در دیدار وزرای امور خارجه ایران و ونزوئلا چه گذشت؟ مادورو: ونزوئلا درحال پیشرفت است؛ آمادگی برای دفاع از وطن افزایش می‌یابد افشاگری نیویورک‌تایمز از ردپای سیا برای حمله ترامپ به ونزوئلا پنتاگون: هگست در سلامت است هواپیمای حامل وزیر جنگ آمریکا وضعیت اضطراری اعلام کرد القسام: ۲ جسد اسرای اسرائیلی امشب تحویل داده می‌شود جزئیات دیدار احمد الشرع با پوتین در کرملین/ جولانی: به توافقات دو کشور احترام می‌گذاریم  تجاوز جنگنده‌های انگلیس به حریم هوایی عراق میدل ایست آی: ویتکاف می‌خواهد از دولت ترامپ کناره‌گیری کند گذرگاه رفح فردا پنجشنبه بازگشایی می‌شود ورود یگان دریایی ایران به جمهوری آذربایجان ویتکاف: توافق با ایران، اولویت سیاست خارجی ترامپ است عراقچی: بازگشت قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت وجاهت حقوقی ندارد حمله پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان جهاد اسلامی در واکنش به اظهارات ترامپ: گروه‌های مقاومت با خلع سلاح موافقت نکرده‌اند؛ تهدید به خلع سلاح را هم نمی‌پذیریم

ترکیه خواستار لغو حق وتو در شورای امنیت شد

وزیر امور خارجه ترکیه خواستار لغو حق وتوی پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد شده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۵ - ۰۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 23
کد خبر: ۱۵۱۷۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، وزیر امور خارجه ترکیه گفته شورای امنیت بایستی توسعه داده شود و حق وتوی پنج عضو دائمی این شورا باید لغو شود.

 

«مولود چاوش اوغلو»، وزیر امور خارجه ترکیه روز جمعه در جمع خبرنگاران گفته آنکارا خواستار آن است که شورای امنیت، «فراگیرتر» باشد و حق وتوی پنج قدرت دائمی این شورا لغو شود.

 

اظهارات وزیر امور خارجه ترکیه در حاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در راستای سیاست درازمدت این کشور است اما با پیشنهاد اخیر آمریکا هم همسو است.

 

چاووش اوغلو گفت: «باور ما این است که شورای امنیت باید فراگیرتر باشد. فرمول‌های زیادی وجود دارند که توسط بسیاری از کشورها ارائه می‌شوند و همه کشورها بایستی در آنجا نماینده داشته باشند.»

 

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه از اصلی‌ترین طرفداران این دیدگاه است و بارها با گفتن اینکه «دنیا بزرگتر از ۵ کشور است» خواستار اجرای آن شده است.

 

سازمان ملل متحد در پایان جنگ جهانی دوم توسط قدرت‌های پیروز جنگ پایه‌گذاری شد. این قدرت‌ها شامل چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و آمریکا به عضویت دائم شورای امنیت درآمده و صاحب حق وتو شدند. ۱۰ عضو چرخشی شورای امنیت برای دوره‌های دو ساله انتخاب می‌شوند.

 

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه یکی از مخالفان برداشته شدن حق وتوی سازمان ملل است. او گفته «چنانچه حق وتو برداشته شود، سازمان ملل همان روز می‌میرد.»

 

آمریکا کشوری است که بیش از سایر کشورهای عضو دائم شورای امنیت از حق وتوی خود استفاده کرده. این کشور بیش از 80 بار از این حق استفاده کرده که اکثر آنها در دفاع از جنایات رژیم صهیونیستی بوده است./ فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار