عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

دبیرکل ناتو: سوئد و فنلاند باید هر چه سریعتر به ناتو بپیوندند

ینس استولتنبرگ حمایت خود را از پیوستن سوئد و فنلاند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ابراز کرد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۰۶ - ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 15
کد خبر: ۱۷۳۱۸۸

به گزارش راهبرد معاصر پس از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، کشور‌های بسیاری در اروپای شرقی که عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نبودند، نگران گسترش جنگ به خاک خود شدند. فنلاند و سوئد، دو کشور حوزه اسکاندیناوی نخستین کشور‌هایی بودند که درخواست عضویت در سازمان ناتو را مطرح کردند. با این وجود، مخالفت ترکیه با عضویت سوئد، مسیر را برای استکهلم دشوار ساخته است. با این حال مقامات این نهاد نظامی از عضویت این دو کشور حمایت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو امروز (سه‌شنبه) اعلام کرد: «بسیار اهمیت دارد که درخواست عضویت فنلاند و سوئد که سال میلادی گذشته برای عضویت در ناتو مطرح شد، هر چه سریعتر تأیید شود.»

استولتنبرگ که در حاشیه نشست وزیران دفاع سازمان ناتو در بروکسل با خبرنگاران سخن می‌گفت، تأکید کرد: «موضوع اصلی این نیست که کدام یک از دو کشور سوئد و فنلاند سریعتر به ناتو می‌پیوندند، بلکه مسئله این است هر دو کشور به دلیل جنگ اوکراین و تهدید روسیه در اسرع وقت به این نهاد نظامی ملحق شوند.»

وی افزود: «من اطمینان دارم که هلسینکی و استکهلم در نهایت به سازمان ناتو خواهند پیوست. با این حال من به سختی می‌کوشم این مهم هرچه سریعتر انجام شود.»

سخنان استولتنبرگ پس از آن مطرح می‌شود که ترکیه به عنوان یکی از اعضای ناتو می‌گوید با عضویت فنلاند در این نهاد نظامی مخالفتی ندارد، اما هرگز با عضویت سوئد موافقت نخواهد کرد. آنکارا سوئد را متهم به پناه دادن به اعضای حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) کرده و تأکید دارد اقدام استکهلم در دادن مجوز برای سوزاندن قرآن کریم، کتاب مقدس مسلمانان با هدف تحریک آنکارا بوده است.

براساس منشور سازمان آتلانتیک شمالی هر ۳۰ عضو این نهاد دارای حق وتو بوده و عضویت کشور‌های جدید منوط به موافقت تک‌تک اعضای پیشین است./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده