هوای تهران در آستانه شرایط بنفش و بسیار ناسالم قرار گرفت تکذیب ادعا‌های رسانه‌های ضدانقلاب درباره یک زندانی زن راهداری: ترافیک فوق سنگین ۱۵ کیلومتری در محور خروجی گیلان هواشناسی: هشدار وقوع سیل برای ۷ استان/ افزایش ارتفاع موج به بیش از ۲ متر در جنوب کشور وقوع نادرترین رویداد گردوغبار در کشور احتمال اجرای حکم اعدام قاتل الهه حسین‌نژاد در هفته جاری پیش‌بینی وضعیت هوای تهران طی ۵ روز آینده کیفیت هوای تهران قابل قبول شد هواشناسی: هشدار دریایی سطح نارنجی در مازندران؛ شنا ممنوع است ماجرای فرونشست خیابان نشاط اصفهان و نشت ماده عجیب + عکس جزییات رای وحدت رویه دیه راننده مقصر به نرخ روز هلاکت دو شرور مسلح در درگیری با پلیس در طبس انهدام شبکه قاچاق سوخت در یکی از پمپ بنزین‌های رودان/ ۷ نفر متهم بازداشت شدند شرکت بیش از ۶۱۰۰ داوطلب لرستانی در آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی و وزارت بهداشت تازه‌ترین نتایج نظرسنجی ایسپا پیرامون مصرف شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی و استفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی چت‌جی‌پی‌تی در مواجهه با سناریوی خودکشی نوجوانان با پلیس تماس می‌گیرد

تاثیر خوردن انگور بر طول عمر

انگور حاوی پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدهایی‌ست که به داشتن اثر آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی معروف هستند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۳ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 31
کد خبر: ۱۴۹۲۶۶

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از فرادید از sci.news؛ جان پزوتو، محقق دانشگاه وِستِرن نواِنگلَند می‌گوید: «همه‌ی ما این جمله معروف را شنیده‌ایم که شما آن چیزی هستید که می‌خورید. در درستی این گفته شکی نیست، چون این غذاست که ما را از مرحله‌ی جنینی به بزرگسالی می‌رساند.»

«اما مطالعات جدید بُعد کاملاً جدیدی را به این نقل‌قول قدیمی اضافه می‌کند. طبق تحقیقاتی که ما انجام دادیم، غذا در واقع می‌تواند بیان ژنتیکی ما را تغییر دهد. این یافته‌ی شگفت‌انگیزی‌ست.»

دکتر پزوتو و همکارانش در نخستین مطالعه‌ای که نتایج آن در مجله‌ی فود (Foods) منتشر شد دریافتند که افزودن بلندمدت انگور به رژیم غذایی موش‌ها منجر به شکل‌گیری الگوهای منحصربفرد بیان ژن، کاهش کبد چرب و افزایش طول عمر حیواناتی می‌شود که رژیم غذایی پرچرب غربی دارند.

«این تغییر بیان ژن چه تاثیری دارد؟ کبد چرب که حدود ۲۵ درصد جمعیت جهان به آن مبتلا هستند و در نهایت منجر به عوارض ناخوشایندی مانند سرطان کبد می‌شود را می‌توان با این تغییر به تاخیر انداخت یا جلویش را گرفت. ژن‌های مسئول ایجاد کبد چرب با مصرف انگور به روشی مفید تغییر می‌یابند.»

در مطالعه‌ی دوم که در مجله‌ی فود اَند فانکشِن (Food and Function) منتشر شد، نه تنها بیان ژن‌ها تغییر کرد بلکه متابولیسم هم تغییر یافت.»

محققان افزون بر ژن‌های مرتبط با کبد چرب متوجه سطوح افزایش‌یافته‌ی ژن‌های آنتی‌اکسیدان در رژیم‌های غذایی حاوی مکمل انگور شدند.

دکتر پزوتو می‌گوید: «خیلی از افراد در فکر مصرف مکمل‌های رژیمی هستند که ادعا شده فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارند. اما در واقعیت، آنقدر نمی‌توان آنتی‌اکسیدان مصرف کرد که تفاوتی ایجاد کند. اگر سطح بیان ژن آنتی‌اکسیدان را تغییر دهید آن‌طور که ما هم با افزودن انگور به رژیم غذایی مشاهده کردیم، نتیجه‌اش یک واکنش کاتالیزوری‌ست که تاثیر زیادی دارد.»

تاثیر قابل‌توجه دیگر، توانایی انگور در افزایش طول عمر موش‌هایی بود که رژیم غذایی پرچرب غربی داشتند. معروف است که الگوی رژیم غذایی پرچرب غربی مصرف‌کننده را دچار چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی‌عروقی، سرطان، بیماری‌های خودایمنی و آلزایمر می‌کند.

افزودن انگور به رژیم غذایی روی میزان مصرف یا وزن بدن اثری نداشت اما مرگ و میر را به تاخیر انداخت. به نقل از دکتر پزوتو: «اگرچه قیاس طول عمر موش با انسان پشتوانه‌ی علمی دقیقی ندارد، بهترین حدسی که می‌توانیم بزنیم اینست که تغییرات مشاهده‌شده در مطالعه‌ی ما روی موش‌ها می‌تواند با افزوده شدن ۴-۵ سال به عمر انسان مطابقت داشته باشد. البته این نتیجه‌گیری دقیق نیست، اما روشن است که افزودن انگور به رژیم غذایی بیان ژن را فقط در کبد تغییر نمی‌دهد.»

در مطالعه‌ی سوم که در مجله‌ی آنتی‌اکسیدانتس (Antioxidants) منتشر شد، محققان دریافتند مصرف انگور بیان ژن را در مغز نیز تغییر می‌دهد.

ضمناً مصرف انگور روی رفتار و شناختی که در اثر رژیم غذایی پرچرب آسیب دیده، اثر مثبت می‌گذارد به این معنا که تغییر بیان ژن منجر به این واکنش مفید می‌شود.

«برای دست‌یابی به نتایج قطعی، مطالعات بیشتری باید انجام شود، اما نکته‌ی قابل‌توجه اینست که مصرف روزانه‌ی انگور روی متابولیسم مغز اثر محافظتی دارد. شاید تا این لحظه تغییر بیان ژن دلیل این تاثیر در نظر گرفته شود.»/سلامت نیوز

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر