مخاطب گزارش آژانس کیست؟ شورای حکام یا تل آویو؟!-راهبرد معاصر
لاوروف: ناتو قصد کنترل بر جهان را دارد پارلمان لبنان: طی ساعت‌ها یا روز‌های آتی ممکن است توافق آتش‌بس اعلام شود. کاخ سفید: اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های «اتکمز» را در کورسک دارد کاخ سفید: پیشرفتی در آتش‌بس لبنان وجود ندارد که بتوان در مورد آن صحبت کرد ۱۷ نفر در واژگونی اتوبوس در برزیل کشته شدند استعفای رئیس ستاد تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان السودانی: جمعیت عراق از ۴۵ میلیون نفر گذشت

مخاطب گزارش آژانس کیست؟ شورای حکام یا تل آویو؟!

بسیاری از کارشناسان پرونده‌ی هسته‌ای ایران معتقدند که اساسا مخاطب گزارش رافائل گروسی درباره ایران، نه شورای حکام بلکه مقامات رژیم صهیونیستی بوده است؛ چرا که متن، لحن و محتوای این گزارش به هیچ عنوان فنی نیست و صرفا حالت یک بیانیه‌ی سیاسی دارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۹ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 31
کد خبر: ۱۳۶۲۴۳

به گزارش راهبردمعاصر، دیروز گزارش رسمی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای حکام درباره‌ی وضعیت برنامه هسته‌ای ایران منتشر شد که در آن با لحنی انتقادی و بدون اشاره به خروج ایالات متحده آمریکا از برجام و تایید اقدامات ایران ذیل پادمان، ایران به نقض تعهدات برجامی متهم شده و حتی از تهران بابت عدم اجرای تعهدات فرابرجامی هم گلایه شده است.

در این گزارش، دبیرکل آژانس تاکید کرده که این نهاد فنی به دنبال پیگیری ادعا‌های سیاسی رژیم صهیونیستی درباره‌ی سه مکان و فعالیت‌های ادعایی در آن‌ها بوده که با توجه به غیرقانونی بودن این درخواست و با وجود مساعدت مسئولان کشورمان برای شفافیت در این زمینه، درخواست‌های بازرسان آژانس مورد قبول قرار نگرفته است.

این مساله در حالی مطرح شده که پرونده‌ی مربوط به «ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران» یا همان PMD یکبار به طور کامل توسط آژانس مورد بررسی و بازرسی قرار گرفته و نهایتا نیز با انجام بازرسی‌های گسترده و فراپادمانی، آژانس صراحتا در گزارشی مکتوب اعلام کرد که این پرونده بسته شده است. بنابراین، ادعای سیاسی مقامات اسرائیل – که اساسا حتی عضو معاهده‌ی NPT هم نیست – درباره‌ی سه مکان خاص در ایران، نمی‌تواند و نباید مورد استناد یک نهاد فنی و تخصصی مانند آژانس قرار بگیرد.

به همین دلیل است که بسیاری از کارشناسان پرونده‌ی هسته‌ای ایران معتقدند که اساسا مخاطب این گزارش رافائل گروسی، نه شورای حکام بلکه مقامات رژیم صهیونیستی بوده است؛ چرا که متن، لحن و محتوای این گزارش به هیچ عنوان فنی نیست و صرفا حالت یک بیانیه‌ی سیاسی دارد.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مدعی عدم اقدامات موثر ایران در ارائه پاسخ‌های رضایت‌بخش است، در حالی منتشر شده است که تهران و این نهاد در ماه مارس اعلام کرده بودند تلاش‌های جدیدی را برای روشن کردن مسائل موجود انجام می‌دهند.

حالا باید منتظر ماند و دید هفته‌ی آینده، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چه تصمیمی را در واکنش به این گزارش خواهد گرفت و آیا به سمت صدور یک قطعنامه‌ی ضدایرانی می‌رود یا خیر؛ اقدامی که اگر صورت بگیرد، می‌تواند به عنوان «شلیک سیاسی آژانس به مذاکرات احیای برجام» تعبیر شود. /تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار