ارسال کد اضطراری توسط «بوئینگ E-۳ سنتری» آمریکا بر فراز عربستان نیروهای مسلح یمن: دو نفتکش سعودی را در دریای سرخ هدف قرار دادیم وقوع انفجار در اربیل در شمال عراق عراقچی: دکترین دفاعی ما روشن است؛ چشم در برابر چشم قالیباف: اگر امنیت ما تامین نباشد هیچ زیرساختی ایمن نخواهد بود جزئیات دیدار نتانیاهو و ترامپ هشدار منبع نظامی درباره تهدید ترامپ به زدن زیرساخت‌های ایران؛ زیرساخت‌ها، پل‌ها و تاسیسات انرژی آمریکا در منطقه هدف‌گیری می‌شود مواضع آمریکا در بحرین و اربیل هدف قرار گرفتند اعتراض ایران به رفتار نامتعارف دو دیپلمات فرانسوی اسرائیل: زهران ممدانی باید دستگیر شود خلیل الحیه جانشین یحیی السنوار به عنوان رئیس جدید حماس شد فرانسه پروازهایش به امارات و عربستان را تعلیق کرد وزیر خارجه انگلیس مشخص شد انفجار‌های بسیار شدید در بندر عقبه اردن تهدید ترامپ: ایران تاوان چند برابر خواهد داد سنتکام مدعی تغییر مسیر هفت کشتی تجاری به ایران شد

چین:نتیجه‌بخش بودن مذاکرات برجام در گرو پاسخ مثبت آمریکا است

چین:نتیجه‌بخش بودن مذاکرات برجام در گرو پاسخ مثبت آمریکا است ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین امروز دوشنبه نتیجه‌بخش بودن مذاکرات رفع تحریم‌های ایران را در گرو پاسخ مثبت آمریکا به درخواست‌های مشروع ایران دانست.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۶ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 01
کد خبر: ۱۴۵۱۷۸

به گزارش راهبرد معاصر لیجیان در پاسخ به سوالی درباره اینکه مذاکرات از ماه مارس متوقف شده است گفت: «مذاکرات برای از سرگیری پایبندی به برجام در مقطعی حیاتی است. طرف‌های ذی‌نفع بایستی به مسیر گفت‌وگو پایبند باشند و تلاش‌های دیپلماتیک برای رسیدن به جمع‌بندی در خصوص مسائل باقی‌مانده افزایش دهند.»

وی اضافه کرد: «آمریکا به عنوان طرفی که این بحران هسته‌ای را رقم زد بایستی کاملاً سیاست اشتباه فشار حداکثری را اصلاح کند و به درخواست‌های مشروع و منطقی ایران پاسخ دهد. این اقدام کمک خواهد کرد مذاکرات در زمان کوتاه، نتیجه بدهند.»

آخرین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در خصوص رفع تحریم‌ها هفتم و هشتم تیرماه در دوحه برگزار شد. در این گفت‌وگوها ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم و با وساطت «انریکه مورا»، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره برجام رایزنی کردند.

آمریکا بعد از اتمام این مذاکرات مدعی شد که طرح پاره‌ای مطالبات فراتر از برجام عامل به نتیجه نرسیدن گفت‌وگوها بوده است. ایران، نتیجه‌بخش نبودن گفت‌وگوها را رد کرده است.

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران منجر شده بود.

جمهوری اسلامی ایران دو مقوله «راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها» و «اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام» را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد./فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار