وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست

نظر کارشناسان درباره مهار تورم و رشد تولید

کارشناس معتقدند دلیل اصلی تورم تسهیلات تکلیفی شبکه بانکی، هماهنگ نبودن تصمیمات و سیاست‌های ابلاغی، نوسان نرخ ارز و شکاف بین عرضه و تقاضای کل است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۵ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 12
کد خبر: ۱۸۸۹۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ در سی امین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی نشست تخصصی حکمرانی، مهار تورم و رشد تولید با حضور «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی، «کوروش پرویزیان» مدیرعامل بانک پارسیان، «مجید قاسمی» مدیرعامل بانک پاسارگاد، «مهدی طغیانی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و «طهماسب مظاهری» صاحبنظر اقتصادی صاحبنظر اقتصادی برگزار شد.

ناترازی بانک‌ها ریشه در تسهیلات تکلیفی دارد

طهماسب مظاهری در این نشست گفت: بسیاری معتقدند ناترازی بانک‌ها ریشه در رشد نقدینگی دارد، در حالی که به اعتقاد بنده تسهیلات تکلیفی که دولت به دلیل سیاست مالی و بودجه‌ای به بانک‌ها تحمیل کرده دلیل اصلی ناسلامتی و ناترازی بانک‌ها است.

وی تاکید کرد: اگر مشکلات بانک‌ها در بحث تسهیلات تکلیفی حل نشود به‌زودی مقصر اصلی همه مشکلات نظام بانکی شناخته می‌شود.

این صاحبنظر اقتصادی گفت: به دنبال تکلیفی که دولت برای شبکه بانکی در اختصاص تسهیلات در نظر گرفته، برخی از بانک‌ها از این فضای مشوش در اعطای تسهیلات غیرتکلیفی به مشتریان خود استفاده کردند و در نتیجه شاهد ناترازی بانک‌ها هستیم.

وی تاکید کرد: باید ریشه تسهیلات تکلیفی را خشک کرد، البته این کار به یک باره اتفاق نمی‌افتد و باید سیاست کنترل مقداری تسهیلات انجام شود؛ همچنین بانک مرکزی می‌تواند برای تامین منابع طرح‌های با توجیه اقتصادی از دولت ذخیره بگیرد.

مظاهری افزود: باید محل سپرده تسهیلات تکلیفی مشخص باشد و از سوی دیگر از موضوع وکالت سپرده برای حل ناترازی بانک‌ها بهره‌مند شویم.

هماهنگ نبودن تصمیمات و سیاست‌ها عامل اصلی تورم است

کوروش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان نیز در این نشست گفت: عدم هماهنگی تصمیمات اتخاذی مهمترین دلیل ناترازی بانک‌ها است؛ بنابراین باید تصمیماتی که منجر به تورم در سطح کلان می‌شود، مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه عدم همراستایی سیاست‌های پولی، مالی و تجاری تورم را به دنبال دارد، گفت: سیاست‌هایی همچون اخذ مالیات از سپرده، کسب و کار شبکه بانکی، برخورد با بانک‌ها ملاحظات بیشتری انجام شود چرا که بانک‌ها نقش موثری در اقتصاد و تامین منابع مالی کشور داشته باشند.

ثبات نرخ ارز سیاست درست کنترل تورم است

مهدی طغیانی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این نشست گفت: بسیاری از مشکلات اقتصادی به جای اینکه در محافل علمی مطرح و بررسی شود در فضای رسانه‌ای مطرح می‌شود و در نتیجه به اتفاق نظر در بحث تورم نرسیده‌ایم.

وی تصریح کرد: تورم ناشی از شکاف بین عرضه و تقاضای کل است و این شکاف دلیل دیگر تورم است.

این نماینده مجلس در خصوص نرخ ارز گفت: قطعا سیاست درست ثبات نرخ ارز است و باید به این سمت حرکت کنیم و وضعت چند نرخی در بازار راه حل مشکلات نیست و سیاستگذار ارزی باید امکانات لازم برای مداخله در بازار را داشته باشد.

وی درباره تاثیر تسهیلات تکلیفی بر ناترازی بانک‌ها و تورم گفت: مجلش تلاش کرد تسهیلات تکلیفی بار سنگینی بر دولت شبکه بانکی نگذارد و ضروری است که تدبیر جدی در بحث تسهیلات تکلیفی به خصوص در بحث مسکن اندیشیده شود./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر