دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

طالبان:به دنبال روابط حسنه با واشنگتن هستیم

وزیر خارجه دولت موقت طالبان با بیان اینکه طالبان با 16 کشور روابط رسمی دارد، گفت: «به دنبال روابط حسنه با واشنگتن هستیم و از آمریکا می‌خواهیم که ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان را آزاد کرده و حقوق مردم افغانستان را به رسمیت بشناسد.»
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۳ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 15
کد خبر: ۱۴۷۰۲۷

به گزارش راهبرد معاصر «امیرخان متقی»، وزیر خارجه دولت موقت طالبان در مصاحبه با الجزیره گفت: «به دنبال قدرت گرفتن در افغانستان برای تمام کسانی که در دولت قبل فعالیت داشته و علیه ما سلاح به دست گرفتند، عفو صادر شد.»

متقی با بیان اینکه سیاست طالبان در همه زمینه‌ها متوازن است، افزود: «تلاش می‌کنیم تا تمام مردم افغانستان را گردهم جمع کنیم و این کار در حال انجام است.»

همچنین وزیر خارجه طالبان وجود اختلاف داخلی میان رهبران این گروه را رد کرد و آن را شایعه خواند.

وی درباره آموزش و اشتغال زنان در افغانستان اظهار داشت: در حال حاضر 14 هزار زن در بخش بهداشت و 92 هزار نیز در آموزش و سایر خدمات مشغول به کار هستند.

متقی ادامه داد: «ما اعضای طالبان را در نیروهای امنیتی و اطلاعاتی ادغام کردیم و به دنبال این هستیم که ارتشی قدرتمند در افغانستان ایجاد شود.»

وزیر خارجه طالبان گفت: فشارهای زیادی بر طالبان وارد شد، اما توانستیم امنیت در سراسر افغانستان تامین کنیم.

متقی با بیان اینکه طالبان با 16 کشور روابط رسمی دارد، اظهار داشت: «به دنبال روابط حسنه با واشنگتن هستیم و از آمریکا می‌خواهیم که ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان را آزاد کرده و حقوق مردم افغانستان را به رسمیت بشناسد.»

این مقام ارشد طالبان از مقامات سیاسی دولت گذشته نیز درخواست کرد تا به افغانستان بازگشته و در مشاغل دولتی مشغول به کار شوند.

از طرف دیگر سهیل شاهین، از مقامات ارشد طالبان نیز تامین امنیت را مهم‌ترین دستاورد سال این گروه پس از تسلط بر کابل عنوان کرد.

شاهین گفت: طی یکسال گذشته تامین امنیت مهم‌ترین دستاورد ما بوده و این در حالی است که در سال‌های گذشته روزانه 300 نفر از مردم افغانستان جان خود را از دست می‌دادند و ناامنی در سراسر کشور وجود داشت.

شاهین با بیان اینکه درآمد افغانستان طی سال گذشته 200 درصد افزایش یافته، گفت: «فقر میراث دولت گذشته است و در حال حاضر نیز تحریم به رنج مردم افغانستان اضافه کرده است.»

این مقام طالبان درباره بازگشایی مدارس دخترانه نیز گفت: «مدارس دخترانه تا زمان تعیین تکلیف از سوی رهبران به حالت تعلیق درآمده و این نکته قابل عرض است که ما با آموزش دختران به شرط رعایت حجاب مخالفتی نداریم.»

شاهین درباره کشته شدن الظواهری و نگرانی همسایگان افغانستان نیز گفت: «رهبران طالبان از حضور الظواهری در کابل اطلاعی نداشتند و مرگ الظواهری تنها یک ادعا است که طالبان در حال بررسی آن است.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر