تسهیل فرآیند ترخیص خودروهای وارداتی در قشم ابهام در مدیریت سبد 2200 همتی سهام عدالت؛ وزارت اقتصاد شفاف سازی کند بزرگترین دارندگان بیت‌کوین جهان کدامند؟ اختصاص سهمیه ویژه ارزی برای خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی شورای رقابت: قراردادهای مشارکت در تولید خودرو غیرقانونی نیست رفع نیاز به واردات بنزین با کاهش 15 درصدی مصرف ورود 30 هواپیمای MD به عملیات اربعین / گرما ظرفیت پروازها را کاهش داد چرا تاثیر یارانه و کالابرگ در معیشت مردم کم شد؟ صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟

سخنگوی صنعت برق:امسال هزار مگاوات کاهش مصرف را خواهیم داشت

سخنگوی صنعت برق:امسال هزار مگاوات کاهش مصرف را خواهیم داشت رجبی مشهدی گفت: تا پایان اردیبهشت تعمیرات نیروگاه برق به طور کامل به اتمام می‌رسد و ما برای تابستان آماده خواهیم شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۳ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 27
کد خبر: ۱۸۱۴۱۸

به گزارش راهبرد معاصر امروز میز اقتصاد به بررسی نقش صنعت در احداث نیروگاه های حرارتی با حضور آقای مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق، آقای پیشاهنگ مدیر عامل شرکت برق حرارتی و خانم سلیمی خبرنگار این حوزه پرداخت.

سوال: چه طرح هایی امروز در حوزه برق و نیروگاهی به بهره برداری رسید؟

سلیمی: نیروگاه دو کوهه راندمان و بهره وری بالایی دارد و راندمان آن به بیش از پنجاه و پنج درصد رسیده است و از توربین های کلاس s در آن استفاده شده است که سوخت کمتری را مصرف می‌کنند و بالاترین تکنولوژی را دارند. نیروگاهی هم در منطقه ای از خوزستان افتتاح شده است که قرار است برق پنج منطقه برداشت نفت و گاز را تامین کند. این نیروگاه میتواند به پایداری برق منطقه کمک کند که شاهد پایداری بیشتر شبکه برق خواهیم بود که در تابستان با مشکل مواجه نشویم.

سوال: چه میزان به ساخت این نیروگاه ها نیاز داشتیم؟

رجبی مشهدی: خوزستان از لحاظ مصرف برق رتبه دوم را در کشور دارد و لازم است زیر ساخت های تامین برق در آن تامین شود. ما پارسال در شمال خوزستان مشکل اُفت ولتاژ را داشتیم و لازم بود که احداث این نیروگاه صورت بگیرد.

ما نیروگاه ها را می‌سازیم و لازم است آن را به مصرف کننده برسانیم. ما خوشبختانه موفق شدیم بیست و هفت طرح انتقال را به بهره برداری برسانیم. ما در خوزستان بهبود ولتاژ را در تابستان خواهیم داشت که نیازمند این بود که زیر ساخت ها آماده شود. خطوط صد و بیست هشت کیلومتری که افتتاح شد از نوع سیلیکونی هستند و مشکلات آن رفع شده و طوری طراحی شدند که دربرابر ریزگرد ها مقاوم باشند. ما یک نیروگاه بیست و پنج کیلومتری تولید پراکنده هم به بهره برداری رساندیم. خوشبختانه با تلاشی که انجام شده است ما امسال تابستان را با شرایطی ثابت سپری خواهیم کرد.

سوال : چقدر از این طرح ها ایرانی ساز هستند؟

پیشاهنگ : ما در ابتدای انقلاب عاجز و ناتوان بودیم اما اکنون پنجاه درصد نیروگاه های کشور ساخت داخل است و صد قطعه نیروگاه های اخیر در کشور ساخته شده است و کشور را بی نیاز از واردات کرده است. راندمان نیروگاه های ما ۶۵ درصد است و نیروگاه های دیگر حداکثر چهل و پنج درصد راندمان دارند. ما در سیکل ترکیبی از حرارت توربین استفاده میکنیم. برای تکمیل نیروگاه دوازده هزار میلیارد تومان هزینه خواهد شد. تکمیل این نیروگاه هجده ماه زمان خواهد برد.

سوال : اکنون وضعیت تولید و مصرف ما چگونه است ؟

رجبی مشهدی: وزارت نیرو در سال گذشته یک برنامه صد اقدامی داشت و ما امسال صد و چهل برنامه داریم تا بتوانیم به نحو مطلوبی انرژی مورد نیاز کشور را تامین کنیم. ما امسال حدود هفت هزار و هفتصد مگاوات را در برنامه داریم. تا پایان اردیبهشت ماه تعمیرات نیروگاهی به طور کامل به اتمام می‌رسد و ما برای تابستان آماده می شویم. ما برنامه های تشویق محور مان را با قدرت ادامه خواهیم داد. از ابتدای خرداد ماه طرح دولت آغاز میشود و دولت خودش آغاز میکند. وسایل سرمایشی در ادارات باید خاموش باشد. ما امسال هزار مگاوات کاهش مصرف را خواهیم داشت. تقریبا چهل درصد از مشترکان در طرح تشویقی شرکت داشتند و از تخفیف بهره بردند.

امید است بتوانیم انرژی بیشتری را تحویل بخش تولید دهیم. ما یک رشد مصرف هم در سال داریم و این نیروگاهی که می‌سازیم بخشی از آن تامین کننده این رشد مصرف است. طی دو سال آینده با همکاری خوب صنعت واحد های نیروگاهی دیگری احداث خواهند شد و در مدار تولید قرار خواهند گرفت.

در مرداد ماه دو واحد تولید دیگر هم در مدار تولید قرار خواهند گرفت. در شهرک های صنعتی ما هفته ای دوازده ساعت برنامه مدیریت مصرف را سال گذشته اجرا میکردیم که امسال هم این برنامه را داریم. برای صنایع بزرگ مطابق برنامه مان اطلاع رسانی خواهیم کرد و ما حداکثر تولید را خواهیم داشت. سال گذشته خسارت های مردم را ما تصفیه کردیم و حدود هفتاد میلیارد تومان به کردم پرداخت شده است‌.

سوال: نظر شما در این خصوص چیست؟

پیشاهنگ: ما دو بعد داریم که یک بعد توسعه است.در بعُد تعمیرات ما امسال صد هزار مگاوات واحد را زیر تعمیرات بردیم. ما امسال سه هزار مگاوات توسعه را انجام خواهیم داد. واحد ها در حال تست و راه اندازی هستند که به زودی در مدار تولید قرار خواهند گرفت‌./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار