به گزارش راهبرد معاصر از پزشکی قانونی استان تهران، مهدی فروزش افزود: این تعداد فوت شده در سال گذشته به دلیل مسمومیت با گاز منواکسیدکربن در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ که تعداد فوت ناشی از گاز منواکسیدکربن ۱۸۴ نفر اعلام شده بود، ۳۸ درصد کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: از تعداد فوتیها در سال گذشته ۸۵ نفر مرد و ۲۸ نفر زن بودند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران یادآور شد: گاز CO گازی است سمی که از احتراق ناقص کربن به وجود میآید که رنگ و بوی خاصی ندارد و به همین دلیل آن را قاتل خاموش مینامند. وقتی CO وارد سیستم تنفسی شخصی شود بلافاصله با گلبولهای قرمز وارد واکنش میشود و اکسیژن کمتری به اعضای بدن میرسد. اولین عوارض این مساله در ابتدا سوزش چشمها و پس از سپری شدن زمانی بین ۱ تا ۲ ساعت بسته به غلظت گاز کربن منواکسید موجود در مکان، فرد احساس خواب آلودگی و احساس خستگی مفرط میکند.
وی ادامه داد: در این حالت اعضای بدن گِزگِز کرده و اگر بدن شخص حساس باشد، دچار خونریزی بینی میشود. اگر شخص سعی کند سرپا بایستد دچار سرگیجه به همراه حالت تهوع شده و چشمها در این حالت اغلب سیاهی میرود. در ادامه ممکن است شخص دچار بیهوشی شود.
فروزش افزود: افرادی که در یک فضای سربسته در معرض استنشاق این گاز قرار میگیرند، ابتدا احساس کرختی و خواب آلودگی میکنند و در صورتی که هرچه سریعتر مکان را ترک نکنند یا هوای تازه تنفس نکنند، دچار بیهوشی و در نهایت خفگی میشوند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران اظهارداشت: کودکان، سالمندان، افراد با سابقه بیماریهای قلبی و ریوی و افراد با مبتلا به بیماریهای خونی بیشتر از سایرین دچار عوارض ناشی از مسمومیت با گاز co میشوند./ایرنا