بیانیه خصوصی‌سازی درباره اتهام به رییس این سازمان آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳

واردات برنج ایران ۱ میلیارد دلاری شد

براساس آمار گمرک در ۵ ماه منتهی به مرداد ماه امسال در مجموع بیش از یک میلیارد و ۹۶ میلیون دلار برنج وارد کشور شده، که بیشترین سهم در میان واردکنندگان به هند اختصاص داشته است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۱ - ۱۴ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 06
کد خبر: ۱۵۳۳۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، آمار‌های گمرک نشان می‌دهد از ابتدای فروردین تا پایان مردادماه برنج مورد نیاز کشور از 5 کشور «هند»، «پاکستان»، «تایلند»، «امارات متحده عربی» و «مناطق آزاد» وارد شده است.

 

هند بزرگترین صادرکننده برنج در جهان است،( با سهم 40 درصدی تجارت جهانی) هرگونه اختلال در صادرات برنج از این کشور می‌تواند تاثیر زیادی بر امنیت غذایی جهان داشته باشد و فشار‌های تورمی در بازار جهانی غذا را افزایش دهد.

 

براساس داده‌های اعلام شده، برنج وارد شده از هند برابر با 583 میلیون و 610 هزار دلار بوده و با این شرایط این کشور همچنان توانسته بیشترین حجم صادرات در مدت زمان مورد بررسی را به خود اختصاص دهد.

 

افزایش خرید از هند در حالی رقم خورده که همه ساله با شروع فصل برداشت و ممنوعیت واردات برنج شاهد کاهش برنج در این مدت بودیم، اما در سال جاری با توجه به لغو ممنوعیت واردات برنج در دوره برداشت و نبود محدودیت برای واردات برنج شاهد ورود بیش از یک میلیارد دلار برنج به کشور بوده ایم.

 

«پاکستان» هم در رتبه دوم واردکنندگان برنج قرار دارد. براساس آمار در 5 ماه نخست امسال 350 میلیون و 400 هزار دلار برنج از این کشور وارد ایران شده است.

 

به گفته دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی در حال حاضر تقاضا در داخل کشور از برنج هندی به پاکستانی تغییر کرده، به همین دلیل مصرف برنج هندی در کشور کاهش یافته است. دلیل این اتفاق هم شباهت برنج پاکستانی به برنج ایرانی به لحاظ پخت است؛ با این تفاوت که برنج پاکستانی یک سوم قیمت برنج ایرانی در بازار عرضه می‌شود. اما دلیل اینکه همچنان برنج هندی بیشترین سهم را در میان برنج‌های وارداتی داشته، به دلیل قیمت این مدل برنج بوده است.

 

مجموع واردات برنج از «تایلند» هم در این مدت 79 میلیون و 770 هزار دلار بوده که با این شرایط این کشور در رتبه سوم واردکنندگان برنج قرار گرفته است.

 

در میان کشور‌های صادرکننده برنج به ایران «امارات متحده عربی» هم دیده می‌شود. براساس آمار اعلام شده، واردات برنج از این کشور 60 میلیون و 950 هزار دلار بوده و از مناطق آزاد هم در این بازه زمانی 21 میلیون و 630 هزار دلار برنج وارد کشور شده است.تسنیم

ارسال نظر