به گزارش راهبرد معاصر، رسانههای آمریکایی روز دوشنبه گزارش کردند که صنایع تسلیحاتی آمریکا برای جنگ طولانی مدت علیه چین آماده نیست.
به گزارش روزنامه «وال استریت ژورنال»، اندیشکده آمریکایی «مرکز مطالعات راهبردی و بینالملل» در گزارشی اعلام کرده است، در حالی که آمریکا سرگرم ارسال تسلیحات خود به اوکراین برای جلوگیری از تسلط کامل روسیه بر این کشور است، مشکلات گستردهای در صنعت مهمات سازی ایالات متحده آشکار شده است.
در این گزارش آمده است که موجودی تسلیحات آمریکا کاهش یافته و شرکتهای دفاعی قادر به تکمیل سریع آنها نیستند. «ست جونز» معاون این اندیشکده گفت:«صنایع تسیحاتی آمریکا برای محیط امنیتی آماده نیستند و اکنون به گونهای کار میکنند که تنها برای محیط زمان صلح مناسب هستند.»
مطالعات این اندیشکده نشان میدهد اگرچه درگیری با چین در اقیانوس هند و اقیانوس آرام با جنگ زمینی که در اوکراین رخ می دهد متفاوت است، اما همچنان آمریکا را ملزم میکند از ذخایر تسلیحاتی خود استفاده کند. بر اساس این مطالعه، مشکلات صنعت تسلیحاتی آمریکا تا حدی نتیجه رویههای قراردادهای نظامی منسوخ و بوروکراسی کند است که بر توانایی پنتاگون برای ایجاد بازدارندگی موثر در اقیانوسهای هند و آرام تاثیر میگذارد.
در این گزارش آمده است: «این کمبودها حفظ یک درگیری طولانی مدت را برای آمریکا بسیار دشوار میکند و صنعت نظامی فاقد ظرفیت کافی برای یک جنگ بزرگ است.»
بر اساس این مطالعه، ذخایر کنونی سامانه دفاع موشکی «هارپون» که بخش مهمی از راهبرد دفاعی تایوان محسوب میشود در سطح متوسطی قرار دارد و برای زمان جنگ کافی نیست.
در این گزارش همچنین آمده است که سالها طول میکشد تا صنایع تسلیحاتی آمریکا بتواند مقادیر کافی از سامانهها و تسلیحاتی مهم را تولید و تحویل دهد و ذخایری را که مصرف شده، تجدید کند.
در گزارش اخیر «موسسه مطالعات هوافضای چین» وابسته به دانشگاه نیروی هوایی آمریکا آمده است که نیروی موشکی چین هم از نظر پیچیدگی موشکها و هم از نظر اندازه زرادخانه خود در حال گسترش است. رشد موشکها و پرتابگرها بر اساس تعداد روزافزون تیپهای نیروی موشکی چین قابل توجه است.
در این گزارش آمده است که این موشکها شامل موشکهای قاره پیما از جمله «دانگفنگ-۳۱» و همچنین موشک بالستیک ضد کشتی «دانگ فنگ-۲۱» میشود.
بر اساس این گزارش، قدرت موشکی متعارف چین بیش از ۲۲۰۰ موشک بالستیک و کروز تخمین زده میشود که بزرگترین نیروی موشکی جهان محسوب میشود. چین بیش از ۱۰۰۰ موشک در برد تایوان که هدف اصلی راهبردی نظامی این کشور است، مستقر کرده است.
سرگرد «کریستوفر میهال» افسر اتمی و ضد سلاح های کشتار جمعی آمریکا گفت که علاوه بر اعداد، دقت برخی از موشکهای چینی تا ۸۰۰ درصد افزایش یافته است.
سرگرد میهال گفت که موشکهای چین با ارزشترین دارایی نظامی کنونی چین هستند زیرا آنها تواناییهای تهاجمی و دفاعی در برابر طیف گستردهای از دشمنان را در اختیار چین قرار میدهند./ فارس