سناتور پاکستانی: زمان احداث خط‌ لوله گاز ایران و پاکستان فرا رسیده است-راهبرد معاصر

سناتور پاکستانی: زمان احداث خط‌ لوله گاز ایران و پاکستان فرا رسیده است

سناتور پاکستانی با اشاره به بهبود روابط ایران و عربستان گفت، تحولات سیاسی منطقه‌ای نشان داد که زمان احداث خط لوله گاز ایران و پاکستان فرا رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۹ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 30
کد خبر: ۱۸۱۷۸۶

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از روزنامه پاکستانی داون، سید مشاهد حسین، سناتور پاکستانی گفت، تحولات سیاسی منطقه‌ای نشان داد که زمان احداث خط لوله گاز ایران و پاکستان فرا رسیده است و بهبود روابط ایران و عربستان با میانجی‌گری چین مورد استقبال تمام امت اسلام قرار گرفته است.

 

خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان یا خط لوله صلح نام خط لوله گاز صادراتی ایران به هند و پاکستان است که براساس تفاهم‌های انجام شده، ایران متعهد می‌شود که تا مدت ۲۵ سال، گاز خود را با قیمت توافقی به هند و پاکستان بفروشد. این مسیر اقتصادی‌ترین روش تامین انرژی شبه‌قاره هند است.

 

ساخت این خط لوله که از سال ۲۰۰۲ آغاز شد، قرار بود در سال ۲۰۱۴ به بهره‌برداری برسد که با کنار کشیدن هند از این پروژه و تعلل پاکستان در ساخت خط لوله در داخل این کشور، نیمه‌کاره رها شده‌است.

 

پاکستان علت عدم آغاز فعالیت را ناتوانی در تأمین هزینه‌ها عنوان کرده‌است و از شرکت‌های ایرانی، روسی و چینی درخواست کرده‌است به عنوان مجری ساخت خط لوله مشارکت کنند.

 

ایران بخش خود در خاک کشورش را در موعد مقرر احداث کرد و برای احداث باقی این خط لوله به پاکستان پیشنهاد وام 500 میلیون دلار داد اما اسلام‌آباد از احداث آن سرباز زد.

 

سناتور حسین که در مراسم ضیافت شام خداحافظی محمدعلی حسینی، سفیر جمهوری اسلامی ایران سخنرانی می‌کرد، افزود: «امروز در سال 2023، آسیا آینده جهان را رقم خواهد زد.»

 

این مقام پاکستانی که رئیس کمیته دائمی سناتورها نیز هست، با یادآوری اینکه پاکستان و ایران روابط تاریخی داشتند، گفت، ایران نخستین کشوری بود که پاکستان را در نقشه جهان به رسمیت شناخت.

 

وی افزود، زبان فارسی، پیش از ورود انگلیسی‌ها به خاک پاکستان، نه تنها در این شبه‌قاره رایج بود، بلکه زبان رسمی بسیاری از ایالت‌ها از جمله امپراتوری سیک مهاراجه رنجیت سینگ نیز بود.»

 

این سناتور خاطرنشان کرد، دوره مسئولیت محمدعلی حسینی، سفیر ایران در پاکستان، دور بسیار موفقی در همه زمینه‌ها بود چراکه امنیت دفاعی، اطلاعاتی، تجاری و تجارت فرامرزی در هر دو کشور افزایش یافت.

 

«برای نخستین بار، تبادل هیئت‌های رؤسای سرویس‌های اطلاعاتی و نیروهای مسلح دو کشور صورت گرفت.»

 

سید مشاهد حسین افزود، دو گذرگاه مرزی رسمی پس از 73 سال افتتاح شده و بر سر ساخت 6 بازارچه مرزی جدید نیز توافق شده است. از این 6 بازارچه نیز یک مورد تکمیل و آماده بهره‌برداری است و 2 مورد به زودی تکمیل خواهد شد.

 

این مقام پاکستانی اضافه کرد، صادرات برق به پاکستان از 100 مگاوات به بیش از 200 مگاوات افزایش یافته است و می‌تواند به 500 مگاوات نیز برسد.

 

این سناتور پاکستانی گفت، در شرایط فعلی، اولویت باید به استفاده از ظرفیت‌ها و امکانات موجود در زمینه‌های اقتصادی، گردشگری و سرمایه‌گذاری دوجانبه میان ایران و پاکستان داده شود./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار