نخست‌وزیری لیز تراس چه تأثیری بر روند مذاکرات رفع تحریم‌ها دارد؟-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

نخست‌وزیری لیز تراس چه تأثیری بر روند مذاکرات رفع تحریم‌ها دارد؟

ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا با بیان اینکه هدف از نخست‌وزیری لیز تراس برای جامعه انگلیس نه تحول داخلی، بلکه ایراد اظهارات غلوآمیز و توخالی در حوزه سیاست خارجی است، گفت: آمریکا و انگلیس مجبورند در مقابل ایران کوتاه بیایند و این فضا می‌طلبد تهران همچنان به مطالبه گری خود ادامه دهد که لیز تراس نیز جزئی از همین فرایند است.
ابوالفضل بهشتی؛ عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۳ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 06
کد خبر: ۱۴۹۸۶۰

نخست‌وزیری لیز تراس چه تأثیری بر روند مذاکرات رفع تحریم‌ها دارد؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ لیز تراس در رقابت رهبری حزب محافظه کار در راند نهایی پیروز شد تا نخست وزیر بعدی انگلیس شود. وزیر امور خارجه دولت جانسون، ریشی سوناک را شکست داد و 57.4 درصد آرای اعضای محافظه کار به دست آورد، در حالی که سوناک با کسب ۴۲.۶ درصد آرا شکست خود را پذیرفت.

 

وزیر امور خارجه سابق انگلیس که 81 هزار و 326 رأی از اعضای محافظه‌کار را به دست آورد، جانشین بوریس جانسون می‌شود که اوایل تابستان سال جاری به وسیله نمایندگان برکنار شد.


ابوالفضل بهشتی، عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا و مشاور عالی خانه مردم اروپا در بروکسل در گفت وگو با خبرنگار «راهبرد معاصر» گفت: اظهارات لیز تراس در رقابت بر سر کسب نخست وزیری انگلیس که ادعا کرده بود اگر نخست وزیر شود، کار روسیه را یکسره می کند، تهدیدات توخالی است و اینکه می گفت اگر نخست وزیر شوم وضع روسها بدتر می شود، مصرف داخلی دارد و بیشتر نشانه ترس و استیصال آنها از قدرت روسیه است.

اگر ایران با روسیه و چین اتحاد خود را حفظ و مستحکمتر کند، وضعیت غربی ها بدتر خواهد شد و شاهد فروپاشی ساز و کار تحریم های اتحادیه اروپا و مقاومت غرب در برابر روسیه خواهیم بود


وی افزود: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به خوبی وضعیت مقابله با تحریم ها را به پیش برد و اکنون در غرب با وجود سانسور شدید اعتراف می کنند اوضاع اتحادیه اروپا خوب نیست و نگران کننده است. روسیه مدت هاست وارد فاز مقابله با زیاده خواهی غرب شده و ناتو و اروپا بابت پیروی از آمریکا در تحریم مسکو هزینه زیادی پرداخت خواهند کرد.

 


مشاور عالی خانه مردم اروپا در بروکسل عنوان کرد: اظهارات و ادعاهای مقام های غربی درباره مقابله با روسیه توخالی است و پشتوانه عملی ندارد. اگر ایران با روسیه و چین اتحاد خود را حفظ و مستحکمتر کند، وضعیت غربی ها بدتر خواهد شد و شاهد فروپاشی ساز و کار تحریم های اتحادیه اروپا و مقاومت غرب در برابر روسیه خواهیم بود. در ظاهر مقام‌های اروپایی با هم جلسه می گذارند و صحبت می کنند، ولی به دور از دوربین رسانه ها با هم دعوا و اختلاف نظر دارند و دامنه این اختلافات به آمریکایی‌ها می رسد.


بهشتی تصریح کرد: هدف از نخست وزیری لیز تراس برای جامعه انگلیس نه تحول داخلی، بلکه ایراد اظهارات غلوآمیز و توخالی در حوزه سیاست خارجی است. انگلیسی‌ها از هم فروپاشیده اند و برای گمراه کردن افکار عمومی، رسانه های خود را وادار کردند علاوه بر سانسور اوضاع داخلی، ادعاهای واهی علیه روسیه و ایران مطرح کنند.
 

وی سپس به موضع گیری های تراس درباره ایران و برجام پرداخت و عنوان کرد: در حوزه برجام باید به مقاومت خود ادامه دهیم، زیرا طرف مقابل عقب نشینی خواهد کرد و باید حداکثر مطالبه گری را داشته باشیم. انگلیس جزئی از وضع متلاطم و بی ثبات غرب در برابر شرق است، بنابراین ایران باید با انگیزه بالا برنامه های خود را پیگیری کند.


وی افزود: آمریکا و انگلیس مجبورند در مقابل ایران کوتاه بیایند و این فضا می طلبد تهران همچنان به مطالبه گری خود ادامه دهد. لیز تراس نیز جزئی از همین فرایند است و غربیها معتقدند باید هرچه سریع تر بر سر برجام توافق کرد و نخست وزیر جدید انگلیس مجبور است از مواضع گذشته خود کوتاه بیاید و مقابل خواسته های ایران تسلیم شود.


بهشتی تصریح کرد: روابط بین الملل به نفع ایران است و هرچه به سمت سرما پیش می رویم، اشتباهاتشان در قبال اوکراین بیشتر منافع ایران را حفظ می کند و نیاز دارند بر سر برجام کوتاه بیایند و توافق کنند.

نخست وزیری لیز تراس بیشتر با هدف تغییر دکوراسیون وضعیت آشفته انگلیس است و خاصیت دیگری ندارد

وی افزود: این تکاپوها در حالی است که در اروپا شاهد شکل گیری شورش های اجتماعی هستیم و غربی ها تلاش می‌کنند اوضاع داخلی را آرام جلوه دهند؛ ولی واقعیت این است اقتصاد اروپا ناشی از تحریم غرب علیه مسکو رو به زوال و فروپاشی است، زیرا سرمایه‌گذاران، تاجران، هتلداران و بازرگانان دیگر مجالی برای سرمایه گذاری و کار در اروپای ورشکسته ندارند و به این وضعیت اعتراف کرده اند.


عضو اتاق فکر اتحادیه اروپا  تأکید کرد: نخست وزیری لیز تراس بیشتر با هدف تغییر دکوراسیون وضعیت آشفته انگلیس است و خاصیت دیگری ندارد. در پشت این دکور وضعیت فرسایشی حاکم بر انگلیس را شاهدیم که دچار بی ثباتی مالی و اجتماعی شده است. موضع گیری های تراس هم در این راستا بیشتر پوچ و ظاهری است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر