آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

واکنش صدر اعظم آلمان به توافق ایران و عربستان

صدر اعظم آلمان دوشنبه شب به وقت تهران از توافق ایران و عربستان سعودی در برقراری مجدد روابط دیپلماتیک استقبال کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۶ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 13
کد خبر: ۱۷۶۶۲۷

به گزارش راهبرد معاصر خبرگزاری «رویترز»، «اولاف شولتز» صدر اعظم آلمان در نشست خبری با «لوتی تشرینگ» نخست وزیر بوتان در شهر «برلین» گفت: «خوب است که عربستان سعودی و ایران می‌خواهند روابط خصمانه کمتری با یکدیگر داشته باشند.»

صدر اعظم آلمان در سخنان خود به نقش محوری چین در این شکل گیری توافق ایران و عربستان هیچ اشاره‌ای نکرد.

بر اساس این گزارش، ایران و عربستان سعودی بعد از مذاکراتی چند روزه در پکن، جمعه گذشته در بیانیه‌ای از ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور و بازگشایی سفارتخانه‌ها طی چند ماه آینده خبر دادند که مورد استقبال کشورهای زیادی قرار گرفت. چین که میزبانی این مذاکرات را برعهده داشت، تصمیم ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک را «پیروزی صلح» خواند.

به دنبال این تحول دیپلماتیک، نشریه «داون» در تحلیلی در این رابطه نوشت، از زمان انقلاب تاکنون روابط ایران و عربستان سعودی به تناوب گرم و خصومت آمیز بوده و تنش‌زدایی سعودی-ایران پتانسیل ایجاد ثبات در همه این کشورها به ویژه یمن را دارد.

نشریه داون با اشاره به نقش میانجیگری چین در این زمینه و نگرانی رژیم صهیونیستی و آمریکا نوشت، چین خواهان ثبات در بازار مهم خلیج فارس است و در عین حال روابط خوبی با ریاض و تهران دارد. البته عراق و عمان نیز نقش مهمی در آوردن تهران و ریاض به میز مذاکره داشته اند. با این حال، این توافق زنگ خطر را در پایتخت‌های مهم، به ویژه واشنگتن به صدا درآورده است.

این نشریه نوشت، هرچند آمریکا از این اقدام استقبال کرده اما به نظر می‌رسد آمریکا نسبت به خروج ایران از انزوا که برای حفظ آن بسیار سخت تلاش کرده محتاط است.در تل‌آویو، نگرانی در حد وحشت وجود دارد، زیرا شخصیت‌های ارشد اپوزیسیون توافق صلح را شکست سیاست خارجی رژیم اسرائیل می‌خوانند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار