد برنامه‌های ناتو و امنیت اروپا آنها رایزنی بیشتری داشته باشیم.»

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو روز چهارشنبه گفت فنلاند و سوئد به طور رسمی برای پیوستن به این ائتلاف نظامی درخواست داده‌اند.

این درخواست‌ها باید توسط ۳۰ کشور عضو  ناتو سنجیده شود. انتظار می‌رود این روند حدود دو هفته طول بکشد، اگرچه ترکیه پیش‌تر مخالفت‌هایی را مطرح کرده است. اگر مخالفت‌ آنکارا برطرف شود و مذاکرات به خوبی پیش برود، این دو کشور ا می‌توانند ظرف چند ماه به عضویت ناتو درآیند. این روند معمولاً ۸ تا ۱۲ ماه طول می‌کشد، اما ناتو می‌خواهد با توجه به آنچه تهدید روسیه علیه کشورهای شمال اروپا خوانده، این روند را به سرعت پیش ببرد. 

دولت‌های فنلاند و سوئد روز یکشنبه تصمیم خود را برای الحاق به ناتو اعلام کردند که جبهه جدیدی را در پرونده تقابل میان روسیه و غرب گشوده است؛ فنلاند به عنوان یکی از کشورهای حوزه اسکاندیناوی، بالغ بر هزار کیلومتر مرز با روسیه دارد و اولین کشور دارای مرز مشترک با روسیه است که به ناتو ملحق می‌شود. 

مقام‌های روسیه بارها به هلسینکی و استکهلم هشدار داده‌اند که در صورت پیوستن به ناتو، با پیامدهای جدی مواجه خواهند شد و این که روسیه در صورت تحقق چنین مسئله‌ای و ایجاد تهدید از خاک آن‌ها علیه روسیه، تسلیحات اتمی خود را در مرز شرقی مستقر خواهد کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر