به گزارش راهبرد معاصر؛ به نظر میرسد که بورس تهران این روزها تمایل بیشتری به حفظ روند متعادل خود دارد. شاخص کل بورس در انتهای معاملات سومین روز خرداد ماه، با افزایش به کار خود را به پایان رساند. در سمت دیگر، اما شاخص هموزن برخلاف روزهای گذشته نتوانست روز بهتری را سپری کند.
وحید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: پس از انتشار صورتهای مالی و گزارشهای سالانه و فصلی شرکتها، عملکرد بازار سهام نسبت به روزهای قبل بهبود یافته است. میتوان به راحتی ردپای سودآوری شرکتها را در روند روزانه بسیاری از سهام مشاهده کرد.
وی ادامه داد: اگرچه انتظار برخی از فعالان بازار سهام واکنش قدرتمندتری از سمت بازار سهام به گزارش شرکتها بود. اما سهامداران در ابتدا به دنبال حفظ تعادل در بازار سرمایه هستند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: طبق گزارشهای منتشر شده و براساس صورتهای مالی سال ۱۴۰۱، سود خالصی که شرکتها شناسایی کردهاند، به طور میانگین افزایش ۲۲ درصدی را نسبت به سال قبلتر تجربه کردهاند.
دستجردی تصریح کرد: این موضوع نشان میدهد که وضعیت بنیادی شرکتها در آخرین فصل از سال ۱۴۰۱ بهتر از شرایط آنها در پاییز سال گذشته بوده و این سودآوری اکنون با کاهش میانگین نسبت قیمت به سود (P/E) کل بازار، جذابیت سرمایهگذاری در سهام را افزایش میدهد.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، شاخص بورس 15 هزار و 168 واحد نسبت به روز کاری گذشته صعود کرد و تا سطح 2 میلیون و 345 هزار و 967 واحد بالا آمد. بازدهی این شاخص مثبت 65 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن نیز با افزایش هزار و 765 واحدی در رقم 792 هزار و 905 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت 22 صدم درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 4 واحدی به رقم 29 هزار و 492 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن فرابورس با رشد 276 واحد به سطح 144 هزار و 462 واحد رسید.
روز چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام منفی شد و 118 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
امروز نماد وملی (گروه صنعتی ملی (هلدینگ))، شستا (شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی)، خساپا (سایپا) بیشترین خروج پول را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای شتران (پالایش نفت تهران)، خودرو (ایران خودرو) و کنور (توسعه صنعتی و معدنی صبانور) اختصاص داشت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 34 هزار و 429 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 19 هزار و 372 میلیارد تومان بود که 56 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 6 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 12 هزار و 160 میلیارد تومان رسید.
در پایان معاملات امروز، 307 نماد با رشد قیمت و 435 سهم نیز با کاهش قیمت روبرو شدند.
در جریان معاملات روز چهارشنبه، 122 نماد صف خرید داشتند و 38 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 19 درصدی نسبت به روز قبل به هزار و 122 میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 92 درصدی به 294 میلیارد تومان رسید./فارس