پادشاه اردن: مخالف هر طرحی برای آینده غزه هستیم که شامل کوچ اجباری باشد عراقچی خطاب به تروئیکای اروپایی: به نفع خودتان است که مسیر خود را تغییر دهید بقائی: سفارت ایران در استرالیا را نبسته‌ایم/ دولت استرالیا تصمیم به کاهش سطح روابط گرفت حمله توپخانه‌ای عربستان سعودی به دو شهر مرزی در یمن دور سوم مذاکرات ایران و آژانس برگزار شد/توضیحات نماینده ایران در وین مصر: چه اسرائیل بخواهد یا نخواهد، طرح کوچ اجباری اجرا نخواهد شد رئیس‌جمهور لبنان خواستار خروج نظامیان اسرائیلی از کشورش شد عراقچی: رد و بدل شدن پیام‌ها با آمریکا از طریق واسطه‌ها ادامه دارد / با سه کشور اروپایی هم مذاکرات ادامه دارد دیدار جوزف عون با فرمانده سنتکام مادورو: در صورت حمله به ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه هستیم استقرار ۱۰ فروند اف-۳۵ آمریکا در کارائیب برای رویارویی محتمل با ونزوئلا تاکید عراقچی بر توسعه روابط ایران و فیلیپین سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد کشته شدن دو نیروی قسد در حومه دیرالزور سوریه سیاست خارجی لندن با وزیر جدید / «ایوت کوپر» چه نگاهی به ایران و جهان دارد؟
یادداشت اختصاصی اکبر معصومی، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

باکو در مدار دشمنی با همسایگان

تمرکز روی رفتار دولت جمهوری آذربایجان نشان می‌دهد آن‌ها منافع ملی خود را در ضدیت با مردم و همسایگانشان تعریف کرده‌اند که می‌توان این رفتار را بر مبنای فقر فرهنگی و نداشتن بینش سیاسی- امنیتی دولت باکو تجزیه و تحلیل کرد.
اکبر معصومی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۵ - ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 02
کد خبر: ۱۵۶۶۱۷
تعداد نظرات: ۱ نظر

باکو در مدار دشمنی با همسایگان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق و تشکیل کشور جمهوری آذربایجان، سیاست های این دولت بیشتر بر پایه تغییر هویت دینی –مذهبی و هویت ملی  این کشور تمرکز یافت. اتخاذ سیاست دشمنی با مردم خود، باعث شده است دولت جمهوری آذربایجان همواره به‌صورت رسمی و غیررسمی سیاست تنش آفرینی را با ایران در پیش بگیرد.

 

با توجه به ساختار جمعیتی این کشور که بیش از 90 درصد مردم شیعه هستند، اجرای کامل مراسم‌های مذهبی باید در رأس برنامه ریزی های  دولت باکو قرار بگیرد تا مردم آزادانه و بدون دغدغه مراسم‌های مختلف مذهبی را اجرا کنند. در وضعیت فعلی نه تنها چنین نیست، بلکه مردم این کشور با بدترین رفتار از سوی دولت مواجه اند.

 

تمرکز روی رفتار دولت جمهوری آذربایجان نشان می‌دهد آن‌ها منافع ملی خود را در ضدیت با مردم و همسایگانشان تعریف کرده‌اند که می‌توان این رفتار را بر مبنای فقر فرهنگی و نداشتن بینش سیاسی- امنیتی دولت باکو تجزیه و تحلیل کرد.

 

تمرکز حکومت آذربایجان روی ارتباط با بیگانگان و قرار گرفتن در کنار رژیم های بی هویت باعث شده است میان مردم و حکومت فاصله ایجاد شود و دولت این کشور در میان مردمانش، محبوبیت و جایگاهی نداشته باشد. هفته گذشته مردم و احزاب مخالف دولت در تجمع اعتراضی خواستار تغییر سیاست‌های دولت شدند.

 

تمرکز حکومت آذربایجان روی ارتباط با بیگانگان و قرار گرفتن در کنار رژیم های بی هویت باعث شده است میان مردم و حکومت فاصله ایجاد شود

خواسته های مردم آذربایجان ازجمله دموکراسی، آزادی و انجام مراسم‌های دینی در حالی با اعتراض مطرح می شود که در این کشور نه تنها دموکراسی وجود ندارد، بلکه امکانات جمهوری آذربایجان نیز در اختیار رژیم صهیونیستی قرار گرفته است. بر مبنای منطق و عقلانیت باید رسانه های این کشور طبق فرهنگ‌شان اقدام به تولید برنامه های مختلف کنند، ولی در برنامه‌ای آشکار، رژیم صهیونیستی سعی دارد با رسانه هایی که دولت دراختیارشان قرار داده است، فرهنگ و هویت این کشور را تغییر دهد.

 

اعتراض مردم این کشور به الهام علی اف، رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان بیشتر در راستای درخواست حقوق اولیه است که امروز آذری‌ها از آن محروم هستند. در واقع دولت جمهوری آذربایجان به جای توجه به مردم و همسایگانش، بیشتر تمرکز خود را بر گسترش روابط با رژیم صهیونیستی گذاشته است، تا جایی که این وضعیت به تهدیدی برای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است.

 

رژیم صهیونیستی بر پایه سیاست تضعیف کشورهای منطقه در تلاش است تخم اختلاف را در منطقه بکارد و سیطره خود را افزایش دهد. غرب نیز به دنبال گسترش ناتو در جمهوری آذربایجان است تا تهدیدی بالقوه علیه ایران به‌وجود آورند. بنابراین می توان گفت، صهيونيست‌ها با اين ادعا که يهوديان بومی منطقه هستند، حاشيه غربی خزر تا داغستان را وادی مقدس يهوديان می‌دانند.

 

آن‌ها همين موضوع را در کنار نداشتن درک درست دولت آذربایجان از ماهیت صهیونیست ها به‌عنوان بهانه و تلاشی برای قدرت گرفتن در منطقه می‌دانند. اگر اين تئوری بی‌اساس در کنار پروژه نفوذ ناتو در شرق قرار داده شود، می‌توان علت تهدید دولت جمهوری آذربایجان را نسبت به مردم کشورش و جمهوری اسلامی ایران درک کرد.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
22
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۱۱
0
0
نه بابا...