نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور

ادعا درباره برنامه مصر برای ارسال موشک به روسیه

ادعا درباره برنامه مصر برای ارسال موشک به روسیه یک نشریه آمریکایی بر اساس یک سند اطلاعاتی از دستور رئیس جمهور مصر به تولید ۴۰ هزار موشک برای ارسال محرمانه آن‌ها به روسیه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۲۲ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 11
کد خبر: ۱۷۹۳۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، نشریه آمریکایی «واشنگتن پست» بر اساس یک سند اطلاعاتی از دستور رئیس جمهور مصر به تولید ۴۰ هزار موشک برای ارسال محرمانه آن‌ها به روسیه خبر داد.

 

این سند که مربوط به ۱۷ فوریه ۲۰۲۳ است صورت جلسه گفتگو‌های «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر با مقامات ارشد نظامی در این کشور است که در آن از طرح خود برای تأمین توپ جنگی و مهمات برای روسیه سخن می‌گوید و از مقامات می‌خواهد که این موضوع کاملا محرمانه بماند «تا مشکلی با غرب پیش نیاید».

 

«احمد ابوزید» سخنگوی وزارت خارجه مصر در گفتگو با «واشنگتن پست» در واکنش به مندرجات این سند گفت که موضع مصر از آغاز بحران اوکراین عدم دخالت در بحران و پایبندی به حفظ روابط برابر با طرفین نزاع بوده است و افزود که مصر به میثاق سازمان ملل و قوانین بین‌المللی پایبند است.

 

وی افزود که قاهره از همه طرف‌ها می‌خواهد که به اقدامات خصومت‌آمیز پایان دهند و مسائل را از طریق مذاکره حل کنند.

 

یک مقام در دولت آمریکا که نخواسته نامش فاش شود نیز به این نشریه گفته که «از اجرای این طرح اطلاع نداریم و بعید است که چنین چیزی رخ دهد».

 

همزمان «سابرینا سینگ» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت که تحقیقات درباره نحوه انتشار اسناد محرمانه در وزارت دادگستری آمریکا آغاز شده است.

 

«کریس مورفی»، سناتور دموکرات و عضو کمیسیون روابط خارجی مجلس سنای آمریکا، گفت: «مصر یکی از قدیم‌ترین متحدان ما در خاورمیانه است اگر واقعا السیسی در حال تولید محرمانه موشک و ارسال آن به روسیه برای استفاده در اوکراین است باید بازنگری جدی در نحوه روابطمان با مصر داشته باشیم».

 

چنین اقدامی از جانب مصر بی تردید موجب تنش در روابط مستحکم این کشور را آمریکا خواهد شد. آمریکا در دهه‌های گذشته سالانه بیش از یک میلیارد دلار کمک‌های امنیتی به مصر ارسال کرده است.

 

در این سند روشن نیست که چرا روسیه در پی دستیابی به موشک‌های مصری است. این همه در حالی است که مسکو و قاهره اخیرا قرارداد‌های مهمی امضا کرده‌اند که از جمله آن‌ها قرارداد ساخت کارخانه تولید تجهیزات راه‌آهن و نیز پروژه ساخت نیرو‌های اتمی مصر است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار