به گزارش راهبرد معاصر؛ در این بیانیه آمده است: ۱۴ می ۱۹۴۸، یادآور یکی از دردناک ترین فجایع تاریخ بشری و شکلگیری غدهای سرطانی در قلب جهان اسلام و منطقه استراتژیک غرب آسیا است. این پدیده شوم باعث ایجاد طولانیترین و غمانگیزترین بحران سیاسی و انسانی یکصد سال اخیر جهان و بروز ناامنی گسترده در منطقه، اشغال سازمان یافته و غصب ظالمانه سرزمین فلسطین، نسلکشی فلسطینیها و نقض بدیهیترین حقوق انسانی ساکنان اصلی این سرزمین مقدس در ۷۵ سال گذشته شده است.
این بیانیه میافزاید: در این فاجعه غمانگیز تاریخی که سالروز آن به درستی روز نکبت نامگذاری شده، رژیم آپارتاید صهیونیستی شکل گرفت که موجب آوارگی چند میلیون فلسطینی به عنوان ساکنان و صاحبان اصیل فلسطین از سرزمین آبا و اجدادی خویش شده است.
به گزارش فارس، روز نکبت (یوم النکبة) روزی است که رژیم صهیونیستی در فلسطین اعلام موجودیت کرد و حدود ۸۰ درصد از خاک این کشور را به اشغال خود درآورد. در این روز مهاجرت اجباری مردم فلسطین و ورود یهودیان از سراسر جهان به سرزمین اشغالی رخ داد و به کشته شدن ۵۳۱ فلسطینی و آوارگی ۸۵ درصد جمعیت فلسطین انجامید. شهروندان فلسطینی این نام را برای این روز استفاده میکنند. ۱۴ ماه می ۱۹۴۸ (اردیبهشت ۱۳۲۷) و تقریبا ۶ ماه پس از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر تشکیل موجودیت رژیم صهیونیستی، «مجمع موقت ملی اسرائیل» تشکیل رژیم صهیونیستی را اعلام کرد که از آن با عنوان «روز نکبت» یاد میشود.
وزارت امور خارجه در بیانیه مذکور با ذکر این نکته که ماشین کشتار رژیم جنایتکار صهیونیستی در ۷۵ سال گذشته هیچگاه متوقف نشده است، خاطرنشان کرده است: کشتارها و فجایع سازمان یافته نظیر کشتارهای دیریاسین، کفرقاسم، صبرا و شتیلا و به شهادت رساندن هزاران فلسطینی، لبنانی و شهروندانی از دیگر کشورها و تهاجم نظامی به کشورهای پیرامونی فلسطین و اشغال بخشهایی از سرزمینهای کشورهای منطقه، تنها گوشهای از جنایات این رژیم سفاک در سایه سکوت و بیتحرکی جامعه جهانی و حمایت آشکار و پنهان حامیان این رژیم جنایتکار به شمار میرود.
در این بیانیه عنوان شده است: رفتارهای خشن و وحشیانه در قبال اسرا و زندانیان فلسطینی، هتک حرمت مقدسات مسلمانان و مسیحیان و سلب آزادی دینی ساکنان این سرزمین، ترورهای هدفمند فعالان و مردم عادی فلسطین، تخریب منازل و مزارع و اماکن کسب و کار فلسطینیها و توسعه شهرکسازیها و بیارزش قلمداد کردن قطعنامهها و مصوبات بینالمللی، تنها اندک صفحاتی از تاریخ سیاه ۷۵ ساله این رژیم در نقض اصول بنیادین حقوق بینالملل، حقوق بشر و حقوق بشردوستانه به عنوان رویکرد و رویه ثابت این رژیم در چند دهه گذشته بوده است.
وزارت امور خارجه در بیانیه مذکور خاطرنشان کرده است: در برابر سیاهه قطور اقدامات تروریستی و جنایتکارانه رژیم صهیونیستی و در پرتو سکوت و انفعال دردآور جامعه جهانی، ملت مظلوم و گروههای مقاومت فلسطین، به درستی راه آزادی و دستیابی به حقوق مسلم خود را در مقاومت و ایستادگی به عنوان حق مشروع و شناخته شده دفاع در برابر اشغال و تجاوز یافتهاند، مقاومتی که در سایه ایمان به نصرت الهی و انسجام ملت، گروهها و مبارزان فلسطینی در کرانه باختری، قدس، غزه و نیز فلسطینیهای ساکن سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ پس از کسب پیروزیهای بزرگ در نبردهای سالیان اخیر چون جنگهای ۲۲ روزه، ۵۱ روزه، سیف القدس و …، معادلات میدان را به کلی تغییر داده و عرصه را بر رژیم صهیونیستی تنگ کرده است.
در بیانیه مذکور با تأکید بر اینکه توان بازدارندگی گروههای مقاومت فلسطینی، سپر مدافع ملت فلسطین در مقابل وحشیگری رژیم صهیونیستی است که قابل چانه زنی و معامله نیست، آمده است: امروزه مقاومت در بهترین وضعیت خود و رژیم صهیونیستی در نتیجه درماندگی در برابر قدرت مقاومت از یکسو و گسستها و اختلافات چندلایه داخلی از سوی دیگر، در بدترین شرایط خود در ۷۵ سال گذشته قرار دارند و روند زوال و اضمحلال رژیم موقت صهیونیستی آغاز شده است.
این بیانیه میافزاید: بیتردید وحدت و انسجام امت اسلامی و عزم و اراده تمامی دولتها و ملتهای آزادیخواه در سراسر جهان در حمایت از ملت مظلوم فلسطین یک ضرورت و مسؤولیت است و ارزش افزودهای برای مبارزات رهاییبخش ملت فلسطین محسوب میشود.
در بیانیه فوق اعلام شده است: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن اعلام همبستگی مجدد با ملت مظلوم فلسطین و تبریک پیروزی برجسته آنان در نبرد اخیر در مقابل رژیم جنایت پیشه صهیونیستی و تأکید دوباره بر حمایت و پشتیبانی از مقاومت و آرمان مشروع مردم فلسطین در مسیر آزادسازی سرزمینهای اشغالی و تشکیل دولت مستقل و یکپارچه خود در کل سرزمین تاریخی فلسطین به پایتختی قدس شریف و با عنایت به بی نتیجه بودن همه طرحهای سیاسی ارائه شده در سه دهه گذشته به دلیل عدم توجه به ریشههای اصلی بحران، بار دیگر بر راهحل دموکراتیک خود برای حل بحران قدیمی فلسطین مبنی بر بازگشت همه آوارگان فلسطینی به سرزمین آبا و اجدادی خویش و برگزاری یک همهپرسی عمومی با شرکت همه ساکنان اصلی این سرزمین اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی به منظور اعمال حق تعیین سرنوشت و تعیین نوع نظام سیاسی خود تأکید میکند.
این وزارتخانه در پایان ضمن محکوم کردن جنایات روزهای اخیر رژیم کودککُش صهیونیستی علیه ساکنان غزه که بیش از ۱۸ سال در بزرگترین زندان طبیعی در محاصره به سر میبرند، این جنایات را نقض آشکار اصول و قوانین آمره بینالمللی و نیز نقض فاحش حقوق بشر دانسته و سکوت و انفعال حامیان صهیونیستها و مدعیان دروغین حقوق بشر را عامل گستاخی بیش از پیش این رژیم جعلی برشمرده و بر ضرورت مجازات مقامات رژیم صهیونیستی به عنوان عاملان این جنایات ضدانسانی تأکید کرده است.
به گزارش فارس، بامداد سهشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز عملیات نظامی جدیدی با عنوان «الدرع و السهم» (سپر و پیکان) علیه نوار غزه خبر داد و اعلام کرد که حملات به مواضع جنبش جهاد اسلامی به مدت سه روز ادامه خواهد داشت. در دومین روز تجاوز صهیونیستها به نوار غزه، اتاق مشترک گروههای مقاومت فلسطین از آغاز عملیات «ثأر الاحرار» (انتقام آزادگان) خبر داد و پاسخ راکتی و موشکی مقاومت آغاز شد و تا روز شنبه (دیروز) ۲۳ اردیبهشت ماه ادامه داشت. در پی میانجیگری مصر و قطر، شب گذشته آتشبس برقرار شد و آرامش به نوار غزه بازگشت.
براساس اعلام «سرایا القدس» شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین، در نبرد «ثأر الأحرار» (انتقام آزادگان) و جنگ پنج روزه علیه غزه، ۱۱ تن از فرماندهان و مبارزان این گروه به شهادت رسیدند./فارس