سوئد: باید همزمان با فنلاند وارد ناتو شویم-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

سوئد: باید همزمان با فنلاند وارد ناتو شویم

نخست وزیر سوئد روز یکشنبه تاکید کرد که باید با ورود این کشور به ناتو همزمان با فنلاند موافقت شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۳ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 19
کد خبر: ۱۷۳۷۰۴

به گزارش راهبرد معاصر «الف کریسترسون» در ادامه سخنانش گفت: «اگر فنلاند بدون ما وارد ناتو شود این موضوع بر امنیت منطقه و ائتلاف تاثیر خواهد گذاشت».

این در حالی است که «میکو ساوولا» وزیر دفاع فنلاند روز شنبه از احتمال پیوستن این کشور به ناتو بدون سوئد خبر داد.

وی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «در صورتی که درخواست پیوستن سوئد به ائتلاف ناتو توسط ترکیه مسدود شود، فنلاند بدون منتظر شدن برای سوئد به ناتو خواهد پیوست».

وزیر خارجه ترکیه روز پنجشنبه گذشته در کنفرانس خبری مشترک با «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو درباره مخالفت این کشور با درخواست‌های سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو، توضیح داد که نگرانی‌های امنیتی آنکارا نه فقط روی کاغذ، بلکه باید در عمل رعایت شود.

مذاکره‌کنندگان فنلاندی پیش از کریسمس ۲۰۲۲ به توافقی با ترکیه‌ای رسیده بودند و مسئله عضویت در ناتو بدون سوئد، موضوعی حل شده برای هلسینکی است و استکهلم نیز از این تصمیم آگاه است.

جدای از مخالفت فقط یک حزب کوچک چپ‌گرا در فنلاند با عضویت در ناتو بدون سوئد، این گزارش نشان می‌دهد که در پشت پرده رویکردها با اظهارات علنی مقامات هلسینکی متفاوت است.

پیش از این مولود چاووش‌اوغلو با اشاره به احتمال ارزیابی درخواست فنلاند برای عضویت در ناتو جدای از درخواست سوئد، گفته بود آنکارا مشکلات کمتری با هلسینکی دارد.

دو روز پس از هتک حرمت قرآن کریم در سوئد که قبلا هم مسبوق به سابقه بود، این اقدام هتاکانه در هلند تکرار شد و اخیرا هم این اقدام موهن در دانمارک رخ داد. این اقدام با واکنش تند ترکیه و احضار سفیران کشورهای مذکور همراه شد./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده