عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

موافقت البرهان با آتش بس ۲۴ ساعته در سودان

موافقت البرهان با آتش بس ۲۴ ساعته در سودان نیرو‌های پشتیبانی سریع و ارتش سودان موافقت خود را با آتش‌بس ۲۴ ساعته در این کشور اعلام کرده‌اند. این آتش‌بس از ساعت شش بعد از ظهر امروز به وقت محلی اجرایی می‌شود.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۳ - ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 18
کد خبر: ۱۸۰۳۵۲

به گزارش راهبرد معاصر، از چند هفته قبل به دلیل اختلاف میان فرماندهی نیروهای مسلح سودان و نیروهای پشتیبانی سریع درباره زمان‌بندی و فرماندهی ارتش، تنش میان «عبدالفتاح البرهان» فرمانده نیروهای مسلح و «محمد حمدان» فرمانده نیروهای پشتیبانی در این کشور تشدید شد و از روز شنبه این درگیریها کلید خورد.

در ادامه این درگیریها که تا بعد از ظهر امروز هم ادامه داشته است و بر دامنه آن افزوده شده بود، شبکه خبری العربیه گزارش داد که نیروهای پشتیبانی سریع و ارتش سودان موافقت خود را با آتش‌بس ۲۴ ساعته در این کشور اعلام کرده‌اند. این آتش‌بس از ساعت شش بعد از ظهر امروز به وقت محلی اجرایی می‌شود.

شایان ذکر است که طی چهار روز گذشته هم چندین بار آتش‌بسهای سه ساعته در این کشور، بین طرفهای درگیر برقرار شد، اما در هیچ یک این موارد، آتش‌بس به صورت کامل اجرایی نشد و طرفین بر طبل جنگ کوبیدند.

کمیساریای حقوق بشر هم امروز خبر داد که در جریان درگیریهای چهار روز اخیر، ۱۸۵ نفر کشته و هزار و ۸۰۰ نفر هم زخمی شده‌اند. وزارت خارجه سودان هم با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد که تحرکات نیروهای پشتیبانی سریع در مناطق مسکونی، تهدیدی برای امنیت عمومی این کشور است.

صبح روز شنبه هفته جاری نیروهای واکنش سریع در حمله‌ای غافلگیرکننده برخی از پایگاه‌های ارتش را به کنترل خودشان درآوردند که متقابلا نیروهای ارتش هم با سلاح‌های سنگین از جمله جنگنده و تانک نیروهای تحت امر حمیدتی را آماج حملات خود قرار دادند. در این میان مهم‌ترین کانون درگیری در نزدیک کاخ ریاست جمهوری سودان بود که با وجود ادعای نیروهای پشتیبانی سریع، این منطقه هنوز در اختیار ارتش قرار دارد.

«عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر، روز گذشته، برای وساطت میان طرفین درگیر در سودان آمادگی خود را اعلام و اشاره کرد که مقامات قاهره برای ترغیب ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع به اعلام آتش‌بس، با آن‌ها در تماس هستند.

 «سالوا کر» رئیس‌جمهور سودان جنوبی نیز در گفت‌و‌گوی تلفنی با عبدالفتاح السیسی همتای مصری خود برای میانجیگری میان طرفین درگیر در سودان اعلام آمادگی کرد./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار