غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

دبیرکل ناتو: سوئد و فنلاند باید هر چه سریعتر به ناتو بپیوندند

ینس استولتنبرگ حمایت خود را از پیوستن سوئد و فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ابراز کرد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 15
کد خبر: ۱۷۳۱۸۸

به گزارش راهبرد معاصر پس از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، کشور‌های بسیاری در اروپای شرقی که عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نبودند، نگران گسترش جنگ به خاک خود شدند. فنلاند و سوئد، دو کشور حوزه اسکاندیناوی نخستین کشور‌هایی بودند که درخواست عضویت در سازمان ناتو را مطرح کردند. با این وجود، مخالفت ترکیه با عضویت سوئد، مسیر را برای استکهلم دشوار ساخته است. با این حال مقامات این نهاد نظامی از عضویت این دو کشور حمایت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد: «بسیار اهمیت دارد که درخواست عضویت فنلاند و سوئد که سال میلادی گذشته برای عضویت در ناتو مطرح شد، هر چه سریعتر تأیید شود.»

استولتنبرگ که در حاشیه نشست وزیران دفاع سازمان ناتو در بروکسل با خبرنگاران سخن می‌گفت، تأکید کرد: «موضوع اصلی این نیست که کدام یک از دو کشور سوئد و فنلاند سریعتر به ناتو می‌پیوندند، بلکه مسئله این است هر دو کشور به دلیل جنگ اوکراین و تهدید روسیه در اسرع وقت به این نهاد نظامی ملحق شوند.»

وی افزود: «من اطمینان دارم که هلسینکی و استکهلم در نهایت به سازمان ناتو خواهند پیوست. با این حال من به سختی می‌کوشم این مهم هرچه سریعتر انجام شود.»

سخنان استولتنبرگ پس از آن مطرح می‌شود که ترکیه به عنوان یکی از اعضای ناتو می‌گوید با عضویت فنلاند در این نهاد نظامی مخالفتی ندارد، اما هرگز با عضویت سوئد موافقت نخواهد کرد. آنکارا سوئد را متهم به پناه دادن به اعضای حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) کرده و تأکید دارد اقدام استکهلم در دادن مجوز برای سوزاندن قرآن کریم، کتاب مقدس مسلمانان با هدف تحریک آنکارا بوده است.

براساس منشور سازمان آتلانتیک شمالی هر ۳۰ عضو این نهاد دارای حق وتو بوده و عضویت کشور‌های جدید منوط به موافقت تک‌تک اعضای پیشین است./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر