به گزارش راهبرد معاصر محمد آخوندی؛ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و سی و ششمین جلسه شورا در جریان بررسی لایحه شهرداری تهران در خصوص مجوز فروش، واگذاری و انجام معامله ملک متعلق به شهرداری تهران با بیان اینکه فروش ساختمان روزنامه اطلاعات پیش از این مورد بحث بوده است، اظهار کرد: فرمانداری ایراداتی را مطرح کرده بود و قرار شد قیمت به صورت کارشناسی روز لحاظ شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه رقم اعلامی در اسفند ماه برای ساختمان دو هزار و 550 میلیارد تومان است، تأکید کرد: ساختمان صرفا بابت تسویه دیون با بانک شهر به فروش می رسد.
لطفاله فروزنده ؛ معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران با اشاره به تلاش برای تحقق منابع غیر نقد گفت: اقدامات لازم برای چهار ملک انجام شده و ساختمان روزنامه اطلاعات نیز در همین راستا با بانک شهر تهاتر خواهد شد و 50 درصد تسهیلات برای توسعه حمل و نقل دریافت خواهیم کرد.
وی افزود: بخش قابل توجهی از این ساختمان تجاری است و با توجه به اینکه کارشناسی انجام شده و با این مبلغ دیون پرداخت خواهد شد و جرائم 30 درصدی ما بخشوده می شود، تقاضا می کنیم که با این لایحه موافقت شود.
مهدی عباسی؛ رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه رویکرد شهرداری در این زمینه درست بوده و قابل تقدیر است، گفت: این کار خلاف قانون نیست و با توجه به تحقق درآمدها نگرانی نداریم که املاک چه زمانی به فروش برسد.
وی با بیان اینکه در بحث مالی و اقتصادی و قیمت گذاری کارشناسی سوالاتی برای بنده پیش آمده که باید دلایلی قانع کننده مطرح شود، خاطرنشان کرد: در تکالیف بالادستی که یکی از آنها طرح جامع است، راه اندازی پردیس مدیریت شهری بوده و یکی از این فضاها همین جایی است که ما در آن مستقر هستیم.
عباسی با بیان اینکه در ضلع شمالی میدان امام خمینی(ره) ساختمان بلدیه قدیم بازسازی شده، تصریح کرد: ساختمان دیوان عدالت اداری نیز در مجاورت آن با توافق قوه قضاییه در اختیار قرار داده شد و شهرداری برای جلب رضایت با هزینه بسیار بالایی، ساختمان خیابان پونک را ساخت.
وی ادامه داد: ساختمان روزنامه اطلاعات با متراژ 10 هزار متر مربع بنابر نیاز شهرداری تهران بازسازی شد و ساختمان 20 هزار متر مربعی مجاور آن به تملک درآمد تا پردیس مدیریت شهری شکل بگیرد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: امروز مدیران ما در ساختمانهای مختلف رفت و آمد دارند که اتلاف وقت و منابع و مغایر با اصول و سیاست های شهری است؛ لذا اگر مدیریت شهری تصمیم بگیرد سیاست اصولی و صحیح را به اجرا بگذارد، ملک ساختمان اطلاعات را نمی فروشد.
وی با بیان اینکه اگر در شورای پنجم اتمام پروژه 20 هزار متر مربعی پایان یافته بود صحبت از فروش ساختمان روزنامه اطلاعات نبود، یادآور شد: اگر اینگونه میشد از فروش ساختمان ایرانشهر سخن میگفتیم.
عباسی همچنین تصریح کرد: سرنوشت برای این دو هزار و 550 میلیارد تومان تغییر خواهد کرد، این رقم برای شهرداری تهران قابل جبران است اما تغییر قوانین اصولی قابل جبران نیست.
حبیب کاشانی؛ خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه این جلسه گفت: چه در دولت و چه در شهرداری، یکی از منابع بودجه غیرنقد فروش املاک است؛ ما حدود 10 هزار میلیارد تومان از املاک را جز شهر آفتاب، همشهری، فروشگاه رفاه و شهروند میفروشیم.
وی افزود: اگر میخواهیم املاک را بفروشیم با کارشناسی سال 1402 انجام شود؛ هفت کلانشهر صاحب بانک شهر هستند و حق نداریم منافع مردم شهر تهران را به دیگر بخشها هبه کنیم.
کاشانی تأکید کرد: اگر ملک در سال آینده به فروش برسد به چهار هزار میلیارد تومان میرسد و رقم بیشتری از دیون را با بانک تسویه میکنیم؛ هرچه تکلیف است باید انجام شود اما بنده به شخصه منزل خود را در 23 اسفندماه نمیفروشم و در سال آینده خواهم فروخت و از آقای زاکانی درخواست میکنم که این ملک را در سال آینده به فروش برساند.
خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران گفت: بودجه ما به میزان 130 درصد محقق شده و فروش ملک در چند روز منتهی به پایان سال، ضروری نیست، تقاضای من این است که ملک سال آینده به فروش برسد؛ ما به هیچ عنوان به دنبال چوب لای چرخ شهرداری گذاشتن، نیستیم.
ابوذر مختاری، مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران هم با بیان اینکه ملک در سال 93 خریداری شده است، گفت: این ملک در بال غربی کاملاً تجاری است و با مساحت 10 هزار متر مربعی میتوانیم معاونت فنی و عمرانی را در نظر بگیریم و این معاونت را در ساختمان دو هزار و 500 میلیارد تومانی مستقر کنیم و ساختمان معاونت فنی و عمرانی را به قیمت 700 میلیارد تومان بفروشیم.
وی افزود: ما مشتری دست به نقد برای خرید ملک تجاری خود داریم و از طرفی پروانه شهرسازی این ملک قابل انتقال نیست و پروانه آن تجاری است؛ بانک شهر خریدار این ملک است و جزئی از پردیس مدیریت شهری به شمار میرود.
مختاری با بیان اینکه بیش از هفت هزار پیمانکار ما برای دریافت سه هزار میلیارد تومان دیون خود به بانک شهر مراجعه میکنند، یادآور شد: ما ملک خود را به بانک شهر که جزء پردیس ماست، می فروشیم.
مدیرعامل سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران با بیان اینکه اگر ساختمان روزنامه اطلاعات به فروش برسد، به سقف پنج هزار میلیارد تومانی منابع غیرنقد عمل خواهیم کرد، یادآور شد: اگر لایحه تصویب نشود، تا 6 ماه بعد قابل طرح در شورا نخواهد بود و بودجه باید ابلاغ شود که تا خرداد ماه زمان خواهد برد و در اولین اقدام عملیاتی میتوانیم در آبان ماه ملک را بفروشیم اما اگر طرح به تصویب برسد میتوان تسهیلات دریافت کرد که برای توسعه مترو پیش بینی شده است.
بنابر پیشنهاد مهدی چمران؛ رئیس شورای اسلامی شهر تهران، فروش ساختمان روزنامه اطلاعات علی الحساب به مدت حداقل سه ماه مسکوت ماند و در حال حاضر منتفی شد./تسنیم