اختلال خواب با تنگی نفس ناشی از کرونا ارتباط دارد-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

اختلال خواب با تنگی نفس ناشی از کرونا ارتباط دارد

مطالعات نشان می دهد که اختلال در الگو‌های خواب در بیماران کرونایی بستری‌شده در بیمارستان‌ها احتمالا باعث تنگی نفس می‌شود.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۹ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 17
کد خبر: ۱۸۰۱۹۲

به گزارش راهبرد معاصر مطالعه بیماران در ۳۸ موسسه در سراسر انگلیس توسط دانشگاه منچستر و لستر نجام شد که در کنگره اروپایی میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی ارائه و در مجله The Lancet Respiratory Medicine نیز منتشر شده است.

متخصصان در این مطالعه دریافتند که ۶۲ درصد از شرکت‌کنندگانی که به دلیل کووید۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند، اختلال خواب داشتند که احتمالا برای حداقل ۱۲ ماه ادامه خواهد داشت. این مطالعه برای اولین بار ارتباط بین دو عارضه پس از ابتلا به کووید یعنی تنگی نفس و اختلالات خواب را برجسته کرده است.

به طور متوسط، شرکت‌کنندگانی که به دلیل ابتلا به کووید۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند، بیش از یک ساعت بیشتر می‌خوابیدند، اما الگوی خواب آن‌ها نسبت به شرکت‌کنندگان مشابهی که به هر دلیل دیگری در بیمارستان بستری شده بودند، کمتر منظم بود.

متخصصان در این مطالعه همچنین دریافتند شرکت‌کنندگانی که اختلال خواب داشتند، بیشتر در معرض اضطراب و ضعف عضلانی بودند.

تجزیه و تحلیل آماری مشخص کرد که اختلال خواب احتمالا به طور مستقیم باعث تنگی نفس می‌شود، اما دو عارضه کاهش عملکرد ماهیچه‌ها و افزایش اضطراب که هر دو از علل شناخته شده تنگی نفس هستند، می‌توانند تا حدی در رابطه بین اختلال خواب و تنگی نفس نقش داشته باشند.

نویسندگان این مطالعه حدس می‌زنند که هدف قرار دادنِ اختلال خواب با کاهش اضطراب و بهبود قدرت عضلانی در این بیماران می‌تواند تنگی نفس را کاهش دهد با این حال تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است./باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده