انصار الله یمن: مصر، ترکیه و پاکستان اهداف بعدی حمله اسرائیل هستند ۱۴ کشته در حمله مسلحانه به نیرو‌های امنیتی پاکستانی جدیدترین ادعای سخنگوی سنتکام علیه ایران عراقچی به نیویورک رفت عراقچی به دوحه سفر کرد ترامپ: یا ایران را محو می‌کنم یا توافق می‌کنم/ آمادگی دارم با پزشکیان در نیویورک ملاقات کنم / حوثی‌ها قول داده‌اند با ما نجنگند اعلام آخرین وضعیت کنترل تنگه هرمز جنوب لبنان زیر حملات هوایی اسرائیل؛ نبطیه و وادی الحُجیر هدف قرار گرفتند ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد آسمان غرب عراق دوباره باز شد محسن رضایی در گفت‌و‌گو با الجزیره: محاسبات ترامپ درباره ایران اشتباه بود؛ برای جنگ سرنوشت‌ساز آماده‌ایم خشم ترامپ از افشاگران اطلاعات جنگ علیه ایران ولی نصر: نظم خاورمیانه دیگر بر مهار ایران بنا نخواهد شد کره جنوبی برای مشارکت در درگیری‌ غرب آسیا نیرو اعزام نمی‌کند پنتاگون خروج بخشی از نیروهای آمریکا از اروپا را بررسی می‌کند شکست طرح ضد ایرانی آمریکا در شورای امنیت با وتوی روسیه و چین

انتقاد چاووش‌اوغلو از آماده‌شدن یونان برای حمله به ترکیه

انتقاد چاووش‌اوغلو از آماده‌شدن یونان برای حمله به ترکیه وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه آتن به خوبی می‌داند درگیری نظامی با آنکارا به چه معنایی خواهد بود، از آمریکا به دلیل تأسیس پایگاه‌های نظامی در یونان انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۲ - ۱۱ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 02
کد خبر: ۱۵۷۳۰۲

به گزارش راهبرد معاصر، «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه امروز (چهارشنبه) گزارش‌ها درباره حمله نظامی یونان به کشورش را نشانه «بی‌عقلی» آتن دانست.

چاووش‌اوغلو طی سخنرانی در یک همایش اقتصادی و سیاسی، گفت: «یونان از افزایش قدرت منطقه‌ای ترکیه ناراضی است. آنها می‌خواهند ۱۶ کیلومتر بیشتر از حریم هوایی را در اختیار داشته باشند که نقض قوانین بین‌المللی است».

به نوشته وبگاه شبکه «تی‌آرتی»، وی درباره اختلافات ترکیه و یونان توضیح داد: «آنها رویکرد غیرانسانی خود در قبال پناهجویان را ادامه می‌دهند و حقوق اقلیت ترکیه‌ای در غرب تراس را نقض می‌کنند. ولی ما به دفاع از حقوق برادران ترکیه‌ای قبرسی خود ادامه می‌دهیم».

رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه اضافه کرد: «یونان در قبال مسائل دریای اژه و شرق دریای مدیترانه رویکرد صادقانه و صمیمانه‌ای ندارد و آتن مسیر به سمت عدالت را مسدود کرده است. حداقل ۱۶ جزیره از ۲۳ جزیره دریای اژه که باید طبق توافقنامه‌ها عاری از سلاح و غیرنظامی می‌شدند، اکنون توسط یونان مسلح هستند».

چاووش‌اوغلو با بیان اینکه اروپا رویکرد دوگانه‌ای در قبال روابط با یونان و ترکیه دارد، اظهار داشت: «اگر یونان بخواهد، ما هم آماده‌ایم تا اختلافات را حل کنیم اما نمی‌توانیم چنین کاری را انجام دهیم زیرا یونان در مذاکرات اکتشاف [در شرق مدیترانه] شرکت نمی‌کند».

وی درباره گزارش‌ها مبنی احتمال حمله نظامی نیز تصریح کرد: «ادعاها درباره اینکه یونان برای حمله به ترکیه آماده می‌شود، یعنی آتن عقل خود را از دست داده است. آتن به خوبی می‌داند که تقابل با آنکارا چه معنایی دارد».

طبق این گزارش، وزیر خارجه ترکیه درباره رویکرد آمریکا در اختلافات این کشور با یونان نیز گفت: «آمریکا می‌گوید پایگاه‌های این کشور در یونان علیه روسیه تأسیس شده‌اند اما این قانع‌‌کننده نیست. آمریکا رویکرد متعادل خود بین یونان و ترکیه را از دست داده است. آنها تحریم‌های [تسلیحاتی] را از دولت یونانی قبرس برداشتند، پس ما هم به قبرس شمالی کمک می‌کنیم».

چاووش‌اوغلو با بیان اینکه «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود درباره توافق صادرات غلات اوکراینی تلفنی صحبت کرد، گفت: «ما در ارتباط نزدیک با دو طرف هستیم. روسیه بعد از حملات [پهپادی به کشتی‌هایش در دریای سیاه]، یک خواسته امنیتی دارد. تمدید توافق غلات بسیار مهم است و باور دارم که می‌توانیم به توافق برسیم».

این دیپلمات ترکیه‌ای درباره روابط ترکیه با مصر نیز اظهار داشت: «ما دلیل آهسته بودن روند عادی‌سازی روابط [با قاهره] نیستیم. توافق دریایی اخیر ما با لیبی، علیه منافع مصر نیست. ما برای عادی‌سازی روابط با مصر صادق هستیم و از آنها نیز می‌خواهیم که باثبات و قوی باشند».

دولت ترکیه یونان را به استقرار تسلیحات در جزایر دریای اژه که وضعیت غیرنظامی طبق معاهده لوزان را نقض می‌کند، متهم کرده است. علاوه بر این، آنکارا و آتن نمی‌توانند درباره تعیین حدود مناطق دریایی به توافق برسند و ترکیه، یونان را به نقض حقوق اقلیت اتباع ترکیه‌ای متهم می‌کند.

پیش از این، «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان ادعاهای ارضی ترکیه علیه یونان و تهدیدات آن را غیرقابل قبول دانست و خواستار حل مشکلات از طریق گفتگو شد./ فارس

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار