مصرف کدام غذاها باعث شادی می‌شود؟-راهبرد معاصر
اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند

مصرف کدام غذاها باعث شادی می‌شود؟

دانشمندان می‌گویند کسانی که روزانه ۷ تا ۸ واحد میوه و سبزی مصرف می‌کنند بالاترین سطح رضایت و شادی را گزارش کرده‌اند و این ارتباط حتی سوای عواملی مانند درآمد بالا، عدم وجود بیماری، ورزش، اجتناب از سیگار و ... است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۷ - ۱۱ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 01
کد خبر: ۱۶۶۳۵۶

به گزارش راهبرد معاصر بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها برای تولید دوپامین در بدن هستند. ضمن این که التهاب را کاهش می‌دهند و به افزایش شادی کمک می‌کنند:

_ غذاهای غنی از پروبیوتیک: مطالعات دانشمندان هلندی نشان می‌دهد کسانی که خلق و خوی پایین و افکار پرخاشگرانه دارند، با مصرف پروبیوتیک‌ها و در نتیجه افزایش باکتری‌های خوب در روده، اثرات معکوس این حالات روانی را تجربه می‌کنند. باکتری‌های خوب روده در بهبود سلامت دستگاه گوارش، افزایش خلق و خوی، بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت سیستم ایمنی بدن موثرند. کیمچی (نوعی ترشی)، کلم‌ترش و کفیر، سرشار از پروبیوتیک‌ها هستند.

_ مغز میوه‌ها: مغز میوه اگرچه سرشار از کالری است، اما منبع خوب چربی اشباع نشده و غنی از پروتئین، ویتامین‌های گروه B و سلنیوم نیز محسوب می‌شود. پروتئین باعث ایجاد احساس سیری می‌شود و در بهبود خلق و خو تاثیر مثبتی دارد.

_ قهوه: مطالعات نشان داده زنانی که در روز دو تا سه فنجان قهوه می‌نوشند، ۱۵ درصد نسبت به سایرین کمتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار می‌گیرند. در واقع مقادیر کم کافئین مانند یک داروی ضد افسردگی عمل می‌کند اما باید به خاطر داشت که مصرف بیش از اندازه قهوه و کافئین با سردرد، ضعف اعصاب، تحریک پذیری و عصبانیت همراه است.

_ شکلات تیره: آنتی اکسیدان‌های موجود در شکلات تیره منجر به کاهش فشار خون و بهبود گردش خون می‌شود؛ ضمن این که هورمون مرتبط با استرس یعنی کورتیزول را در بدن کاهش می‌دهد. شکلات تیره همچنین حاوی منیزیم است که نشان داده شده، برای افراد مبتلا به علائم شدید سندرم پیش از قاعدگی، خستگی مزمن، افسردگی و تحریک پذیری بسیار مفید است. در نهایت مواد طبیعی منحصر به فرد موجود در شکلات تیره باعث افزایش احساس شادی می‌شود.

_ قارچ: قارچ‌ها سرشار از سلنیوم هستند و تحقیقات نشان داده کمبود ماده معدنی سلنیوم در بدن خطر ابتلا به افسردگی، اضطراب و خستگی را دو برابر می‌کند. قارچ همچنین تنها منبع گیاهی سرشار از ویتامین D نیز محسوب می‌شود. مطالعات نشان داده که مصرف کافی ویتامین D باعث افزایش خلق و خوی و بهبود علائم افسردگی خواهد شد.

_ چای سبز: سطوح استرس‌های روانی بر اساس مطالعات محققان ژاپنی، در افرادی که روزانه ۵ فنجان یا بیشتر چای سبز مصرف می‌کنند در مقایسه با کسانی که کمتر از این مقدار چای سبز می‌نوشند، ۲۰ درصد کمتر است.

_ کربوهیدرات‌های پیچیده: خوراکی‌هایی مانند نان گندم، برنج، حبوبات و میوه‌هایی چون موز، گلابی و سیب، سرشار از کربوهیدرات‌هایی هستند که عامل اصلی تولید هورمون‌های شادی‌آور در مغز است. تحقیقات نشان می‌دهد که در رژیم غذایی افراد افسرده، میزان کربوهیدرات پایینی وجود دارد.

_ تخم مرغ: در رژیم غذایی بسیاری از افراد، جای خالی ویتامین B کمپلکس تحت عنوان کولین به چشم می‌خورد. کولین در واقع در غذاهایی با کلسترول بالا مانند زرده تخم‌مرغ و جگر به میزان زیادی وجود دارد. فقدان این ماده در رژیم غذایی، باعث اختلال در حافظه و تمرکز و در نتیجه عصبانیت و کج خلقی‌ می‌شود. بنابراین تخم‌مرغ و مخصوصا زرده آن را در رژیم غذایی‌ خود قرار دهید.

_ اسید فولیک: رابطه مستقیمی بین میزان اسید فولیک بدن و افسردگی وجود دارد. اگر احساس ناراحتی می‌کنید، یک لیوان آب پرتقال گرفته و بنوشید. مرکبات و اسفناج نیز حاوی مقدار زیادی اسیدفولیک هستند./سلامت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده