پیش‌بینی وضعیت هوای تهران طی ۵ روز آینده کیفیت هوای تهران قابل قبول شد هواشناسی: هشدار دریایی سطح نارنجی در مازندران؛ شنا ممنوع است ماجرای فرونشست خیابان نشاط اصفهان و نشت ماده عجیب + عکس جزییات رای وحدت رویه دیه راننده مقصر به نرخ روز هلاکت دو شرور مسلح در درگیری با پلیس در طبس انهدام شبکه قاچاق سوخت در یکی از پمپ بنزین‌های رودان/ ۷ نفر متهم بازداشت شدند شرکت بیش از ۶۱۰۰ داوطلب لرستانی در آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی و وزارت بهداشت تازه‌ترین نتایج نظرسنجی ایسپا پیرامون مصرف شبکه‌ها و رسانه‌های اجتماعی و استفاده از ابزار‌های هوش مصنوعی چت‌جی‌پی‌تی در مواجهه با سناریوی خودکشی نوجوانان با پلیس تماس می‌گیرد اپ جدید گوگل برای جستجوی سریع در ویندوز ارائه می‌شود ادارات خوزستان دورکار شدند / آلودگی هوا ساعت کاری برخی شهر‌ها را تغییر داد پژوهشگران انگلیسی، سیستم هشدار سرطان ساختند آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد بازگشایی دوطرفه جاده چالوس پس از محدودیت ۴ ساعته یکطرفه شدن جاده چالوس؛ ترافیک سنگین است

چرا در سحر و افطار نباید پرخوری کرد؟

معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: از مصرف غذاهای مختلف و متنوع در وعده افطار و سحر خودداری کنید.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۳ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 16
کد خبر: ۱۷۹۹۶۱

به گزارش راهبرد معاصر معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در ماه رمضان یک وعده غذایی حذف می‌شود و فرصتی برای سبک سازی و پاک سازی بدن است؛ تاکید کرد: نباید در وعده افطار و سحر این یک وعده را با پرخوری ها و درهم خوری‌ها جبران کنیم.
حسین رضایی زاده، معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل با اشاره به فواید روزه‎داری از دیدگاه طب ایرانی، گفت: همانطور که ماه مبارک رمضان فرصتی برای تزکیه نفس و پاکسازی روح و روان و آسودگی جان ما است از نظر جسمی نیز باید به درستی و به دور از افراط و تفریط اتفاق بیفتد.

وی افزود: روزه داری یک فرصت خوب است تا بدن از مواد زائدی که به دلیل پرخوری ها و کم تحرکی انباشته شده پاک سازی شود. در این زمان بدن از موادی که درون خود ذخیره کرده استفاده می کند و به نوعی گردش انرژی در بدن اتفاق می‌‌افتد که به نفع بدن و سبک سازی و پاک سازی بدن است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در ماه رمضان یک وعده غذایی حذف می شود و قرار نیست در وعده افطار و سحر این یک وعده را با پرخوری ها و درهم خوری‌ها جبران کنیم، گفت: از مصرف غذاهای مختلف و متنوع در وعده افطار و سحر خودداری کنید، چرا که معده و دستگاه گوارش نمی‌تواند همه آنها را به درستی هضم کند. بخصوص اینکه معده مدت طولانی خالی بوده است و توان هضم حجم بالای مواد را ندارد.

رضایی زاده تصریح کرد: در ماه رمضان برخی افراد تمایل به مصرف غذاهای پرکالری مثل آش رشته، حلیم و کله پاچه و یا شیرینی های پر کالری مثل زولبیا و بامیه دارند اما حواسمان باشد که اولا قرار است یک وعده غذایی ما حذف شود و نباید آن را با خوردن غذاهای پر کالری جبران کنیم و از طرفی مواد پر کالری را به عنوان یک وعده غذای کامل استفاده کنیم و یا به میزان کم استفاده کنیم . مثلا آش و حلیم یک غذای کامل محسوب می‎شود و نباید به عنوان یک دسر و پیش غذا مصرف کنیم.

معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت همچنین توصیه کرد: بهتر است برای رفع عطش و غلبه بر خشکی بدن از شربت سکنجبین، گلاب و بیدمشک استفاده شود، خوردن چای و هندوانه در وعده سحر توصیه نمی شود. همچنین روزه داران به ویژه جوانان و افراد گرم مزاج و خشک مزاج، خواب روزانه داشته باشند و این خواب بهتر است نزدیک افطار نباشد.

رضایی زاده در خصوص میزان خواب در ماه رمضان تصریح کرد: توصیه کلی ما این است که طوری برنامه ریزی کنند که با بهم ریختن میزان و زمان خواب زندگی روزمره مختل نشود یعنی از ابتدای شب تا سحر بخوابند، همچنین با شکم پر و بلافاصله بعد از وعده سحری نخوابند.

وی در مورد روزه گرفتن افراد بیمار به خصوص افراد دیابتی گفت: به طور کلی از لحاظ شرعی اگر کسی احتمال عقلی بدهد که گرفتن روزه برایش ضرر دارد مثل کسی که در طول روز باید دارو مصرف کند یا آب بخورد نباید روزه بگیرد. افرادی که سابقه بیماری های خاص مانند دیابت دارند برای جلوگیری از مشکلات و عوارض جسمی ناشی از روزه داری حتما با پزشک خود مشورت کنند. اگر درمان خوراکی و تزریقی دریافت می‌کنند باید میزان کالری دریافتی را طوری تنظیم کنند که هم دچار افت قند نشوند و هم در زمان افطار ورودشان به غذا خوردن ناگهانی و با خوردن غذاهای حجیم با قند و چربی بالا نباشد و یک رفتار تقضیه ای متعادل را رعایت کنند.

رضایی زاده ادامه داد: قرار است در ایام روزه داری، روزه داران با کنترل شرایط روح و روان خود، خوش اخلاق هم باشند. بنابراین توصیه می شود در طول روز با بوییدن گلاب خنک و یا معطر کردن فضای منزل و محیط کار این آرامش را به دست آورند./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار