ترکیه خواستار لغو حق وتو در شورای امنیت شد-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

ترکیه خواستار لغو حق وتو در شورای امنیت شد

وزیر امور خارجه ترکیه خواستار لغو حق وتوی پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد شده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۵ - ۰۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 23
کد خبر: ۱۵۱۷۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، وزیر امور خارجه ترکیه گفته شورای امنیت بایستی توسعه داده شود و حق وتوی پنج عضو دائمی این شورا باید لغو شود.

 

«مولود چاوش اوغلو»، وزیر امور خارجه ترکیه روز جمعه در جمع خبرنگاران گفته آنکارا خواستار آن است که شورای امنیت، «فراگیرتر» باشد و حق وتوی پنج قدرت دائمی این شورا لغو شود.

 

اظهارات وزیر امور خارجه ترکیه در حاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در راستای سیاست درازمدت این کشور است اما با پیشنهاد اخیر آمریکا هم همسو است.

 

چاووش اوغلو گفت: «باور ما این است که شورای امنیت باید فراگیرتر باشد. فرمول‌های زیادی وجود دارند که توسط بسیاری از کشورها ارائه می‌شوند و همه کشورها بایستی در آنجا نماینده داشته باشند.»

 

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه از اصلی‌ترین طرفداران این دیدگاه است و بارها با گفتن اینکه «دنیا بزرگتر از ۵ کشور است» خواستار اجرای آن شده است.

 

سازمان ملل متحد در پایان جنگ جهانی دوم توسط قدرت‌های پیروز جنگ پایه‌گذاری شد. این قدرت‌ها شامل چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و آمریکا به عضویت دائم شورای امنیت درآمده و صاحب حق وتو شدند. ۱۰ عضو چرخشی شورای امنیت برای دوره‌های دو ساله انتخاب می‌شوند.

 

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه یکی از مخالفان برداشته شدن حق وتوی سازمان ملل است. او گفته «چنانچه حق وتو برداشته شود، سازمان ملل همان روز می‌میرد.»

 

آمریکا کشوری است که بیش از سایر کشورهای عضو دائم شورای امنیت از حق وتوی خود استفاده کرده. این کشور بیش از 80 بار از این حق استفاده کرده که اکثر آنها در دفاع از جنایات رژیم صهیونیستی بوده است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده