وحیدی: در اغتشاشات جای احزاب خالی بود-راهبرد معاصر
وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت جزئیات جدید از دانشجوی زن دانشگاه آزاد که برهنه شده بود | گزارش رئیس دانشگاه؛ با پدرش در تماس هستم + فیلم انتقاد شدید پزشکیان از ژست حقوق بشری آمریکا/ شرم بر شما! انتصاب دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب پیشنهادات کمیسیون آموزش برای اصلاح تاثیر قطعی معدل در کنکور رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری زاهدان بازدید کرد برنامه فضایی سپاه تا ۴ سال آینده + توضیحات فرمانده فضایی هوافضای سپاه

وحیدی: در اغتشاشات جای احزاب خالی بود

وزیر کشور با تاکید بر اینکه احزاب باید کادرسازی انجام دهند تا بتوانند برای اداره کشور موثر و مفید باشد گفت: این نقطه ضعف احزاب است که از لایه های پایین اجتماعی نباشند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۲ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 28
کد خبر: ۱۷۰۵۶۶

به گزارش راهبرد معاصر، احمد وحیدی وزیر کشور امروز شنبه ۹ بهمن در نشست خانه احزاب ایران که به منظور آسیب شناسی دو انتخابات اخیر برگزار شده بود، ضمن تبریک ایام ماه مبارک رجب و میلاد حضرت علی (ع) گفت: با داشتن نزدیک به ۱۳۴ حزب باید بپرسیم چه انتظاری از این ظرفیت برای پیشرفت کشور داریم؟ احزاب یک ظرفیت هستند که وظیفه‌ای را برای خود قائل شدند و آن گردهم آوردن مردم حول شعارهای مناسب است.

وی با بیان اینکه قرار است کشور رشد کند و این مسأله هم باید بر عهده مردم باشند و احزاب هم 
در این بین باید نقش‌آفرینی کنند افزود: اولین سوال این است که در این زمینه چه کمبودی داریم؟ همیشه چند بحث از اول انقلاب مطرح بوده است، چیستی جایگاه حزب و اینکه کشور نیاز به حزب دارد یا خیر. بحث‌ها مفصل بوده ولی آنچه که مسلم است این است که کشور حزب می‌خواهد و احزاب می‌توانند  در مشارکت و ثبات سیاسی نقش‌آفرینی کنند و می‌توانند جایگاهی برای بیان خواسته‌های مردم باشند که اهمیت زیادی دارد.

وزیر کشور افزود: منافع ملی، وحدت ملی، امنیت ملی و مصلحت ملی در اینجا پررنگ می‌شوند. همه احزاب این چهار عنوان را در نظر دارند و هیچ فعالیتی نباید باشد جز اینکه که چهار مولفه ذکر شده را داشته باشد.

وحیدی تصریح کرد: سوال می‌شود که این مسائل چه شاخص‌هایی دارند؟ در پاسخ باید گفت بخشی از آن‌ها در قانون اساسی آمده و برخی هم در چارچوب‌های دیگر با گذر زمان خودش را نشان داده که اگر این موارد رعایت شود ممنوعیتی برای فعالیت آن وجود نداشته باشد. احزاب اسلامی هم طبیعتا اسلام را قبول دارند اگر حزبی باشد که مسلمان نباشد بر اساس دینشان عمل می‌کنند.

وی با بیان اینکه معتقدیم احزاب باید تقویت شوند، گفت: مسأله دیگر این است که احزاب کارکرد واقعیشان را داشته باشند و اگر بنا باشد صرفا در قالب جریان خبری باشد نمی‌توانند نقش لازم را ایفا کند. کارکرد اساسی احزاب که بسیار اهمیت دارد در درجه  اول این است که این احزاب بتوانند در جامعه مبلغ عقلانیت باشند و جامعه را به سمت عقلانیت هدایت کنند. مسأله دیگر بحث ایجاد تعادل است، تعادل در جامعه در مقابل بی‌ثباتی است که کارکرد دیگر احزاب است. موضوع دیگر پیشنهاد حزب برای بهبود اوضاع است که هرچه  سیاست‌های احزاب دقیق‌تر باشد مفیدتر است.

وحیدی با اشاره به موضوع کادرسازی گفت: احزاب باید کادرسازی انجام دهند تا بتوانند برای اداره کشور موثر و مفید باشد. احزاب باید بتوانند شرایط وفاق اجتماعی را با حرکت از پایین به بالا بتواند اجرا کنند و این نقطه ضعف است که احزاب از بالا به پایین باشند و از لایه‌های پایین اجتماعی نباشند.

وزیر کشور گفت: موضوع دیگر فراگیری است، باید تعداد قابل توجهی از مردم حامی یک‌حزب باشند، در کشورما مردمسالاری است و احزاب باید مردم را نمایندگی کنند. احزاب باید قادر باشند در لحظات خاص نیازمندی‌های خاص را به موقع تشخیص دهند و آن را با گفتمان مناسبی به بحث بگذارند. حزب باید ادبیات عالمانه یک جریان باشد و بتواند سخنانش را با مراکزی که در اداره کشور نقش دارند و حتی سایر احزاب به بحث بگذارند.

وحیدی گفت‌وگو را بسیار مهم برشمرد و تصریح کرد: نتایج عملی گفت‌و‌گو را باید در صحنه ببینیم. اگر بتوانیم این جریان را به وجود بیاوریم حزب حتما برای کشور نیاز است.

وزیر کشور با بیان اینکه در اغتشاشات اخیر جای احزاب خالی بود تصریح کرد:  غربی‌ها می‌گویند حزب صرفا برای کسب قدرت است اما از نظر ما کارکرد احزاب صرفا رقابت برای کسب قدرت نیست.

وحیدی گفت: اگر می‌خواهیم کشور رشد کند رقابت باید برای تحقق اهداف هم باشد، اگر کشور ما قرار است به لحاظ فضائل انسانی و رفاه مردم را داشته باشد فعالیت حزبی به رقابت برای کسب قدرت خلاصه نمی‌شود. 

وی افزود: البته اختلاف نظر در برخی حوزه‌ها طبیعی است کسی هم با این مساله مخالف نیست اما بیان اختلاف‌ها به گونه‌ای که به دشمنی بیانجامد اتفاق مبارکی رخ نداده است و کمک کننده نیست.

وزیر کشور تصریح کرد: در مورد قرارداد 25 ساله با چین سروصدایی شد؛ این قرار داد در دولت قبل منعقد شد و قرار داد خوبی است اما در فضای رسانه‌آی برخی تلاش کردند تا بگویند در این قرارداد کشور را تسلیم چین کردیم. فردی می‌گفت کیش را به چین دادیم فردی می‌گفت نفت به چین دادیم... کاملا معلوم بود در فضای ژورنالیستی محض حرف‌های غیر دقیقی زده می‌شود اگر احزاب به میدان امدند و روشنگری می‌کردند کار به این شکل پیش نمی‌رفت.

وحیدی گفت: این درحالی است که قرارداد 25 ساله با چین کلی است و قرار است یه سری همکاری های فناورانه، اقتصادی و ... صورت بگیرد البته هنوز اجرایی نشده است؛ اگر حزب در این عرصه روشنگری نکند کارکردش را عملی نکرده است.

وی افزود: احزاب باید دراغتشاشات اخیر موضع می‌گرفتند و اقدامات آمریکا، اسرائیل انگلیس را محکوم می‌کردند. البته اینطور نیست که بگوییم احزاب درباره مشکلات و چالش‌های موجود سخن نگویند و انتقاد نکنند ولی اعلام موضع برابر دشمنی دشمنان یکی از وظایف قطعی احزاب است.

وزیر کشور گفت: در وزارت کشور حامی  نقش آفرینی احزاب هستیم و کارکرد احزاب را مهم قلمداد می‌کنیم همانطور که در قانون اساسی به این مساله تاکید شده است. امیدواریم بتوانیم دوره نوینی از فعالیت احزاب را در جهت تقویت گفتمان پیشرفت کشور و تحکیم مبانی اسلام عزیز و آرمان‌های امام (ره) با حفظ چارچوب‌های نظری و ایده‌های مدنظر احزاب را آغاز کنیم./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار