یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی

آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی دولت سیزدهم

آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی دولت سیزدهم معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه توجه به آفریقا را از اولویت‌های سیاست خارجی دولت سیزدهم خواند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۸ - ۱۵ آبان ۱۴۰۱ - 2022 November 06
کد خبر: ۱۵۷۹۶۱

به گزارش راهبرد معاصر جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با موضوع «آخرین وضعیت روابط اقتصادی کشورمان با قاره آفریقا» امروز (یکشنبه) ۱۵ آبان ماه به ریاست مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و با حضور اعضای ستاد مرکب از مدیران دستگاه‌های ذیربط برگزار شد.

در این نشست، صفری با تأکید بر اهمیت قاره آفریقا در توسعه تجارت ایران، توجه به آفریقا را از اولویت‌های سیاست خارجی دولت سیزدهم خواند.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه از برگزاری نشست کمیسیون مشترک با آفریقای جنوبی، تانزانیا، زیمباوه در ماه‌های آتی خبر داد و بر تجارت متوازن با قاره آفریقا تأکید کرد و افزود: برای پایداری تجارت با قاره آفریقا لازم است، صادرات متوازن باشد، بدین معنا که رقم صادرات و واردات متوازن و برابر باشد. فلذا لازم است علاوه بر صادرات خدمات مهندسی و.. به آفریقا تلاش کنیم نیاز داخلی کشور به محصولات کشاورزی، دامی و مواد اولیه معدنی را از قاره غنی آفریقا تأمین کنیم.

وی همچنین در خصوص تلاش‌ها برای ایجاد ارتباطات در زمینه قرنطینه گیاهی و ایجاد فضای لازم برای صادرات پایدار کشور توضیحاتی ارائه داد و افزود: زمینه فعالیت‌های صادراتی در بخش‌های خدماتی به قاره آفریقا بسیار مهیا است برای مثال موریس به شیلات ما احتیاج دارد و لنج‌های ایرانی می‏‌توانند در موریس مستقر شوند و فعالیت‌های شیلاتی برای آن کشور انجام دهند و کسب سود کنند. همچنین در زمینه صدور خدمات مهندسی به آفریقای جنوبی ما نسبتاً موفق عمل کرده‌ایم، ولی کماکان می‌توانیم پروژه‌های عمرانی بیشتری در دست بگیریم.

معاون دیپلماسی اقتصادی از آمادگی وزارت امور خارجه برای برگزاری ویدئو کنفرانس سفرای ایران در کشورهای آفریقایی با وزارتخانه‌های مختلف به منظور کسب آگاهی دقیق از پتانسیل‌های کشورهای مقصد خبر داد و ادامه داد: پتانسیل‌های فراوانی در بخش انرژی، بهداشت و درمان، آموزش‌های حرفه‌ای به پرسنل کشورهای آفریقایی و علی الخصوص فضای کار برای شرکت‌های دانش بنیان وجود دارد که می‌تواند هدف گذاری صادراتی جمهوری اسلامی ایران را طی دو سال آینده افزایش دهد.

لزوم صدور خدمات مهندسی، ساخت سد و نیروگاه و کشت فراسرزمینی، راه‌اندازی خط کشتیرانی و خطوط مستقیم هوایی بین ایران و کشورهای آفریقایی، موانع اجرایی شدن کشت فراسرزمینی و تشکیل ستاد آفریقا از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد گفت‌وگو و تبادل نظر قرار گرفت و مصوبات پیشین پیگیری شد و حاضران در این جلسه در خصوص موضوعات مطرح شده، بحث و راهکارها و پیشنهادات خود را ارائه کردند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار