ماجرای دستگیری جاسوس جنجالی موساد در لبنان-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت توسط دیوان لاهه صادر شد صدور بیانیه اتحادیه اروپا درباره برنامه هسته‌ای ایران + جزئیات واشنگتن: همچنان از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت می‌کنیم واکنش روسیه و چین به وتوی پیش نویس قطعنامه غزه توسط آمریکا

ماجرای دستگیری جاسوس جنجالی موساد در لبنان

یکی از جاسوسان جنجالی موساد در لبنان که توسط شعبه اطلاعات سرویس امنیتی این کشور دستگیر شده اعتراف کرد که ماموریت داشته تا اطلاعات مربوط به مراکز و رهبران حزب‌الله را جمع‌آوری و برای صهیونیست‌ها ارسال کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۷ - ۲۵ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 17
کد خبر: ۱۵۴۸۸۴

به گزارش راهبرد معاصر، دهم آگوست گذشته شعبه اطلاعات لبنان فردی به نام «الی.ق» (متولد 1984) را در شهر مرجعیون دستگیر کرد؛ چرا که اطلاعاتی درباره تماس او با سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی از طریق شبکه‌های اجتماعی به دست آمده بود. وی فارغ‌التحصیل دانشکده مهندسی در دانشگاه «الیسوعیه» است و در دوران تحصیل در یک آرایشگاه مشغول به کار شد و بعد از فارغ‌التحصیلی که مصادف با مرحله بعد از جنگ جولای 2006 میان لبنان و رژیم صهیونیستی بود، برای یک سازمان غیردولتی کار می‌کرد. الی ق سپس بین سال‌های 2007 تا 2011 به عنوان سرپرست امور لجستیک «یونیفل» (نیروهای بین‌المللی موسوم به حافظ صلح در جنوب لبنان) مشغول کار شد و بعد از آن به عنوان راننده برای یک پزشک کار می‌کرد.

وی در سال 2013 برای کار در یک شرکت پیمان‌کاری عازم نیجریه شده و سپس به مدت 3 ماه به عربستان نقل مکان کرد و در همان سال به بهانه گردشگری به دانمارک رفت. الی ق در سال 2017 به ترکیه سفر کرده و در آنجا با فردی به نام «حنین ج» آشنا شد و آنها با یکدیگر ازدواج کردند و در اواخر 2019 به ساحل عاج رفت تا با همسرش که در این کشور اقامت داشت دیدار کند. وی در سال 2020 به مدت یک ماه در عربستان سعودی ساکن شد و در آنجا برای یک وکیل کار می‌کرد سپس به لبنان برگشت و در یک موسسه بشردوستانه مشغول به کار شد، سپس در مه 2021 به ساحل عاج سفر کرد و تا ژوئن 2022 همانجا بود.

الی ق. بعد از دستگیری روایت‌های متعددی از زندگی خود و ماجرای سفرهای متعددش به کشورهای مختلف ارائه داد. او یک بار گفت که در سال 2019 به ساحل عاج سفر کرده و در آنجا با «طونی الحاج» دوست دوران کودکیش دیدار کرده و از او خواسته تا در یافتن یک کار در کشورهای آفریقایی به وی کمک کند. قابل توجه است که طونی الحاج مزدور سابق در ارتش «آنطوان لحد» (یک نظامی لبنانی که با شعار ملی‌گرایی و وطن دوستی به کشورش خیانت کرد و به عنوان مزدور رژیم صهیونیستی، با لبنانی‌هایی که از کشورشان دفاع می‌کردند جنگید) بود که در سال 2000 لبنان را همراه با ارتش رژیم اشغالگر ترک کرد. تماس الی ق. با سرویس جاسوسی موساد در آگوست 2021 از طریق شخصی که ادعا می‌کرد نامش «رامی» بوده و یک یهودی‌الاصل است که در یک طلافروشی در یک مجتمع تجاری در ساحل عاج کار می‌کند شروع شد.

الی ق. در جریان بازجویی‌ها اعلام کرد از رامی پرسیده بود که آیا امکان کار برای او در ساحل عاج وجود دارد. رامی با بیان اینکه یک اسرائیلی‌الاصل است به الی گفته بود ما با یکدیگر همسایه هستیم و مقدار زیادی منابع طلا در مرجعیون لبنان وجود دارد که اگر بتواند آنها را با خود بیاورد سود زیادی نصیبش خواهد شد. پس از آن رامی، الی ق را به فردی به نام «آدم» وصل کرده بود. آدم از الی سوال کرده بود که تا چه اندازه می‌تواند در جنوب لبنان آزادانه تردد کند و اینکه آیا به حزب‌الله نزدیک است یا دوستانی دارد که حامی حزب‌الله باشند؟ آدم سپس به الی ق گفته بود که افسر یک دستگاه امنیتی اسرائیل است و به او پیشنهاد جمع‌آوری اطلاعاتی درباره حزب‌الله و انجام ماموریت‌های امنیتی داده بود که الی این پیشنهاد را پذیرفته بود.

بر این اساس الی ق و افسر دستگاه جاسوسی اسرائیل قرار گذاشته بودند که بیشتر با یکدیگر آشنا شوند و آدم از الی ق خواسته بود تا برای انجام یک ماموریت جاسوسی در هتلی در منطقه الخیام به لبنان برود و مختصات هتل و ورودی و خروجی آن را ترسیم کند. به این ترتیب الی ق مارس گذشته به بهانه اینکه باید همسرش یک عمل جراحی انجام دهد وارد لبنان شد.

به نظر می‌رسید که این یک ماموریت آزمایشی از جانب موساد برای الی ق بود که 15 روز در لبنان ماند و سپس به ساحل عاج رفت و آنجا آدم با او تماس گرفته و از وی خواست تا در اردن با یکدیگر ملاقات کنند؛ جایی که الی ق در آزمایش موساد مردود شد و افسر صهیونیستی موسوم به آدم 5100 دلار به الی داد و به او گفت که این کار بیهوده برایش گران تمام شده است.

اما الی ق که توسط شعبه اطلاعات سرویس امنیتی لبنان دستگیر شده بعد از مدتی تحت بازجویی‌های جدید قرار گرفت و زمانی که درباره نقش دوست دوران کودکیش در برقراری ارتباط میان او با موساد سوال شد، گیج شده و روایت دیگری تعریف کرد با این مضمون که او برای درخواست پول با طونی الحاج (دوست دوران کودکیش که جاسوس رژیم صهیونیستی بوده) تماس گرفته بود تا بتواند خرج درمان همسرش را تامین و به مادرش که اوضاع معیشتی نامساعدی داشت کمک کند.

بر اساس این ماجرا، طونی الحاج به الی ق گفته بود که می‌تواند به او کمک کند و دوستی را معرفی می‌کند که بتواند شغلی را برای وی فراهم سازد که مسیر زندگی‌اش را تغییر می‌دهد، اما در عین حال هشدار داد که ممکن است در معرض خطراتی قرار بگیرد؛ زیرا این دوست به نام آدم یک افسر در دستگاه امنیتی اسرائیل است. الی با این پیشنهاد موافقت کرده و سپس طونی الحاج از وی خواسته بود تا یک حساب کاربری در فیسبوک باز کند و یک ایمیل برای خودش بسازد. بعد از دو هفته این افسر اسرائیلی با الی تماس گرفته و به او گفته بود که باید اطلاعاتی را درباره یک حزب در لبنان جمع‌آوری کرده و ماموریت‌های امنیتی در این کشور انجام دهد. آدم به الی قول داده بود این کار یک زندگی عالی و مرفه را برای وی تضمین خواهد کرد و او طی چند روز تغییرات مهمی را در زندگی‌اش احساس خواهد کرد. این افسر صهیونیست همچنین درباره برادر الی ق که در ارتش لبنان مشغول کار است نیز سوال کرده بود.

این جاسوس رژیم صهیونیستی در ادامه به بازپرسان گفت که اولین ماموریت او بررسی هتل «لاویلا» در منطقه الخیام و تحت نظر قرار دادن ورودی و خروجی این هتل و جمع‌آوری اطلاعات درباره تعداد پرسنل هتل و محل زندگی آنها بود. افسر مذکور اسرائیلی از الی ق خواسته بود در مرحله بعدی دقت کند که آیا عناصری از حزب‌الله در این هتل هستند یا اینکه متوجه حرکت مشکوکی در هتل مذکور نشده است؛ چرا که حدس می‌زند موشک‌هایی در این هتل جاساز شده باشد. افسر صهیونیست همچنین از الی ق خواسته بود تا طرحی از محل یک انبار موشک در پشت بیمارستان مرجعیون ترسیم کند و بعد از بازگشت به ساحل عاج این اطلاعات را از طریق ایمیل در اختیار وی قرار دهد. در ساحل عاج از الی ق خواسته شد تا اطلاعاتی درباره حزب‌الله جمع‌آوری کند و شماره تلفن‌های افرادی با نام مخفف «ع .ش» و «ح.ز» را به بهانه اینکه از نزدیکان حزب‌الله هستند پیدا کند.

سپس افسر مذکور صهیونیست از الی ق خواست تا با همسرش برای رفتن به اردن آماده شود و قبل از آن 1200 دلار جهت خرید بلیط و رزرو هتل به مدت یک هفته برای او فرستاد و گفت که در بدو ورود به هتل یک سیم کارت اردنی برایش ارسال می‌شود. الی ق و همسرش بعد از ورود به امان پایتخت اردن یک روز در هتل ماندند و روز دوم یک راننده تاکسی آمد و آنها را به خانه‌ای دو طبقه که دورتادورش را باغ احاطه کرده بود برد؛ جایی که حدود یک ساعت و نیم با هتل محل اقامت آنها فاصله داشت. در آنجا یک مرد و دختری جوان به استقبال الی ق و همسرش رفتند و در دیداری که 5 ساعت طول کشید از آنها خواسته شد تا درباره منازل رهبران حزب‌الله صحبت کنند. از آنها همچنین درباره محل استقرار نیروهای حزب‌الله در منطقه مرجعیون در جریان جنگ جولای 2006 سوال شد که الی به آنها پاسخ داد 30 مرد مسلح در زمان جنگ جولای اطراف منزل او پنهان شده بودند.

این جاسوس رژیم اشغالگر درباره مکانی که حدس می‌زد ممکن است محل انبار تسلیحات حزب‌الله در پشت بیمارستان مرجعیون باشد صحبت کرده و به عوامل موساد اطلاع داده بود که در آنجا ساختمانی به نام «آل بهجت» وجود دارد که توسط حزب‌الله خریداری شده‌ است. طی یک هفته‌ای که الی ق و همسرش در اردن اقامت داشتند عوامل موساد بارها با آنها دیدار کرده و سوالات امنیتی متعددی را از آنها پرسیده بودند. افسر صهیونیستی موسوم به آدم به الی اطلاع داد که پس از قبولی در آزمون، کارهای زیادی در انتظار او است و آموزش مدیریت ابزارهای فناورانه‌ای را می گذراند که به او در انجام دقیق و ماهرانه ماموریتش کمک می‌کند.

طبق داستانی که جاسوس مذکور موساد برای بازجویان لبنانی تعریف کرده، او و همسرش در اتاق‌های جداگانه توسط عوامل اسرائیلی آزمایش شدند که همسرش در این آزمون قبول شد اما الی ق مردود شد و آدم او را متهم به همکاری با حزب‌الله یا سرویس امنیتی لبنان کرد و گفت که دیگر روابطشان قطع خواهد شد.

در واقع این جاسوس رژیم صهیونیستی قصد داشت داستان دوم خود را نیز با قطع ارتباط با موساد به پایان برساند اما آنچه که شک و تردید بازپرسان را برانگیخت این بود که او بدون همسرش به لبنان برگشته بود. وقتی در این مورد از الی ق سوال شد پاسخ داد که به دلیل بیماری مادرش به لبنان آمده است. از طرف دیگر یک ماه بعد از بازگشت او به لبنان همسرش تماس گرفته و اطلاع داده که آدم چندین بار با وی ارتباط گرفته و از او خواسته شوهرش را برای جمع‌آوری اطلاعاتی درباره حزب‌الله متقاعد کند و این اطلاعات را در اختیار وی قرار دهد. آدم وعده مبالغ هنگفتی را به حنین (همسر الی ق) داده و او نیز قول داده بود که اطلاعاتی را از هفت یا هشت مرکز متعلق به حزب‌الله در چندین منطقه از جنوب لبنان جمع‌اوری کند.

الی ق اعتراف کرد که اطلاعاتی را به صورت جمعی در اختیار همسرش قرار داده که مربوط به یک مرکز حزب‌الله در منطقه مرجعیون و نقشه جاده منتهی به یک مرکز دیگر در منطقه الخیام بوده است. او اطلاعاتی از 3 مرکز دیگر در جنوب لبنان را نیز جمع آوری و مکان آنها را بر حسب متر و خیابان‌ها و جاده‌های فرعی که به آنها منتهی می‌شود را با شرح کامل هر ساختمان از نظر رنگ، تعداد طبقات و درختانی که اطراف آن را احاطه کرده‌اند، مشخص کرد.

درحالی که از سال گذشته تا کنون ده‌ها شبکه جاسوسی رژیم صهیونیستی در لبنان کشف و منهدم شده است، نیروهای شعبه اطلاعات سرویس امنیت داخلی این کشور همچنان در تعقیب شبکه‌هایی هستند که مظنون به فعالیت‌های جاسوسی در راستای منافع دشمن صهیونیستی می باشند.

در جبهه مقاومت نیز فعالیت ضد جاسوسی اسرائیل به صورت شبانه روزی و در سطوح مختلف ادامه دارد و نتایج بزرگی در این زمینه حاصل شده است. اما مسئولان مربوطه بنا به دلایل امنیتی از افشای جزئیات خودداری کرده و این اطلاعات را در اختیار سرویس امنیت داخلی لبنان قرار داده‌اند./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار