ماجرای فرار وزیر کشور طالبان پس از هلاکت سرکرده القاعده-راهبرد معاصر
انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک عراقچی: نگرانی مشترک نسبت به تهدیدات صهیونیست‌ها در منطقه شکل گرفته است فعالیت کنسولگری‌های ایران در مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت تا ۲۸ آبان ۱۰ شهید و ۲۰ مجروح در بمباران یک مدرسه در غزه تفتیش بدنی علی لاریجانی و هیات ایرانی در فرودگاه بیروت صحت دارد؟ لاریجانی در گفتگو با المیادین: حامل پیام از جانب رهبر انقلاب برای بشار اسد و نبیه بری بودم اطلاعیه جدید سفارت ایران خطاب به ایرانیان مقیم آلمان پوتین: هر توافقی درباره اوکراین باید حافظ منافع امنیتی روسیه باشد

ماجرای فرار وزیر کشور طالبان پس از هلاکت سرکرده القاعده

به گفته مشاور امنیت ملی سابق افغانستان پس از حمله پهپادهای آمریکایی به مقر رهبر القاعده در افغانستان، وزیر کشور طالبان به سرعت کابل را به همراه یک کاروان عظیم نظامی ترک کرده و به جنوب این کشور رفته است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۴ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 02
کد خبر: ۱۴۵۳۲۳

به گزارش راهبرد معاصر «رحمت الله نبیل»، مشاور سابق امنیت ملی افغانستان به نقل از منابع خود مدعی شد که در زمان حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به مقر ایمن الظواهری، رهبر القاعده در کابل، سراج الدین حقانی میزبان نشست طالبان پاکستان و هیات علمای از این کشور در منطقه وزیراکبر خان بوده است.

نبیل افزود: پس از حمله پهبادهای آمریکا، وزیر کشور طالبان به سرعت کابل را به همراهی یک کاروان عظیم نظامی ترک کرده و به پکتیا رفته است.

مشاور امنیت ملی سابق در ادامه گفته است این احتمال وجود دارد که سراج الدین حقانی که تلاش دارد از لیست سیاه آمریکا با کمک ارتش پاکستان خارج شود، محل پنهان شدن رهبر القاعده را به آمریکایی‌ها داده باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه طی چندهفته گذشته پسران بن لادن و الظواهری با مقامات طالبان در کابل دیدار کرد، گفت: احتمال دیگری نیز وجود که براساس آن شاخه ملابرادر و ملایعقوب با مقصر جلوه دادن حقانی برای پنهان کردن القاعده به دنبال تضعیف وزیر کشور طالبان باشند.

این مقام سابق افغانستان به عنوان سومین احتمال به دخالت پاکستان در ترور رهبرالقاعده اشاره کرده و افزود که هر زمان پاکستان با مشکلی مواجه می‌شود که در حال حاضر درگیر بحران اقتصادی است با این اقدامات سعی در انحراف افکار جهانیان و مردم کشور خود است.

رحمت الله نبیل در ادامه به اشراف اطلاعاتی آمریکا نیز اشاره کرده و گفت است: آمریکا طی 20 سال گذشته با سرمایه‌گذاری سنگین در افغانستان اطلاعات خوبی از تحولات این کشور در اختیار دارد.

وی در پایان تاکید کرد: پس از مرگ رهبر القاعده ادعای طالبان مبنی بر قطع روابط با این گروه دیگر برای مردم جهان قابل پذیرش نخواهد بود.

بامداد سه‌شنبه بود که بعد از گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره احتمال کشته شدن ایمن الظواهری در افغانستان، یک مقام ارشد دولت آمریکا با تایید انجام حمله پهپادی به هدفی در کابل، گفت در این حمله یک عضو ارشد سازمان تروریستی «القاعده» از بین رفت.

ساعتی بعد، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا با برگزاری نشست خبری در کاخ سفید به ارائه توضیحاتی درباره حمله پهپادی این کشور پرداخت و گفت: «أیمن الظواهری، رهبر گروه تروریستی القاعده را در افغانستان کشتیم. الظواهری باعث کشته‌شدن بسیاری از آمریکایی‌ها در حملات مختلف شده بود».

کشته شدن ایمن الظواهری در شرایطی انجام شده که خروج سال گذشته نظامیان آمریکا از افغانستان بعد از ۲۰ سال اشغالگری واشنگتن و متحدانش در این کشور، همچنان خبرساز است و منتقدان بایدن بارها از شیوه فاجعه بار خروج آمریکایی‌ها از افغانستان انتقاد کرده‌اند.

از طرف دیگر در حالی‌آمریکا از مرگ سرکرده القاعده خبر داده که تاکنون رسانه‌های مختلف چندین بار درباره مرگ او در سال‌های گذشته گمانه‌زنی‌هایی انجام داده بودند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار