به گزارش راهبرد معاصر، «علی عبدالکریم» سفیر سوریه در بیروت که ماموریت او به پایان رسیده، شب گذشته در گفتگو با شبکه المنار با اشاره به بحران خفقانآور اقتصادی که سوریه در سایه تحریمهای آمریکا و اشغالگری خارجیها و غارت نفت و گندم و منابع طبیعی خود توسط اشغالگران، گرفتار آن شده، اظهار داشت، غرب بدون برنامهریزی وارد جایی نمیشود. اکنون جهان روی یک صفحه داغ قرار دارد و اتفاقاتی که در لبنان و عراق میگذرد جدا از این شرایط نیست.
وی در رابطه با پرونده آوارگان سوری در لبنان اظهار داشت، در این پرونده توپ در زمین سوریه نیست بلکه در زمین کشورهای «کمککننده» است و ما از لبنان میخواهیم تا یک تصمیم قاطع برای بازگرداندن پناهجویان سوری اتخاذ کرده و تحت تاثیر فشار کشورهای کمککننده و سازمانهای بینالمللی در جلوگیری از بازگشت آوارگان قرار نگیرد.
این دیپلمات سوری تاکید کرد، طرفهای بینالمللی و غربی میخواهند از سلاح آوارگان به عنوان کارت و اهرم فشاری علیه دولت سوریه و نیز به چالش کشیدن امنیت و اقتصاد لبنان استفاده کنند.
درحالی که طی یک ماه گذشته اولین مرحله طرح بازگشت داوطلبانه آوارگان سوری وارد فاز اجرایی شده و طی آن 2 گروه از آنها به کشورشان برگشتند، تحرکاتی که سازمان ملل با همکاری غرب و برخی طرفهای داخلی لبنان انجام داده مانع از تکمیل این طرح میشود.
کمیساریای عالی پناهندگان در سازمان ملل و نمایندگی آن در لبنان بارها اعلام کرده که با بازگشت آوارگان سوری مخالف است. این کمیساریا و همچنین دیگر نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد بیانیههای هشدارآمیزی نیز با این مضمون که «سوریه برای بازگشت آوارگان، امن نیست» صادر کرده و در تلاش برای تحریک پناهجویان سوری به ماندن در لبنان هستند.
از ابتدای بحران سوریه در سال 2011 غرب با موضوع پناهندگان سوری به عنوان یک عملیات اطلاعاتی-سیاسی علیه دولت سوریه برخورد کرده و رشتههای مدیریت پرونده این آوارگان تاکنون در دست کشورهای غربی و ایالات متحده بوده است.در این میان لبنان یکی از بارزترین کشورهایی است که گروه بزرگی از آوارگان سوری را در خود جای داده و البته برخی طرفهای وابسته به محور غربی نیز از این مسئله حمایت کردهاند./ تسنیم