آخرین جزییات از تیراندازی به دو نیروی گارد ملی آمریکا/ کاخ سفید موقتا تعطیل شد انتقاد عراقچی از اقدامات تروئیکای اروپایی در دیدار با همتای فرانسوی تیراندازی به ۲ عضو گارد ملی آمریکا در واشنگتن فرانسه: درباره موضوع هسته‌ای ایران به راه‌حل دیپلماتیک پایبندیم ارتش اسرائیل: عملیات نظامی در شمال کرانه باختری آغاز شده است وزارت دفاع عراق منشأ صدای هواپیما‌های جنگی در مرز با ایران را اعلام کرد پاپ لئو چهاردهم به ترکیه می‌رود ادعای اوکراین درباره هدف قرار دادن تأسیسات دفاعی روسیه عراقچی: پیگیری پرداخت غرامت به قربانیان شیمیایی سردشت در دستورکار ما قرار دارد  لاریجانی: برای برقراری صلح میان پاکستان با هند و افغانستان، حاضر هستیم یک «کارت سفید» به پاکستانی‌ها بدهیم تا هر زمان نیاز بود، از آن استفاده کنند ریابکوف: روابط روسیه و آمریکا در اولین مراحل عادی‌سازی قرار دارد ترامپ: به توافق درباره اوکراین نزدیک شده‌ایم ضرب الاجل ۴۸ ساعته ونزوئلا به شرکت‌های هواپیمایی لاریجانی: به ملت شریف پاکستان سلام رهبر معظم انقلاب را ابلاغ می‌کنم/ ملت پاکستان در جنگ ظالمانه اسرائیل، مسئولیت‌شناسانه از ایران دفاع کردند جهاد اسلامی شهادت ۲ رزمنده سرایا القدس را تایید کرد

ادعای اردوغان: یونان از نظر سیاسی و نظامی در حد ترکیه نیست

رئیس جمهور ترکیه مدعی است که یونان از لحاظ نظامی و سیاسی هم سطح این کشور نیست و آتن باید در قبال اقداماتش علیه پناهجویان پاسخگو باشد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۶ - ۰۵ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 27
کد خبر: ۱۵۲۲۳۲

به گزارش راهبرد معاصر، رئیس جمهور ترکیه روز دوشنبه گفت که یونان از لحاظ نظامی و سیاسی هم سطح ترکیه نیست.

به نوشته روزنامه «کاثیمرینی»، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفت: «یونان در سطح ما نیست وآنها از نظر سیاسی، اقتصادی یا نظامی با ما برابر نیستند».

اردوغان با انتقاد از برخورد گشت ساحلی یونان با پناهجویان گفت: «یونان در قبال مردمی که برای مرگ در دریای مدیترانه رها کرده، پاسخگو خواهد بود».

رجب طیب اردوغان گفت که از نزدیک اقدامات یونان را زیر نظر دارد. در تحولی دیگر، مقامات ترکیه روز دوشنبه در اعتراض به حضور یگان‌های زرهی یونان در جزایر یونان در شرق دریای اژه، سفیر یونان در آنکارا، را احضار کردند.

به گزارش این منبع خبری به نقل از خبرگزاری «آناتولی»، «لازاریس» سفیر یونان در ترکیه به وزارت خارجه ترکیه فراخوانده و مراتب اعتراض آنکارا به وی ابلاغ شد.

به گفته منابع دیپلماتیک، سفیر یونان تمام ادعاهای ترکیه را رد کرده و آنها را خلاف قوانین بین‌المللی خواند. یونان مدعی است که به شرایط تعیین شده در «معاهده لوزان» پایبند است.

این دو کشور همسایه مدت‌هاست که دچار تنش هستند و دو طرف همدیگر را به نقض حریم دریایی و هوایی خود متهم می‌کنند. یونان و ترکیه در زمینه انرژی و موضوع پناهجویان نیز با هم اختلاف دارند.

ترکیه در ماه‌های اخیر انتقادات خود را از استقرار نیروهای یونان در جزایری در شرق دریای اژه، افزایش داده است. این جزایر طبق «معاهده ۱۹۲۳ لوزان» و«معاهده ۱۹۴۷ پاریس» باید غیرنظامی شوند، بنابراین هرگونه استقرار نیروی نظامی یا سلاح در جزایر ممنوع است.

چندی قبل وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که رادارهای سامانه دفاع هوایی «اس-۳۰۰» یونان بر جنگنده‌های ترکیه حین پرواز بر فراز دریای اژه قفل کردند.

یونان و ترکیه در زمینه نظامی نیز به شدت با هم رقابت دارند و هر دو در حال تجهیز نیروهای مسلح خود به ویژه در بخش هوایی هستند. یونان به تازگی ۲۴ فروند جنگنده «رافال» ساخت فرانسه، ۶ فروند جدید و ۱۸ فروند دست دوم و همچنین سه فروند ناوچه فرانسوی سفارش داده است. یونان همچنین نامه‌ای را برای خرید یک اسکادران از جنگنده‌های «اف-۳۵» در ماه ژوئن به ایالات متحده ارسال کرد. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار