غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

چین آمریکا را تحریم کرد

چین روز پنجشنبه شرکت «لاکهید مارتین» و یکی از شرکت‌های تابعه «فناوری‌های ریتیان» که جزو بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات فضایی و دفاعی در جهان هستند را در فهرست تحریم‌ها قرار داد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۳ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 16
کد خبر: ۱۷۳۴۳۸

به گزارش راهبرد معاصر خبرگزاری انگلیسی رویترز گزارش داد چین این شرکت‌ها را به دلیل فروش تجهیزات نظامی به تایوان در «فهرست نهادهای غیرقابل‌اعتماد» قرار داده و صادرات به/واردات از آنها در مبادلات مرتبط با چین را ممنوع کرده است.

این اقدام در بحبوحه تشدید مضاعف تنش‌ها میان دو کشور بعد از سرنگونی یک بالن چینی توسط ارتش آمریکا صورت گرفته است. آمریکا مدعی شده بالن مذکور جاسوسی بوده اما چین گفته که این بالن، مأموریت تحقیقاتی داشته است.

روز گذشته چین هشدار داده بود علیه آن دسته از نهادهای آمریکایی که به تضعیف امنیت و حاکمیت چین بپردازند اقدام خواهد کرد.

وزارت بازرگانی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد شرکت «لاکهید مارتین» و شرکت «تجهیزات موشکی و دفاعی ریتیان» (یکی از شرکت‌های تابعه فناوری‌های ریتیان) از انجام «فعالیت‌های صادرات و واردات با چین» منع می‌شوند.

سخنگوی کاخ سفید روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران به این تحریم‌ها واکنش نشان داد و گفت: «اینها اقداماتی نمادین و غیرضروری هستند. ما ماجرا را اینطور می‌بینیم.»

خبرگزاری رویترز گفته هیچ کدام از این شرکت‌ها به چین محصولات دفاعی نمی‌فروشند. ریتیان، از اظهارنظر درباره این موضوع خودداری کرده است.

شرکت لاکهید که به هفتاد کشور تجهیزات نظامی صادر می‌کند در بیانیه‌ای گفت: «فروش‌های نظامی به کشورهای خارجی مبادلات دولت-با-دولت هستند و ما در خصوص هرگونه فروش نظامی به مشتری‌های بین‌المللی با دولت آمریکا همکاری نزدیکی داریم.»

این شرکت گفته در خصوص انجام مبادلات بین‌المللی با دولت‌های خارجی کاملاً به سیاست‌های ایالات متحده آمریکا پایبند است./فارس

ارسال نظر