توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت برای ماه رمضان-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت برای ماه رمضان

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید توجه به تغییر عادات وعده‌های غذایی در ماه رمضان رعایت یک رشته از اصول خوردن می‌تواند کمک بسیار خوبی برای بهره مندی از فضایل این ماه برای روزه‌داران باشد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۳ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ - 2024 March 11
کد خبر: ۲۳۲۳۵۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ سازمان جهانی بهداشت (شعبه مدیترانه شرقی) این توصیه‌ها را برای تغذیه در ماه رمضان ارائه کرده است:

۱- مصرف آب را فراموش نکنید. قبل از غذا مقدار زیادی مایعات بنوشید تا دچار کم آبی نشوید. آب بهترین است. آب و شیر گزینه‌های خوبی از مایعات هستند، اما نوشیدنی‌های حاوی قند و کالری را محدود کنید.

۲- سوپ بخورید. سوپ‌ها یک انتخاب عالی برای افطار هستند، زیرا آب بدن شما را تامین می‌کنند و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. سوپ‌های غنی از مواد مغذی مانند سبزیجات و غلات را انتخاب کنید و از مصرف سوپ‌های پرچرب خودداری کنید.

۴-سبزیجات مصرف کنید. سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند. سالاد‌های رنگارنگ سالم‌تر هستند، زیرا هر رنگ نشان دهنده انواع مختلفی از مواد مغذی است. سعی کنید در هر وعده سبزیجات از جمله یک فنجان سبزی برگ خام یا نصف فنجان سبزیجات خام دیگر مصرف کنید.

۵-کربوهیدرات‌های سالم را انتخاب کنید. وعده افطار باید حاوی کربوهیدرات‌های سالم و پیچیده یعنی سبوس‌دار باشد، ماکارونی سبوس‌دار و نان سبوس‌دار می‌توانند انتخاب‌های خوبی باشند. کربوهیدرات‌های پیچیده منبع عالی فیبر و مواد معدنی و همچنین انرژی هستند.

۶- پروتئین بدون چربی بخورید. در افطار، مصرف پروتئین‌های بدون چربی سالم مانند گوشت، شیر، ماست، تخم مرغ، پنیر، ماهی و مرغ بسیار مهم است. این‌ها حاوی انواع اسید‌های آمینه هستند و برای حفظ و تولید توده عضلانی حیاتی هستند.

۷- در وعده غذایی خود عجله نکنید. خوردن بیش از حد یکباره و خیلی سریع می‌تواند باعث سوء هاضمه و سایر مشکلات معده شود. خوردن آهسته وعده‌های کوچکتر برای سلامت کلی شما بهتر است و بهترین راه برای جلوگیری از افزایش وزن است.

۸-از مصرف غذا‌های پرچرب، پرنمک و پر قند در وعده‌های سحر و افطار پرهیز کنید. از خوردن غذا‌های سرخ شده خودداری کنید. به جای آن غذا‌ها را تفت دهید، برشته کنید، بخارپز کنید یا آرام‌پز کنید. به جای نمک از گیاهان معطر و ادویه استفاده کنید. به جای شیرینی ها، کیک‌ها یا سایر محصولات پخته شده حاوی شکر تصفیه شده یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی، از میوه‌هایی استفاده کنید که حاوی قند‌های طبیعی هستند.

۹- حتما در یک برنامه ورزشی ملایم شرکت کنید. ممکن است در روز‌های اول روزه داری احساس خستگی کنید. به خودتان فشار نیاورید تا در این مدت ورزش‌های شدید انجام دهید. به جای آن یک برنامه ورزشی ملایم‌تر و با شدت کمتر را امتحان کنید، مانند پیاده‌روی سریع درست بعد از غروب آفتاب و درست قبل از طلوع.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید گرچه روزه گرفتن می‌تواند برای بسیاری از افراد گامی به سوی یک سبک زندگی سالم‌تر و متعادل‌تر باشد. اما هر فردی که دارای یک بیماری مانند بیماری قلبی، فشار خون بالا یا دیابت است، باید قبل از روزه گرفتن به با پزشک خود مشاوره کند. زنان باردار و شیرده نیز باید پیش از روزه گرفتن با پزشک خود مشورت کنند./ همشهری آنلاین

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار