یک مقام ایرانی: توقف دائمی غنی‌سازی کاملاً رد شده است عمان: مذاکره کنندگان از ایده‌ها استقبال کردند وزارت خارجه چین: از ایران در حفظ حقوق مشروع خود حمایت می‌کنیم ادعای معاون ترامپ: دلایلی داریم که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای است روبیو: مذاکرات پنج‌شنبه بر مسأله‌ای هسته‌ای متمرکز خواهد بود عراقچی و البوسعیدی در ژنو دیدار کردند سفیر جدید ایران در لبنان به زودی عازم بیروت می‌شود / سوابق محمدرضا رئوف شیبانی آکسیوس: واشنگتن خواهان توافق هسته‌ای دائمی با ایران است درگیری گارد ساحلی کوبا با یک قایق آمریکایی با ۴ کشته پایان یافت هلند پرواز‌های خود به سرزمین‌های اشغالی را متوقف کرد البرادعی: جنگ با ایران هزینه‌های وحشتناکی خواهد داشت وزرای خارجه ایران و عمان امشب در ژنو رایزنی می‌کنند آکسیوس: ترامپ با زلنسکی تلفنی گفت‌و‌گو کرد عراقچی: معتقدم فردا در ژنو امکانی برای رسیدن به توافق وجود دارد / ما عمداً برد موشک‌های خود را به ۲۰۰۰ کیلومتر محدود کرده‌ایم؛ این فقط برای دفاع از خودمان است هواپیمای نظامی آمریکا دچار حادثه شد/ زخمی شدن ۵ سرنشین آن

لاوروف:موافق جدیدترین نسخه توافق احیای برجام هستیم

لاوروف با اشاره به اینکه در آینده نزدیک با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار می‌کند، تصریح کرد: «نتایج نشست تهران و توافقات مسیر آستانه در حال اجراست».
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۸ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 23
کد خبر: ۱۴۸۲۲۱

به گزارش راهبرد معاصر

لاوروف در جریان کنفرانس مشترک مطبوعاتی با فیصل مقداد وزیر امور خارجه سوریه گفت که مسکو مدت هاست موافقت خود با نسخه سندی که اکنون به همه شرکت‌کنندگان در این فرآیند ارائه شده، اعلام کرده است.

وی تاکید کرد که موضع آمریکا در مورد این مساله همچنان نامعلوم است. وی همچنین تصریح کرد که در اسرع وقت با حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

این اظهارات لاوروف در حالی امروز مطرح شده است که جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز امروز اعلام کرد که بیشتر کشورهای طرف مذاکره هسته‌ای با ایران با پیشنهاد اتحادیه اروپا در وین موافق هستند.

 بورل در مصاحبه با تلویزیون TVE اسپانیا با اشاره به کشورهای طرف مذاکرات وین گفت: بیشتر آنها موافق هستند، اما هنوز جوابی از امریکا دریافت نکرده‌ایم. انتظار داریم واشنگتن این هفته پاسخ دهد.  

این اظهارات جدید لاوروف و بورل نشان می‌دهد که طرف‌های مذاکرات وین از تعلل آمریکا در پاسخ به پیشنهاد اتحادیه اروپا ناخرسند هستند.

لاوروف به‌عنوان اولین سخنران در این نشست خبری گفت: «ما از وضعیت سوریه یک گزارش ارزیابی ارائه کردیم و بر اهمیت بازگشت آوارگان و سیاسی‌نشدن این امر توسط کشورهای غربی تاکید داشتیم».

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی درباره تجاوزهای نظامی رژیم صهیونیستی به سوریه تاکید کرد: «بمباران سرزمین‌های سوریه توسط اسرائیل نگران‌کننده است و ما از اسرائیل خواسته‌ایم به قوانین بین‌المللی احترام بگذارد».

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه اضافه کرد: «ما حملات اسرائیل در خاک سوریه را محکوم می‌کنیم و نگرانی خود را از تداوم هدف قرار دادن تاسیسات حیاتی در سوریه، همانطور که در فرودگاه بین‌المللی دمشق اتفاق افتاد، ابراز می‌داریم».

طبق این گزارش، لاوروف درباره حل و فصل بحران سوریه نیز گفت: «ما در مورد اقدامات آمریکا در سوریه به ویژه در زمینه حمایت از گروه‌های جدایی طلب بحث کردیم. ما هرگونه مداخله خارجی در امور سوریه را رد می‌کنیم و بر لزوم حل‌وفصل سیاسی بحران در سوریه تاکید می‌کنیم».

وزیر خارجه روسیه درباره تصمیم تعدادی از کشورهای عربی برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک با دمشق، اظهار داشت: «ما از بازگشت روابط بین سوریه و تعدادی از کشورهای عربی راضی هستیم».

لاوروف با تشکر از سوریه برای حمایت از عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس نیز گفت: «ما پایبندی سوریه به آزادی تعیین سرنوشت مردم و به رسمیت شناختن جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک را ارزیابی می‌کنیم».

به نوشته وبگاه «ریانووستی»، وی درباره عملیات نظامی احتمالی ترکیه در شمال سوریه نیز تاکید کرد: «مهم این است که اجازه عملیات نظامی جدید در داخل سوریه داده نشود».

وزیر خارجه روسیه همچنین افزود: «ما آماده هستیم تا به بهبود روابط بین سوریه و بقیه کشورهای عربی کمک کنیم. ما به‌دنبال توسعه روابط دوجانبه بین روسیه و سوریه هستیم»./فارس و ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار