آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

بررسی استقلال اسکاتلند در دادگاه عالی انگلیس

دادگاه عالی انگلیس از روز سه‌شنبه رسیدگی به پرونده‌ای را شروع می‌کند که سرنوشت برگزاری دومین همه‌پرسی استقلال اسکاتلند را تعیین می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۰ - ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 11
کد خبر: ۱۵۴۰۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، قرار است هیاتی متشکل از پنج قاضی دادگاه عالی انگلیس استدلال‌های طرفین در پرونده‌ای که می‌تواند اجازه وضع قوانین برگزاری دومین همه‌پرسی استقلال را به پارلمان اسکاتلند بدهد استماع کنند.

به نوشته خبرگزاری «پرس اسوسیشن»، دو روز برای دادرسی دادگاه عالی انگلیس برای این پرونده تعیین شده است.

محور این پرونده یک لایحه‌ قانونی پیشنهادی در پارلمان اسکاتلند به نام لایحه همه پرسی استقلال اسکاتلند است.

این لایحه به نوعی مجوز برگزاری دومین همه‌پرسی استقلال اسکاتلند را برای سال آینده میلادی صادر می‌کند.

دولت انگلیس هم در زمان نخست وزیری «بوریس جانسون» و هم در دوره نخست وزیری فعلی «لیز تراس» همواره با برگزاری دومین همه پرسی استقلال اسکاتلند مخالفت کرده است. دادگاه عالی انگلیس قرار است به این مساله رسیدگی کند که آیا تصویب لایحه قانونی دومین همه پرسی استقلال از سوی پارلمان اسکاتلند که با تفویض اختیاراتی از سوی پارلمان بریتانیا در سال 1999 تشکیل شد امری قانونی است یا خیر.

«نیکولا استورجن» وزیر اول اسکاتلند ماه ژوئن سال جاری میلادی با منتشر کردن متن این لایحه گفت، مخالفانش مشروعیت آن را زیر سوال خواهند برد.

او تاکید کرد، خواستار برگزاری یک همه‌پرسی «مطلقا قانونی» بوده و تلاش کرده تا با ارجاع موضوع به دادگاه عالی انگیس جلوی هر گونه چالش قانونی را بگیرد.

استورجن گفت، قبول دارد که ممکن است پرونده قانونی‌اش در دادگاه عالی موفق نشود.

او تاکید کرد، اگر چنین اتفاقی بیفتد،‌ تقصیر دادگاه عالی نخواهد بود بلکه مقصر آن قوانین پارلمان انگلیس خواهد بود.

او گفت در صورت عدم موفقیت پرونده‌اش در دادگاه عالی انگلیس قصد دارد محور انتخابات سراسری بعدی را موضوع استقلال پیدا کردن اسکاتلند قرار داده و به نوعی آن انتخابات را تبدیل به یک «همه‌پرسی غیررسمی» استقلال اسکاتلند کند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار