گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

خسارت‌های راهبردی رژیم صهیونیستی از خروج آمریکا از سوریه

یک تحلیلگر صهیونیستی در المانیتور نوشت: هیچکس در اسرائیل شکی ندارد که خروج شتابزده آمریکا از سوریه در بدترین زمان ممکن انجام می‌شود، زمانی که بیش از پیش امکان پیروزی رژیم صهیونیستی در جلوگیری از حضور ایران در منطقه و سوریه را با مشکل مواجه می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۵ - ۰۳ دی ۱۳۹۷ - 2018 December 24
کد خبر: ۱۶۶۷

به گزارشراهبرد معاصر؛ به نقل از پایگاه خبری المانیتور، بن کاسبیت تحلیلگر مسایل راهبردی رژیم صهیونیستی در مقاله‌ای بااشاره به خسارت‌های راهبردی رژیم صهیونیستی از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه نوشت: هیچکس در اسرائیل شکی ندارد که خروج شتابزده آمریکا از سوریه در بدترین زمان ممکن انجام می‌شود، زمانی که بیش از پیش امکان پیروزی رژیم صهیونیستی در جلوگیری از حضور ایران در منطقه و سوریه را با مشکل مواجه می‌کند.


اگر این اتفاق ممکن بود، بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی این هفته یکی از شدیداللحن ترین سخنرانی‌های خود را ضد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا انجام می‌داد. نتانیاهو پیش از این با سخنرانی در برابر کنگره آمریکا و تحریک آیپک و لابی‌های صهیونیستی در این کشور تمامی فعالیت‌ها را ضد باراک اوباما انجام داده بود، اما این بار اوباما مشکل نبود، بلکه مشکل در ترامپ است. او در برابر ترامپ تنها کاری که می‌تواند انجام دهد، تماس تلفنی خویشتن‌دارانه با رئیس‌جمهور آمریکا است و اینکه اعلام کند اسرائیل فعالیت‌های خود را در سوریه با حمایت آمریکا برای تضمین امنیتش دنبال خواهد کرد.


بنیامین نتانیاهو چندین بار طی سال جاری هشدار داده بود که خروج آمریکا از سوریه یکی از احتمالات است و این اتفاق ممکن است در هر لحظه‌ای رخ دهد.


گادی آیزنکوت رئیس سابق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی و همچنین فرماندهان اطلاعاتی این رژیم می‌‌دانستند که ترامپ برای انجام وعده انتخاباتی خود و فرار از سوریه به دنبال بهانه می‌گردد. نتانیاهو طی یک سال اخیر برای لغو این خواسته فشارهای متنوعی را بر کاخ سفید وارد کرده بود تا این سرنوشت بد را از خود دور کند، یا لااقل آن را به تعویق بیندازد.


نتانیاهو تاکنون از حضور متحد خود یعنی ترامپ در کاخ سفید استقبال کرده بود و توانست در این مدت سفارت آمریکا را به قدس انتقال دهد و واشنگتن را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کند. او همچنین چتر دیپلماتیک آمریکا را روی مطالبات خود در تمامی سطوح گسترده کرد. اما اقدامی که طی این هفته بر اساس سیاست غیر منظم و بی منطق ترامپ انجام شد خارج از رویکردها و تمایلات نتانیاهو بود.


یک منبع عالی رتبه اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به پایگاه خبری المانیتور اعلام کرد که دونالد ترامپ این تصمیم را برخلاف تمامی سفارش‌ها و توصیه های مشاوران و نزدیکان و مسئولان دولت خود اتخاذ کرده است. وی می‌افزاید که طی ماه‌های اخیر مسئولان متعدد اسرائیلی در سطوح مختلف تاکیدات و وعده‌های مکرری را از مسئولان دولت ترامپ دریافت می‌کردند. تمامی آنها با یک زبان سخن می‌گفتند و آن این بود که موجودیت آمریکا در سوریه یک موضوع حیاتی است و واشنگتن انگیزه‌ای برای خروج از سوریه در آینده نزدیک ندارد. آنها می‌گفتند که حتی اگر خروجی نیز صورت گیرد بدون دریافت هزینه‌های دیپلماتیک مناسب مرتبط در مسیر دور کردن ایران از سوریه و تضمین منافع اسرائیل نخواهد بود.


اما طی هفته جاری تمامی این وعده‌ها دروغ بودن خود را نشان داد و تلاش‌های مسئولان وعده دهنده نیزبا شکست مواجه شد.


آمریکا در ظاهر 2000 نظامی خود را در مناطق شمال سوریه و مثلث التنف مستقر کرده بود که ارزش افزوده عملیاتی مهمی برای اسرائیل نداشت، اما در واقع باید گفت اقدام ترامپ می‌‌تواند برای استراتژی رژیم صهیونیستی در سوریه ویرانگر باشد. هیچ کس شک ندارد که خروج شتابزده آمریکا از سوریه در بدترین زمان ممکن برای اسرائیل به وقوع پیوسته است، چرا که می‌تواند تا حد زیادی امکان موفقیت اسرائیل در جلوگیری از حضور و نفوذ ایران در منطقه و سوریه را از بین ببرد.


ترامپ برخلاف منافع نزدیکترین متحدان خود و بر خلاف رویکردهای منطقی سیاست‌های آمریکا و طرح و برنامه‌های مفصلی که مستشاران و مشاوران وی دنبال می‌کردند، به صورت مجانی از سوریه خارج شد، اقدامی که باعث می‌شود اسرائیل دیگر آن اسرائیل قبل نشود.




ارسال نظر