کالاهای قاچاق از بازار لوازم خانگی جمع می شود؟-راهبرد معاصر

کالاهای قاچاق از بازار لوازم خانگی جمع می شود؟

طبق اعلام وزارت صنعت هر کالای لوازم‌خانگی یک کد رهگیری دارد که باعث متمایز شدن آن می‌شود، این کد در تمامی مراحل، قابل رهگیری برای اصالت کالا و قابل‌استفاده در ضمانت‌نامه و قابل رصد و پایش است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 24
کد خبر: ۱۳۵۱۷۳

به گزارش راهبرد معاصر، بنا بر اعلام برادران رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز وزارت صمت" 15 خردادماه حداکثر زمانی است که واحدهای تولیدی باید به طرح شناسه کالا بپیوندند و از 15 خرداد تولید کالاهایی که شناسه و کد رهگیری ندارند، باید متوقف شود. علاوه بر این مرحله دوم طرح مبارزه با قاچاق کالا در بازار لوازم خانگی هم آغاز شده است به نحوی که مردم در موقع خرید لوازم‌خانگی به شناسنامه کالا (کد شناسه) باید توجه داشته باشند.

 

به گفته وی، هر کالای لوازم‌خانگی یک کد رهگیری دارد که باعث متمایز شدن آن می‌شود، این کد در تمامی مراحل، قابل رهگیری برای اصالت کالا و قابل‌استفاده در ضمانت‌نامه و قابل رصد و پایش است. البته برای کالاهای وارداتی نیز دریافت کد رهگیری انجام می‌شود و این کد رهگیری قابلیت رصد دارد تا به دنبال آن کالاهای وارداتی را از کالاهای قاچاق و تقلبی متمایز کنیم.

 

هرگونه همراهی و کمک در ورود کالای قاچاق و تقلبی به کشور (شامل بیمه کالا، عرضه و ضمانت و....) در حکم مساعدت در کالای قاچاق است و مشمول برخورد قانونی می‌شود.

 

بر همین اساس تمام کالا‌هایی که دارای کد رهگیری هستند باید ضمانت هم داشته باشند به عبارتی مصرف کننده بتواند از طریق کد مشخص شده درسامانه جامع تجارت (#7777*4*) یا نرم افزاری که از طرف سامانه جامع تجارت در اپلیکیشن‌هایی مثل بازار وجود دارد اصالت دار بودن یا تقلبی بودن کالا را تشخیص دهد.

 

با توجه به اجرایی شدن این موضوع واکنش بازار چیست ؟ و تکلیف حجم بسیار بالای کالاهای قاچاقی که در بازار به فروش می رسد چه خواهد شد؟

 

فعالان بازار لوازم خانگی در همین ارتباط معتقدند طرح مبارزه با کالاهای قاچاق بسیار موثر و کارآمد است اما باید این نکته را در نظر گرفت که مردم امروز با علم اینکه یک کالا قاچاق است اقدام به خرید آن می کنند. دولت باید در این رابطه اقدامات تشویقی را برای فروشندگان در نظر بگیرد تا آنها نسبت به فروش کالاهای قاچاق اقدام نکنند.

 

یکی از فروشندگان در همین ارتباط به خبرنگار تسنیم میگوید: در حال حاضر هزینه های جانبی زیادی از مالیات تا بیمه متوجه فروشندگان است مشکلات درج کالا در سامانه تجارت هم بر حجم مشکلات آنها اضافه کرده و طبیعی است که به سمت فروش کالاهای قاچاق بروند.

 

وی افزود: کسادی بازار و مشکلات باعث شده تا برخی از کسبه مغازه های خود را به شرکت ها کرایه دهند. از آن طرف شرکت ها هم مالیاتی به دولت پرداخت نمیکند.

 

در همین ارتباط پازوکی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه، لوازم خانگی که در سطح عرضه وجود دارد دارای کد رهگیری بوده و برای مصرف کننده نیز قابل تفکیک است گفت: به همه تولید کنندگان ابلاغ شده که کالا‌های تولیدی باید با کد شناسه و کد رهگیری از درب کارخانه توزیع شود و طی جلساتی که با عمده فروشان و خرده فروشان داشتیم همه را موظف کردیم که از طریق سامانه جامع تجارت کالایی را بفروشند که دارای کد شناسه کالا باشد.

 

وی درباره قاچاق کالا نیز گفت: سالی که واردات آزاد بوده میزان کالای قاچاق 2/2 میلیارد دلار بود و با اطلاعاتی و آماری که ارائه شده هم اکنون این میزان به 1/4 میلیارد دلار کاهش پیدا کرده که نشان دهنده این است تولید کننده داخلی حجم تولید را افزایش داده و سطح عرضه کالای ایرانی در حال افزایش و جایگزینی است.

 

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی یکی از مشکلات اساسی را مربوط به فروش کالا در فضای مجازی دانست و گفت: فروشندگان برای فعالیت در فضای مجازی از اتحادیه مجوز دریافت نمی‌کنند./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار