رزمایش «ذوالفقار 1401»، پیام صلح و نمایش اقتدار-راهبرد معاصر
اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت جزئیات جدید از دانشجوی زن دانشگاه آزاد که برهنه شده بود | گزارش رئیس دانشگاه؛ با پدرش در تماس هستم + فیلم انتقاد شدید پزشکیان از ژست حقوق بشری آمریکا/ شرم بر شما! انتصاب دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب پیشنهادات کمیسیون آموزش برای اصلاح تاثیر قطعی معدل در کنکور رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری زاهدان بازدید کرد برنامه فضایی سپاه تا ۴ سال آینده + توضیحات فرمانده فضایی هوافضای سپاه پزشکیان: علاقمند به توسعه و عمیق روابط‌مان با سوریه هستیم پزشکیان: ایران بر روابط گسترده‌تر و عمیق‌تر با کشور دوست و همسایه قطر تأکید دارد نخست وزیر قطر با پزشکیان دیدار کرد رهبر انقلاب در دیدار جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعةالزهرا (س): حوزه علمیه باید به‌روز و پاسخگوی مسایل جدید باشد
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

رزمایش «ذوالفقار 1401»، پیام صلح و نمایش اقتدار

رزمایش «ذوالفقار 1401» در سواحل جنوبی کشورمان به‌وسیله ارتش جمهوری اسلامی ایران و با هدف نمایش آمادگی یگان‌ها در محدوده عملیاتی خلیج‌فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و اقیانوس هند، ارسال پیام صلح و ثبات برای همسایگان و نمایش اقتدار به رقبا و دشمنان دولت- ملت ایران برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۸ - ۱۲ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 02
کد خبر: ۱۶۶۴۲۰

رزمایش «ذوالفقار 1401»، پیام صلح و نمایش اقتدار

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رزمایش «ذوالفقار 1401» درحالی در سواحل جنوبی ایران برگزار شد که افزایش تحریم‌ها و جنگ روانی غرب علیه تهران (به بهانه هم پیمانی ایران با روسیه و توسعه برنامه های هسته ای) اقتصاد و امنیت ملی کشورمان را هدف قرار گرفته است. در چنین شرایطی ارتش جمهوری اسلامی ایران به دنبال نمایش آمادگی یگان‌های خود در محدوده عملیاتی خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و اقیانوس هند، ارسال پیام صلح و ثبات برای همسایگان و نمایش اقتدار برای رقبا و دشمنان دولت- ملت ایران است.


پنج شنبه گذشته رزمایش مشترک «ذوالفقار 1401» با حضور نیروهای چهارگانه ارتش در منطقه راهبردی جاسک در شرق تنگه هرمز تا مدار 10 درجه شمالی اقیانوس هند با رمز «یا زهرا (س)»  آغاز شد. ارتقای آمادگی و مهارت برای اجرای عملیات در محیط‌های آلوده به عوامل شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای، جنگ الکترونیک و شرایط نامساعد جوی از جمله اهداف اعلامی این رزمایش است. در این رزمایش یگان‌های پیاده، زرهی، مکانیزه نیروی زمینی، سامانه‌های پدافندی نیروی هوایی، کشتی‌های سطحی- زیر سطحی و همچنین بمب‌افکن‌های راهبردی نیروی هوایی ارتش حضور عملیاتی و فعال داشتند.

تکاوران نیروی دریایی ارتش در این عملیات که تا طلوع آفتاب ادامه داشت، با استفاده از موشک دهلاویه، موشک تاو و دوش پرتاب میثاق در برابر تک هجومی دشمن دفاع ساحلی را اجرا کردند


امیر شیخ، سخنگوی رزمایش مشترک ذوالفقار 1401 درباره این رزمایش گفت: یگان‌های نیروی دریایی ارتش در ادامه مرحله اصلی رزمایش، تمرین دفاع مستحکم از سواحل را در شب نخست فاز تاکتیکی اجرا کردند. تکاوران دریایی ارتش برای اجرای این عملیات از تسلیحات و تجهیزات بهینه سازی شده بهره بردند و دراین راستا، تاکتیک‌های نوین و سناریوهای پدافندی را در تاریکی شب اجرا کردند.


وی افزود: تکاوران نیروی دریایی ارتش در این عملیات که تا طلوع آفتاب ادامه داشت، با استفاده از موشک دهلاویه، موشک تاو و دوش پرتاب میثاق در برابر تک هجومی دشمن دفاع ساحلی را اجرا کردند. این نیروها با وجود استفاده دشمن از تاریکی هوا توانستند با پشتیبانی یگان‌های پدافند ساحلی نسبت به اجرای آتش سبک و سنگین توپخانه‌ای بر روی اهداف از پیش تعیین شده اقدام کنند و در مدت زمان کوتاهی مانع از پیشروی یگان‌ها در نقش مهاجم شوند.


در مرحله اصلی رزمایش سامانه موشکی مرصاد با شلیکی موفق توانست پهپاد مهاجم دشمن را شناسایی و منهدم کند. این پرنده مهاجم در فاصله 150 کیلومتری و ارتفاع 25 هزارپا رصد و مورد هدف قرار گرفت. مرصاد، سامانه‌ای متحرک و چالاک است که قدرت کشف آن از ۱۱۰ به ۱۵۰ کیلومتر افزایش یافته است و با استفاده از فناوری‌های به روز دقت و تداوم عملیاتی بالا می‌تواند اهداف را در فاصله ۴۰ کیلومتری منهدم کند. آزمایش موفق این سامانه هشداری جدی برای پهپادها و هواپیماهای جاسوسی سنتکام و رژیم صهیونیستی در نوار مرزی جمهوری اسلامی ایران است.


روزنامه تایمز چاپ رژیم صهیونیستی در گزارشی نوشت، در رزمایش پهپادهای انتحاری ارتش حمله به پایگاه‌ها در بندر ایلات (دریای سرخ) را شبیه‌سازی کردند. در کنار این هدف شبیه‌سازی شده ماکت ناو کلاس 6 نیروی دریایی رژیم صهیونیستی نیز هدف قرار گرفت.

دیگر پیام تمرین پهپادی ارسال هشدار به تل‌آویو است که در صورت شیطنت شهپادهای این رژیم در آب‌های خلیج فارس، بندر ایلات در سواحل دریای سرخ هدف قرار خواهد گرفت


به گفته مقام های ارتش جمهوری اسلامی ایران، در رزمایش از پهپادهای باور، آرش، ابابیل، مهاجر، صادق و یسیر برای عملیات شناسایی استفاده شد. پیش تر در رزمایش نیروهای مسلح ماکت شبیه‌سازی شده نیروگاه هسته‌ای دیمونا هدف موشک‌های ایرانی قرار گرفته بود. با افزایش تهدیدها و لفاظی‌های مقام های سیاسی- نظامی رژیم صهیونیستی در زمینه پایه‌های قدرت ایران (هسته‌ای، پهپادی و موشکی)، رزمایش ارتش حامل این پیام برای تل‌آویو است که هرگونه اقدام علیه منافع ایران با پاسخ قاطع جمهوری اسلامی مواجه خواهد شد.


دیگر پیام تمرین پهپادی به نظر می‌آید ارسال هشدار به تل‌آویو است که در صورت شیطنت شهپادهای این رژیم در آب‌های خلیج فارس، علاوه بر کشتی‌های نظامی- تجاری، بندر ایلات در سواحل دریای سرخ نیز هدف قرار خواهد گرفت.


اخطار پدافند هوایی ارتش به پهپادهای و بالگردهای نیروهای فرامنطقه‌ای، دیگر نقطه عطف رزمایش اخیر بود. این پرنده‌های با سرنشین و بدون سرنشین اطلاعاتی اغلب از نوع P-8A، EP-3، RC-135، رافائل و MQ-9 بودند که در همان لحظه‌ قرارگیری بر فراز آب‌های بین‌المللی با رادارهای گسترش یافته در منطقه‌ عمومی رزمایش در ارتفاع 23 هزارپایی کشف، شناسایی و با اخطار راداری سیستم پدافندی ارتش مواجه شدند.


در جریان این تقابل هوایی- راداری، یک فروند پهپاد کرار با پرواز در منطقه عمومی رزمایش هواپیمای جاسوسی دشمن را مجبور به فرار و ترک محل کرد. حضور پرنده‌های جاسوسی دشمن در محدوده عملیاتی رزمایش این فرصت را فراهم کرد تا در وضعیت تقریبا واقعی کارایی تسلیحات و سامانه‌های ایرانی ثابت شود.

 

بهره سخن

با کاهش نفوذ آمریکا در منطقه غرب آسیا و به ویژه حوزه خلیج فارس، افزایش حضور نظامی- اقتصادی روسیه-چین در منطقه و تغییر اقتصاد سیاسی کشورهای منطقه به سمت اقتصاد کریدوری (به جای اقتصاد کربن‌پایه) به نظر می‌آید بهترین سازوکار برای حفظ امنیت و منافع کشورهای منطقه ایجاد پیمان امنیتی- دفاعی مشترک بدون دخالت و حضور مستقیم قدرت‌های فرامنطقه‌ای باشد. تجربه نشان داده است قدرت‌های بزرگ صرفاً برای حفظ منافع خود پای به منطقه غرب آسیا می‌گذارند و در هنگام خطر شریک مطمئنی برای دولت‌های منطقه خلیج فارس به شمار نمی‌روند.


جنگ فرسایشی یمن و هدف قرار گرفتن زیرساخت‌هایی هوایی- انرژی در پادشاهی سعودی و امارات عربی متحده از سوی ارتش یمن و ناکارآمدی سیستم پدافندی پاتریوت نشان دهنده ناکارآمدی اتحاد نظامی با آمریکا و تکیه بر توانایی قدرت‌های فرامنطقه‌ای است. در چنین شرایطی لازم است کشورهای منطقه با نگاهی واقع‌گرایانه نسبت به اصل «تهدید و امنیت مشترک» در سیاست‌های دفاعی خود تجدید نظر کنند. 

 

ارسال نظر
آخرین اخبار