به گزارش راهبرد معاصر؛علی بهادری جهرمی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت با بیان تسلیت به خانوادههای جانباختگان سانحه قطار مسافربری مشهد ـ یزد، گفت: مصوبات متعددی در جلسه امروز و جلسه قبل هیئت دولت بود که به دو مصوبه میپردازم؛ امروز آییننامه ناظر به قانون رتبهبندی معلمان در هیئت دولت مطرح شد.
وی ادامه داد: این آییننامه در دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود و با توجه به شأن معلمان و توجه دولت به این موضوع، نیازمند رسیدگی و بررسی مناسبی بود تا دقیقاً منطبق بر قانون باشد و به اهداف مقرر برسد، بنابراین در هیئت وزیران درباره آن بحث شد و کلیات آن به تصویب رسید. امید است وزارت آموزش و پرورش بهسمت اجرای سریع و کیفی برود و موارد جزیی هم مورد تحقیق قرار بگیرد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: همچنین طرح اصلاح ساعات کار اداری بهمنظور مدیریت مصرف برق در تابستان به تصویب رسید و بنابراین، ساعات اداری از 21 خردادماه تا 3 شهریور از ساعت 7 صبح تا 13:30 در تمام کشور تغییر خواهد یافت. بخشی از ساعت کاری که کاهش مییابد از سوی مقامات مربوطه در خلال سایر ساعات هفته باید جبران بشود.
بهادری جهرمی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره تعاملات اقتصادی دولت سیزدهم با کشورهای آفریقا بیان کرد: یکی از اولویتهای دولت تمرکز سیاست خارجی به حوزه تجارت و تعاملات اقتصادی و تجاری بین کشورها است. در این راستا سازمان توسعه تجارت خارجی که زیر مجموعه وزارت خارجه است فعالیتهای گستردهای را آغاز کرده که یکی از جوامع هدف آن کشور آفریقاست؛ هم برای ترابری به قاره بزرگ آفریقا و هم شناسایی بازارهای هدف و تسهیل و فراهمسازی زیرساختهای لازم برای توسعه تجارت برنامههای متعددی در دستورکار است؛ یکی از الگوهایی که این سازمان پیش رو دارد و در چند کشور هم این مسیر را با موفقیت طی کرده است، تشکیل مراکز تجاری در این کشورها به منظور خدماترسانی به تجار است.
وی درباره کنترل گرانیها خاطر نشان کرد: یک گروه کالاهایی هستند که از ارز ترجیحی متاثر بودند و آن کالاها اعلام شد مشخص بود که قیمت آن کالاها متاثر از ارز ترجیحی بود که به واردکننده آنان تخصیص داده میشد شیوه پرداخت این یارانه تغییر کرد؛ بخش دیگر گرانیها ناظر بر تمامی کالاها است. صرفنظر از اجرا یا عدم اجرای طرح عادلانهسازی یارانهها افزایش قیمت حاملهای انرژی را در سطح جهانی شاهد هستیم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه ضمنا افزایش قیمتهای جهانی را در حوزه کالاهای اساسی در جهان میبینیم، اظهار داشت: صرفنظر از موضوع اجرای طرح عادلانهسازی یارانهها، این تورم در عرصه جهانی رخ داده است هر کالایی که وارد کشور میشود، در زمان محاسبه قیمت یک مبنایی داریم، تا پیش از امسال مبنای محاسبه این 4200 تومان بود قانونگذار تکلیفی را در قانون بودجه برای دولت پیش بینی کرد. این نرخ دیگر باید بر مبنای ETS محاسبه شود. دیگر حقوق ورودی و سود گمرکی مبتنی بر نرخ ETS میگیریم یعنی حدود 5 تا 6 برابر آن عدد قبلی باید محاسبه شود.
بهادریجهرمی ادامه داد: مثال دیگر این است که در سه ماه پایانی سال گذشته شاهد اجرایی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده بودیم که دامنه شمول قانون افزایش پیدا کرد. حجم مالیات بر ارزش افزودهای که از کالاهای مختلف اخذ میشود، افزایش یافت. طبیعتا این حجم مالیات که توسط قانونگذار مصوب شده است، بار تورمی را بهجا خواهد گذاشت و بر افزایش قیمتها تاثیر میگذارد.
وی افزود: باید روشن گردد که افزایش قیمتهای موجود در بازار آثار عوامل متعددی همچون تورم جهانی، برخی از تصمیمات قانونی یا مقرراتی که آثار گرانی را در پی دارند، میباشد. ستاد تنظیم بازار نیز در این ایام به صورت روزانه تشکیل جلسه میدهد و بررسی میکند که قیمت تمامشده این محصول امروز چه میزان باید باشد وقتی دستمزد کارگر امروز با دستمزد کارگر سال گذشته متفاوت میشود، قیمت تمام شده کالا نیز متفاوت میشود؛ اگر بالاتر از قیمت جنس عرضه شود سازمان تعزیرات با آن برخورد میکند./ تسنیم