بعد از ناکارآمدی گنبد آهنین؛ توسل اسرائیل به پدافند لیزری-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

بعد از ناکارآمدی گنبد آهنین؛ توسل اسرائیل به پدافند لیزری

به اعتقاد یکی از طراحان سامانه پدافند لیزری رژیم صهیونیستی، این سامانه نیز به آن کارآمدی که در رسانه‌ها به آن پرداخته می‌شود، نیست.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 31
کد خبر: ۱۸۷۲۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، یک پژوهشگر اسرائیلی اطلاعات دقیقی در مورد ضعف‌های سامانه پدافند لیزری اسرائیلی منتشر کرد، که از زمان اعلام ساخته شدن این سامانه بی سابقه بوده است.

 

یوشع کالیسکی پژوهشگر مرکز پژوهش‌های امنیت رژیم صهیونیستی در این مقاله تحلیلی که در روزنامه یدیعوت احارانوت منتشر و توسط رسانه‌های عربی بازنشر یافت، پرسید: همواره در هر جنگی بعد از سال 2020 این پرسش در افکار عمومی اسرائیل مطرح می‌شود که پس این سلاح پدافند لیزری کجاست، چرا خبری از سلاحی که به ما وعده بکارگیری آن را داده بودند، نیست؟

 

به اعتراف این پژوهشگر که یکی از طراحان این سامانه هم محسوب می‌شود با وجود آن که سامانه مذکور برخی از ویژگی‌ها را در اختیار دارد اما عیب‌های مهمی دارد که مانع از عملکرد بالای آن می‌شود.

 

به گفته وی: یکی از مهم‌‌ترین عیوب این سامانه آن است که شعاع لیزر فقط خط مستقیم را طی می‌کند و از اینرو تنها قادر است در صورتی که هدف در خط مستقیمش قرار بگیرد مقابله کند.

 

همچنین شرایط جوی نیز تاثیرات خود را بر عملکرد این سامانه وارد کرده و در صورت ابری یا مه آلودن بودن جوب، بارانی شدن یا وجود آب، بخار و نا آرام بودن جو عملکرد آن به شدت پایین می‌‌آید.

 

او در پایان اذعان می‌کند که اسرائیلی‌ها باید بدانند که سامانه لیزری گرچه بخشی از دفاع چند لایه پدافندی اسرائیل خواهد بود اما راه‌حل سحر آمیزی برای موشک‌های (مقاومت) محسوب نمی‌شود.

 

گفتنی است بعد از آغاز جنگ اخیر علیه نوار غزه که با ترور فرماندهان جنبش جهاد اسلامی فلسطین آغاز شد، این تصور می‌رفت که تمامی موشک‌های مقاومت توسط سامانه لیزری سرنگون خواهد شد، اما در سایه ناکارآمدی گنبد آهنین در رهگیری موشک‌ها و ناامیدی از عملکرد سامانه لیزری، ارتش رژیم صهیونیستی مجبور شد، سامانه بسیار پر هزینه فلاخن داود را برای مقابله با این موشک‌ها راه اندازی کند./ تسنیم

ارسال نظر