به گزارش راهبرد معاصر، وبگاه تحلیلی رژیم موقت صهیونیستی بتازگی در تحلیلی به افزایش روابط ایران و روسیه پرداخت و نوشت، تل آویو ممکن است از عربستان سعودی بهعنوان وزنهای برابر روابط فزاینده روسیه و ایران استفاده کند.
وبگاه «جی ان اس» در ابن زمینه نوشت، تلاش روسیه برای غلبه بر غرب منجر به روابط تنگاتنگ با کشورهایی شده که با غرب نیز در تضاد هستند و ایران از آن جمله کشورهاست. برای ایران نیز مهم است که نشان دهد جایگزینهایی برای غرب دارد. به همین دلیل است که این کشور در حال بهبود روابط با روسیه است.
*نگرانی آمریکا و تل آیو از رشد روابط ایران و روسیه
در جدیدترین شواهد مبنی بر رو به رشد روابط بین تهران و مسکو، وزارت بازرگانی ایالات متحده روز دوشنبه اعلام کرد که سه فروند هواپیمای باری ایرانی را به فهرست هواپیماهای مظنون به نقض کنترلهای صادراتی ایالات متحده اضافه خواهند شد. «ولادیمیر پوتین»رئیسجمهور روسیه نیز در اجلاس سران اخیر سازمان همکاری شانگهای در ازبکستان با همتای آیت الله ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران دیدار کرد.
*نزدیکی سیاسی نظامی ایران با روسیه
این گزارش حاکیست، روسیه و ایران ر عرصههای نظامی، اقتصادی و سیاسی نزدیکتر میشوند. «جیسون برادسکی» از تحلیلگران آمریکایی معتقد است که ایران از روسیه با توجه به اینکه این کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است، حمایت دیپلماتیک دریافت میکند.
برادسکی افزود: «ایران همچنین پس از انقضای تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۰ ، چشم به سخت افزار نظامی روسیه دارد. ایران به دنبال جنگنده "سوخو-۳۵" روسیه است».
این وبگاه به نگرانیهای فزاینده تل آویو در تقویت روابط تهران و مسکو اشاره کرد و نوشت، روابط رو به رشد ایران و روسیه، (رژیم) اسرائیل را به دلیل حمایت دیپلماتیک و کمکهای نظامی که روسیه میتواند به تهران بدهد، نگران میکند.
*تغییر دکترین روسیه
سرهنگ «دانیل راکوف» نیز بر این باور است که دکترین جدید نظامی روسیه سیاست خارجی مسکو را به قطب شمال، آسیا و خاورمیانه تغییر میدهد. دکترین جدید خواستار روابط قویتر با سوریه است که بندر «طرطوس» میزبان پایگاه دریایی روسیه است. راکوف معتقد است که تل آویو میتواند از عربستان سعودی بهعنوان وزنهای ممکن برابر ایران استفاده کند.
به گفته وی، تل آویو مایل است در صورت امکان روابط رو به رشد ایران و روسیه را به طور غیرمستقیم متوقف کند تا خشم پوتین را برانگیزد. با این حال، گزینههای آن محدود است و ممکن است مجبور شود برای جلوگیری از تجارت و همکاری بین دو کشور به تحریمهای ایالات متحده تکیه کند.
اخیرا نیز یک وبگاه تخصصی نظامی نوشت، دستیابی ایران به جنگندههای پیشرفتهتر چالشی برای ایالات متحده خواهد بود.
یک کارشناس امور نظامی در این زمینه گفت: «سوخو-۳۵ میتواند معادلات را به طور واقعی تغییر دهد».
دستیابی به سوخو-۳۵ به ایران کمک میکند تا ارتش خود را نوسازی کند و پیشرفت قابل توجهی نسبت به جنگندههای «اف-۱۴» کنونی این کشور مانده از دهه هفتاد میلادی خواهد بود (جزئیات بیشتر)./ فارس