به گزارش راهبرد معاصر با توجه به ابلاغ مصوبه هیأت وزیران درباره افزایش حقوق سال ۱۴۰۱ بازنشستگان عزیز به سازمان تأمیناجتماعی و اعلام قبلی در خصوص زمان واریز مابهالتفاوت حقوق خردادماه، واریز حقوق خرداد بازنشستگان تامین اجتماعی از امروز به صورت استانی آغاز شده است و ظرف چند روز آتی در سراسر کشور تکمیل میشود.
همچنین مستمریبگیرانی که واریزی آنها در حسابهایی به جز بانک رفاه انجام میشود، مجموع حقوق و مابهتفاوت خرداد را در ۲۹ خرداد دریافت خواهند کرد.
لازم به ذکر است فرآیند پرداخت حقوق این ماه، مشابه روال معمول و فهرست الفبایی، از بیستم خرداد آغاز شده است و تا پایان ماه ادامه دارد.
همچنین مابهالتفاوت افزایش حقوق فروردین و اردیبهشت بازنشستگان نیز طی ماههای تیر و مرداد پرداخت میشود.
مابه التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، از امروز چهارشنبه و پنجشنبه ۲۵ و ۲۶ خرداد آغاز میشود. این موضوع را مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی تایید کرده و گفته است که واریز اولین مابهالتفاوت مربوط به خرداد ماه است. مابه التفاوت افزایش حقوق فروردین و اردیبهشت هم طی دو ماه اینده تسویه میشود.
اما سوالی که حالا ذهن بازنشستگان تامین اجتماعی را به خود مشغول کرده این است که مابه التفاوت حقوق شان چقدر است و در نهایت حقوق شان پس از تایید هیات دولت به چه میزانی رسیده است.
بررسی مصوبه هیأت وزیران درباره افزایش حداقل مستمری بازنشستگی، ازکار افتادگی و بازماندگان که محمد مخبر آن را ابتدای هفته جاری ابلاغ کرد، به ما میگوید که بازنشستگانی که حداقلی بگیر هستند، حقوق آنها به میزان ۵۷.۴ درصد افزایش مییابد.
با این افزایش ۵۷.۴ درصدی، حقوق ۶۲ درصد بازنشستگان حداقلی بگیر به ۵ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان میرسد.
برای گروه دوم بازنشستگان که زیر ۱۰ میلیون تومان و گروم سوم که بالاتر از آن دریافت میکنند، افزایش حقوق ده درصد اعمال میشود. اما برای گروه دوم علاوه بر آن ده درصد، مبلغ کمک معیشتی ۶۵۰ هزار تومانی هم در نظر گرفته شده که اعمال میشود. گروه دوم شامل ۳۲ درصد بازنشستگان میشوند و گروه سوم هم ۶ درصد بازنشستگان را تشکیل میدهند.
علاوه بر این قرار است که برای هر سه گروه حق عائلهمندی و حق اولاد واریز شود. در چنین شرایطی و با در نظر گرفتن حداقل دو فرزند، میتوان انتظار افزایش حدود ۶۰۰ هزار تومانی را داشت. مجموع این اعداد به ما میگوید که مستمری بگیران (گروه دوم و سوم) در مجموع باید منتظر افزایش حدود ۳۰ درصدی باشند.
بازنشستگان کارگری در گیلان، زنجان، خوزستان و کرمانشاه، خواستار اصلاح مصوبهی افزایش مستمریها شدند.
این بازنشستگان میگویند: انتظار داریم دولت قبل از پایان خرداد مصوبهی افزایش ده درصدی مستمری سایر سطوح را باطل کند.
آنها تاکید کردند: تمام بازنشستگان کشور باید از افزایش مصوب شورایعالی کار بهرهمند شوند.
محمدهادی زاهدی وفا، سرپرست جدید وزارت کار گفت: اموری که در دستور کار دولت بوده، حتما در اولویت قرار دارند.
روز گذشته محمدهادی زاهدی وفا سرپرست وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی شد. این انتصاب بعد از پذیرش استعفای حجت عبدالملکی رخ داد.
حجتالله عبدالملکی، پیش از آنکه مجبور به استعفا از صدارت وزارت کار شود، از تعریف بسته حمایتی بازنشستگان تامین اجتماعی خبر داد.
اما عاقبت صبح امروز، سهشنبه بیست و سوم خرداد، خبری که انتظارش میرفت منتشر شد؛ عبدالملکی از سمت خود در کابینه استعفا داد. او دو روز قبل، به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم در حساب توییتری خود نوشته بود: «با توجه به دستور رئیسجمهور محترم نسبت به دغدغه برخی از بازنشستگان عزیز تأمین اجتماعی، مقرر شد بستههای ویژه در قالبهای مختلف که جزئیات آن به اطلاع میرسد برای آنها در نظر گرفته شود. معیشت بازنشستگان به ویژه عزیزانی که دریافتی آنها حداقل است، از اولویتهای دولت مردمی است.»
اما ماجرای این بسته چیست؟ آیا بعد از استعفای وزیر رفاه، دولت خود را متعهد به تدارک آن میداند؟ اساسا بازنشستگان تامین اجتماعی نسبت به این بسته چه واکنشی دارند؟
در جریان ابلاغ افزایش حقوق سال ۱۴۰۱ کارگران بازنشسته، هیات دولت مرتکب حرکتی شد که به نارضایتی بازنشستگان تامین اجتماعی از وضع موجود دامن زد. ماجرا این بود که دریافتی مستمریبگیران سایر سطوح، به جای ۳۸ درصد تنها ۱۰ درصد بیشتر شد.
نتیجه این حرکت ایجاد یک جو منفی علیه اقدامات اقتصادی دولت بود که هنوز هم در میان بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد. از نمودهای این جو روانی، نیز تجمعات اعتراضی بود که گروههای مختلف کارگران بازنشسته در نقاط مختلف برپا کرند.
از میان مقامات دولتی، هنوز کسی غیر از وزیر مستعفی رفاه، درباره بسته حمایت از بازنشستگان تامین اجتماعی صحبتی نکرده است، اما بررسی تجارتنیوز نشان میدهد که بازنشستگان نظر خوبی نسبت به این بسته ندارند.
علی دهقانکیا، مسئول کانون بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی شهرستان تهران در این باره به تجارتنیوز گفت: دولت این بسته را بدهد یا ندهد، خواسته مستمریبگیران سایر سطوح افزایش ۳۸ درصدی حقوق سال ۱۴۰۱ است.
وی البته در توضیح ماجرا گفت: بعد از اینکه رئیسجمهور دستور رسیدگی به مشکل کارگران بازنشسته را داد، معاون اول وی به اتفاق وزیر مستعفی کار جلسه مشترکی با نمایندگان کارگران بازنشسته داشتند.
دهقانکیا ادامه داد: در آن جلسه دولت به صورت ضمنی پذیرفت که مستمری سایر سطوح طوری افزایش یابد که خواسته معترضان تامین شود. در این میان موضوع بسته حمایتی از کارگران بازنشسته هم از طرف دولت مطرح شد.
وی افزود: مساله این است که توزیع بسته، هیچ ربطی به افزایش مستمری ندارد. قانون تامین اجتماعی در این باره صریح و روشن است. ماده ۹۶ این قانون، مبنای افزایش را تامین هزینههای زندگی عنوان کرده است. این مساله به هیچ وجه با افزایش ۱۰ درصدی مستمریها شدنی نیست.
دهقانکیا تاکید کرد: این حرف که بازنشستگان به جای دریافت پولی که حقشان است به دریافت بسته نامعلوم حمایتی رضایت دهند، نه خوشایند است و نه نگهدار حرمت آنها محسوب میشود. به هیچ وجه حاضر نیستیم اجرای قانون را با این برنامه عوض کنیم.
به گزارش تجارتنیوز، در اصل ریشه این نارضایتی به نقض مصوبه هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی باز میگردد. هیاتمدیره سازمان تامین اجتماعی، مبنای افزایش مستمری بازنشستگان خود را برای سال ۱۴۰۱ مصوبه دستمزدهای شورای عالی کار قرار داد.
براین اساس، میبایست حداقل مستمری ۵۷ درصد و مستمری بالاتر از سطوح به میزان ۳۸ درصد زیاد میشد. اما هیات دولت در مقام ابلاغکننده نهایی این مصوبه، برای سایر سطوحبگیران افزایشی ۱۰ درصدی در نظر گرفت.
همیشه حقوق من ۲۸ام واریز میشد اما هنوز برام چیزی واریز نشده
کسی میدونه علتش چیه؟ یا کسی بوده که ۲۸ام واریزی داشته؟