به گزارش راهبرد معاصر به نقل از شبکه "آی ۲۴"، "امیر آویوی"، مدیر مجمع دفاع و امنیت رژیم صهیونیستی در اظهاراتی گفت که اگر توافق هسته ای گروه ۱+۴ با ایران امضا شود، روشن است که اسرائیل به مطالبه گری برای دستیابی به تمام قدرت هایی نیاز پیدا می کند که بتواند از خود دفاع کند.
وی همچنین مدعی شد که اگر نیاز باشد تل آویو تلاش می کند تا واشنگتن را قانع کند که وارد عملیات نظامی (علیه ایران) شود و این تنها گزینه روی میز است.
آویوی افزود: این مساله بسیار مهم است که آمریکا و اتحادیه اروپا بدانند که اغلب افسران و نظامیان بازنشسته و احتیاطی اسرائیل بر این باورند که توافق میان آمریکا و اروپا و ایران یک فاجعه است؛ توافق میان ایران و قدرت های جهان درخصوص برنامه هسته ای تهران فاجعه ای برای اسرائیل است.
وی بدون اشاره به بمب های اتمی موجود در سرزمین های اشغالی ادعا کرد: این امر برای اسرائیل، خاورمیانه و تمام دنیا فاجعه خواهد بود.
آویوی در ادامه از موضع روشن "دیوید بارنیا"، رئیس سازمان جاسوسی موساد علیه توافق هسته ای ایران تمجید کرد.
این مقام صهیونیست همچنین مدعی شد که توافق هسته ای این زمینه را ایجاد می کند که ایران از سال ۲۰۳۱ به طور قانونی بیشترین میزان اورانیوم را غنی سازی کند تا جایی که تهران تنها در یک الی دو هفته می تواند ۱۰۰ بمب هسته ای بسازد و در نتیجه این امر دیگر کشورهای منطقه را برای دفاع از خود وارد رقابت های هسته ای خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، پیش از این نیز یک مقام ارشد صهیونیست که نام وی ذکر نشده، در نشستی خبری مدعی شد: اسرائیل از رویکرد ایران به توافق هسته ای جدید با آمریکا و دیگر قدرت ها و تلاش ایران برای آمادگی افکار عمومی در این کشور برای چنین اقدامی مطلع است.
وی بدون اشاره به جزئیات، مدعی شد که درصورت امضای توافق میان ایران و گروه ۱+۴، اسرائیل هم آماده اتخاذ اقدامات متناسب با آن است.
این مقام عالی رتبه صهیونیست ادعا کرد: این روند با وجود اینکه به معنای نزدیک شدن واقعی مواضع ایران و آمریکا نیست و همچنان شکاف های قابل توجهی وجود دارد، در حال انجام است. شکاف قابل توجهی که همچنان وجود دارد مربوط به تقاضای ایران برای بستن پرونده باز تحقیقات آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد بقایای اورانیوم یافت شده در سایت های مشکوک در ایران است.
وی همچنین گفت که ما معتقدیم که آژانس بینالمللی انرژی اتمی قصدی برای «بستن سیاسی» این پروندههای باز داشته ندارد.
موضوع دیگری که همچنان محل مناقشه است، ضمانت هایی است که ایرانی ها در صورت خروج مجدد آمریکا از توافق در آینده می خواهند.
وی گفت: با توجه به اختلافات قابل توجه موجود، ارزیابی ما این است که طرفین برای دستیابی به توافق باید از این دو موضوع صرف نظر کنند. علیرغم اختلافات و شکاف های باقی مانده، حرکت و گفتمان مثبت تری برای توافق ایجاد شده است.
این مقام اسرائیلی ادعا کرد: اسرائیل توافق فعلی را توافقی بد میداند و به شرکای خود بر خطر امضای چنین توافقی تاکید میکند و ایرانیها با یک تاکتیک معروف به هم زدن و به بن بست رساندن عمل میکنند تا امتیازات بیشتری به دست آورند./ ایرنا