کدام سرطان دستگاه مجاری ادراری خطرناک تر است؟-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

کدام سرطان دستگاه مجاری ادراری خطرناک تر است؟

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری، ضمن اشاره به ۴ سرطان شایع دستگاه مجاری ادراری، به معرفی کُشنده ترین آنها پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۹ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 25
کد خبر: ۱۷۰۲۸۶

به گزارش راهبرد معاصر عباس بصیری، گفت: سرطان‌های پروستات، مثانه، کلیه و بیضه‌ها، به ترتیب؛ شایع‌ترین سرطان‌های دستگاه مجاری ادراری هستند.

وی افزود: از لحاظ خطر و کُشنده تر بودن این ۴ نوع سرطان دستگاه مجاری ادراری، باید گفت که سرطان مثانه در مقایسه با پروستات، خطرناک‌تر است.

سخنران دومین همایش ملی سرطان تاکید کرد: سرطان مثانه بسیار خطرناک‌تر از سرطان پروستات بوده و عوارض بیشتری به همراه دارد.

بصیری در تشریح دلایل شیوع سرطان مثانه، گفت: یکی از دلایل بسیار شایع، مصرف مواد دخانی و تماس با مواد شیمیایی است. از همین رو، افرادی که در کارخانه‌های تایرسازی و رنگ سازی کار می‌کنند، بیشتر مستعد ابتلاء به سرطان مثانه هستند.

وی در همین خصوص افزود: البته بعید نیست که آلودگی‌های محیطی که به نوعی با حیات انسان سر و کار دارند، در بروز سرطان مثانه هم اثرگذار باشند.

این متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری، به سرطان پروستات اشاره کرد و گفت: نقش عوامل محیطی در بروز سرطان پروستات بارز نیست و موضوع ژنتیک، نقش دارد. از همین رو، تشخیص این نوع سرطان بر اساس سابقه فامیلی، راحت تر است. زیرا، اگر مرد خانواده‌ای مبتلا شده باشد، می‌توان ریسک ابتلاء را در سایر مردان خانواده، جستجو کرد.

وی افزود: نکته مهم در سرطان پروستات، تقسیم بندی این بیماری بر اساس بدخیمی آن است که از ۲ تا ۱۰، تقسیم می‌شود. اگر سرطان از نوع درجه ۶ یا حتی ۷ باشد، با یک بیماری خطرناک مواجه نیستیم و فقط نیاز به کنترل دارد. اما، اگر بین ۷ تا ۱۰ باشد، می‌بایست مداخلات درمانی صورت بگیرد.

سخنران دومین همایش ملی سرطان تاکید کرد: توصیه ما این است که اگر افرادی در خانواده سابقه پروستات دارند، از سن ۴۵ سالگی می‌بایست یک آزمایش ساده خون انجام دهند. همچنین، افرادی که علائم ادراری دارند و زیر ۸۰ سال هستند، باید تست سرطان پروستات بدهند.

وی افزود: سابقه خانوادگی و فامیلی برای انجام تست سرطان پروستات، خیلی مهم است.

بصیری با عنوان این مطلب که سرطان پروستات در رده چهارم سرطان‌های شایع در کشور قرار دارد، گفت: دو درمان جراحی رادیوتراپی و درمان‌های کمکی، در خط اول درمان سرطان پروستات قرار دارد./مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده