ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

این بیماری خاموش استخوان‌هایتان را می‌خورد

یک متخصص ارتوپد گفت: ساخت بافت استخوان تا ۳۵ سالگی بیشتر از تخریب است، اما از این سن به بعد سرعت تخریب بیشتر خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۱۵ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 06
کد خبر: ۱۵۴۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ ذبیح الله حسن زاده متخصص ارتوپد درباره تراکم استخوان و بیماری پوکی استخوان اظهار کرد: پوکی استخوان به معنی تحلیل رفتن بافت استخوان با میزانی بیش از حد نرمال و کاهش تراکم بافت استخوانی است؛ در این حالت احتمال شکستگی استخوان هم افزایش می‌یابد.

 

وی درباره علل پوکی استخوان گفت: پوکی استخوان با تراکم بافت استخوان در ارتباط است، تراکم استخوان از سن بلوغ شکل می‌گیرد و استاندارد بودن این تراکم به تغذیه سالم حاوی کلسیم مثل لبنیات و ورزش نیاز دارد، بافت استخوان یک بافت زنده است که مدام ساخته و تخریب می‌شود.

 

وی در ادامه بیان کرد: فرایند ساخت بافت استخوان از دوران کودکی تا ۳۵ سالگی بیشتر از تخریب استخوان صورت می‌گیرد، اما از این سن به بعد سرعت تخریب بیشتر از ترمیم خواهد بود؛ هرچه بافت استخوانی در سنین جوانی تراکم بهتری داشته باشد در سنین بالا کمتر تخریب می‌شود.

 

حسن زاده درباره عوامل تاثیرگذار بر بروز پوکی استخوان اظهار کرد: کاهش استروژن در بدن خانم‌ها، عدم فعالیت بدنی، رژیم غذایی فاقد کلسیم مورد نیاز روزانه، مصرف طولانی مدت کورتیکواستروئید‌ها و سیگار کشیدن از عوامل ایجاد این بیماری است.

 

وی در ادامه درباره علائم پوکی استخوان گفت: معمولاً تا شکستگی رخ ندهد علائم و نشانه‌ خاصی از پوکی استخوان دیده نمی‌شود؛ پس به آن بیماری خاموش گفته می‌شود.

 

این متخصص ارتوپد بیان کرد: افرادی که خیلی لاغر هستند یا بستگان درجه یک آن‌ها سابقه پوکی استخوان دارند بیشتر مستعد این نوع بیماری هستند، البته افرادی که دارو‌های خاصی مانند کورتون‌ها و دارو‌های ضد صرع مصرف می‌کنند به این بیماری مبتلا می‌شوند.

 

وی درباره روش‌های درمان و پیشگیری پوکی استخوان گفت: پیشگیری از بروز پوکی استخوان درمان اصلی است، زیرا برای استخوانی که دچار پوک شده است دیگر راه برگشتی وجود ندارد؛ برای پیشگیری و درمان پوکی استخوان یک کار تیمی لازم است که شامل تمرینات ورزشی، رژیم غذایی متعادل و تغییر سبک زندگی می‌شود.

 

حسن زاده در پایان یادآوری کرد: تمرینات فیزیوتراپی به کاهش احتمال زمین خوردن‌ها و شکستگی‌های پی در پی کمک می‌کند، همچنین دارو‌های استروژنی نیز برای درمان این عارضه مفید هستند؛ میدان الکترومغناطیسی روشی است که با ایجاد یک میدان قوی آهنربایی به معدنی کردن استخوان‌ها و افزایش تراکم آن کمک می‌کند و از دیگر روش‌های درمانی است.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر